Zo maak je de lekkerste chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies staan (surprise surprise) hoog op mijn lijst met favorieten. Niet alleen die goedkope uit de supermarkt, maar juist de zelfgemaakte! Helemaal als ze dan ook nog een beetje die chewy center hebben kun je mij hier echt voor wakker maken. Herkenbaar?

Wist je dat je deze cookies zelf in een handomdraai kan maken? Geen moeilijke ingrediënten of eindeloze bereidingstijd, maar gewoon lekker kneden en ondertussen van het deeg snoepen, want dat hoort er toch een beetje bij als je koekjes bakt ;-). Zo snel als ze klaar zijn heb je ze waarschijnlijk ook alweer op, dus is het extra fijn dat het bakken niet lang duurt!

 chocolate chip cookies

Wat heb je nodig?

  • 120 gram boter (kamertemperatuur)
  • 130 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 gram bloem
  • 1 ei
  • 150 gram chocolade (melk/puur/wit of allemaal)
  • snufje zout

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bewaaradvies:

Als je ze niet allemaal in 1x op eet kun je de koekjes prima een week bewaren in een luchtdichte bak of trommel.

Chocolate chip cookies

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze samen met de basterdsuiker, vanillesuiker en het ei in een kom. Roer dit goed door tot het een egale mix is. Voeg vervolgens de bloem en het snufje zout toe en kneed het geheel tot een glad en stevig deeg.

Stap 2
Hak vervolgens de chocolade in kleine stukjes met een groot mes. Voeg de chocolade toe aan het deeg en kneed het goed door zodat de chocolade redelijk gelijk verdeeld is. Je kunt ook wat van de chocoladestukjes bewaren en die op het laatste moment bovenop de koekjes drukken. Dan komt de chocolade er wat meer “uit”.

Tip: in plaats het fijnhakken van een chocoladereep kun je ook kant en klare chocolate chips gebruiken.

Stap 3
Bekleed de bakplaat met het bakpapier en maak hier de koekjes op. Zorg dat de koekjes ongeveer 3 à 4 cm uit elkaar liggen, anders bakken ze straks aan elkaar vast. Je kunt het beste met 2 eetlepels het deeg in hompjes op de bakplaat leggen. Het hoeven geen mooi gevormde koekjes te zijn, tijdens het bakken loopt het deeg vanzelf wat uit waardoor ze de echte chocolate chip cookie vorm krijgen.

Stap 4
Bak de koekjes in 15 minuten gaar. De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen, maar zodra ze afkoelen worden ze heerlijk krokant met een chewy center.

Hou je ook van chocolate chip cookies? Ik ben wel enorm benieuwd naar jouw favoriete koekjes. Laat je mij hieronder weten in de reacties welke koekjes jij het liefst naar binnen snoept? Ik ben benieuwd!

Suzanne Cuomo
Suzanne Cuomo

Suzanne (28) is grafisch vormgever, heeft drie katten en is getrouwd met haar grote liefde Mike. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor bakken, haar eigen blog www.aangekoekt.nl en een kleine crush op de rockband Good Charlotte.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP