Casa de la Luz: het mooiste uitzicht van Costa Tropical

Tijdens mijn rondreis door Andalusië kom ik in contact met Bart en Suus. In juli 2020 openden het stel een kleinschalig appartementencomplex op een berg, in the middle of nowhere, met een prachtig uitzicht op de zee, op zo’n 45 minuten rijden van de Alpujarras en op 10 minuutjes van Polopos. En ja, Polopos is dat dorp welke bekend werd door het RTL4 programma het Spaanse dorp.

Wat drijft Bart en Suus om juist hier een kleinschalig appartementencomplex te openen en wat maakten hun verliefd op deze plek? Om daar achter te komen besluit ik na mijn bezoek aan Granada langs te gaan bij Casa de la Luz.

Casa de la luz - het Spaanse dorp Polopos

Net voor het donker bereik ik op een vrijdag avond Casa de la Luz. Er gaat een stijle berg naar boven en dat vind ik wel even spannend. Gelukkig komt Suus lachend naar beneden. ‘Durf je naar boven te rijden? Of zal ik het voor je doen?’ Als iets te moeilijk wordt geef ik graag het heft uit handen (slechte eigenschap, I know, maar dat is een ander verhaal) dus ik besluit om Suus naar boven te laten rijden.

Van vakantiehuisje in Spanje naar eigen onderneming, in Polopos

Na hun huwelijksreis door Andalusië in september 2017 werden ze niet alleen nog verliefder op elkaar, maar ook op Andalusië. Bart had wat centjes over en zo ontstond het idee om een vakantiehuisje te kopen in Spanje.

In december 2018 vetrokken ze voor de tweede keer naar Andalusië om op onderzoek te gaan. Ze boekten een gezellige B&B in de buurt van Polopos en werden hier uitgenodigd om Oud & Nieuw te vieren. Op deze avond kwamen ze in contact met twee makelaars, die Bart en Suus wel konden helpen om hun droom te realiseren.

Bart en Suus - Nederlanders stel vertrekt naar Spanje

Meerdere huizen kwamen voorbij, maar op de plek waar nu Casa de la Luz zit waren ze meteen verliefd. Dit moest het zijn! In mei 2019 kochten ze de plek en in september 2019 emigreerden het stel van het Nederlandse Haarlem naar het Spaanse Polopos.

Hier, in een gebied wat niet super toeristisch is, maar wel erg fijn, bouwden ze een kleinschalig appartementencomplex. Op deze plek heb je een prachtig uitzicht over de zee, kan je heerlijk chillen in het zwembad, maar ook fijn tot rust komen met een boekje in de hangstoel/mat. Wat wil een mens nog meer?

Casa de la Luz in Polopos

Tijdens mijn dagen bij Casa de la Luz verblijf ik in appartement Azul. Een vier persoons-appartement welke echt van alle gemakken is voorzien. Het appartement heeft een privé terras met, hangstoel, chill bankje en eigen BBQ, waar je als gast gebruik van mag maken.

Het appartement bestaat uit een grote woonkamer die is opgedeeld in het zitgedeelte en het eetgedeelte. Er is een eettafel waar je met 6 personen aan kan eten en een grote bank waar je in kan ploffen.

De keuken heeft een grote ijskast, gasfornuis en een afwasmachine. Omdat Casa de la Luz kiest voor duurzaamheid ( en zonnepanelen heeft), mag je alleen de afwasmachine overdag draaien. Wil je nou echt duurzaam zijn tijdens je vakantie, dan kun je natuurlijk ook je vuile vaat met de hand afwassen.

Casa de la Luz in Polopos - appartement Azul.

Enthousiast geworden? Boek een voordelige overnachting hier

Een van de mooiste dingen van het appartement is met stipt op nummer een, het uitzicht vanuit de slaapkamer door het raam naar buiten. Zeg nou zelf hoe fijn is het om op bovenstaande manier wakker te worden. Ik kan je vertellen: je stapt iedere ochtend vrolijk en enorm gelukkig uit bed.

Suus, appartement in de buurt van Granada en Apujarras

Suus en Bart ruilden hun snelle Nederlandse leven in voor een simpeler, maar misschien wel een fijnere levensstijl in Polopos. Ze kozen voor een bepaalde vibe die ze graag aan hun gasten willen overbrengen. Tijdens de rit door de omgeving spot ik een tattoo met de tekst ‘lach veel, geniet nog meer en leef‘, op de arm van Suus en in mijn appartement, maar ook in de hele accomodatie hangen en staan overal lijstjes met inspirerende teksten erop.

Casa de la Luz in Polopos - appartement Azul.

Op de tweede avond word ik uitgenodigd voor een BBQ. Het is half oktober, maar we kunnen nog heerlijk buiten eten (ik kan je vertellen dat is een feestje!). Vooral in de avond is het terras van appartement Azul een hele fijne plek om te vertoeven. Wijntje in mijn hand, goede gesprekken met Bart en Suus, en dat allemaal terwijl langzaam de zon onder gaat. Wat wil je nog meer?

BBQ in spanje - andalusie - Polopos
Bart en Suus in Polopos, het Spaanse dorp - Andalusie

Tijdens de dagen die volgen word ik iedere dag wakker met een heel fijn uitzicht en een smaakvol ontbijtje (bestaande uit smoothie en bananenbrood) gemaakt door Suus. Ik ben vooral bezig met genieten van alles om mij heen en vind het fijn om nu even mijn rust pakken. De dagen voor mijn bezoek aan Casa de Luz waren soms hectisch en het is heerlijk om hier op deze berg gewoon een beetje te hangen, een boekje te lezen, te werken en te genieten van het zonnetje. Gewoon even niks echt moeten.

Casa de la Luz in Polopos - appartement Azul.Casa de la Luz in Polopos - appartement Azul.

Leuk om te weten is dat er bij Casa de la Luz ook een spelletjes kast is en dat het mogelijk is om een film te kijken in de buiten bioscoop. Zeg nou zelf, hoe leuk is het om onder de sterrenhemel, met een lekker drankje en popcorn, je favoriete film te kijken?

Op maandag middag na een aantal dagen bij Casa de la luz is het tijd om mijn weg te vervolgen naar de Alpujarras. Net voordat ik vertrek arriveren een paar vrienden van Bart en Suus uit de omgeving en krijg ik nog een kop koffie en een stukje bananenbrood.

Casa de la Luz in Polopos - appartement Azul.Casa de la Luz in Polopos - appartement Azul.

De vrienden ploffen neer op het meubilair dat overal vandaan is geplukt, maar toch bij elkaar lijkt te passen. Ze kletsen en lachen met elkaar. En dan besef ik het.. the most simple things can bring the most happiness...

Heb je nog vragen over de Casa de la Luz, na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP