Alle tips voor een Californië roadtrip op een rijtje

TIPS CALIFORNIA ROADTRIP

California Roadtrip tips

De California roadtrip, wat was het een geweldige belevenis! Na dagenlang editen zijn dan eindelijk de twee video’s van deze trip online. Als ik de video’s terug kijk kan ik bijna niet geloven dat ik er ben geweest. Een bezoek brengen aan LA, LAS VEGAS etc stond jarenlang op mijn reislijstje en dat het er ooit van zou komen (en dan ook nog eens voor mijn blog) had ik nooit durven dromen. Maar toch was het een paar maanden geleden zover! Het is een belevenis die ik nooit had willen missen en ik raad het dan ook iedereen aan om te doen. Wel moet ik toegeven dat ik door Instagram/social media hoge verwachten had (daar zie zoveel mooie plaatjes) en dat ik bij sommige attracties/plaatsen een beetje teleurgesteld was, maar dat neemt niet weg dat ik een fantastische tijd heb gehad. Natuurlijk wil graag meer met jullie delen, dus hieronder mijn ultieme tips voor een roadtrip door Califoria. Heb je hierna nog vragen dan kan je die altijd hieronder stellen.

TIPS CALIFORNIA ROADTRIP

 

  • Boek vroegtijdig je ticket. Een tip is: WOW Air, deze maatschappij vliegt met een overstap op Reykjavik (van een uur) vier keer per week naar Los Angeles en vijf keer per week naar San Francisco. De prijzen zijn vanaf 199 euro, dus daar kan je het zeker niet voor laten. Let wel op dat de maaltijden en entertainment niet zijn inbegrepen. Boek je met WOW Air dan is het handig om een aantal films/series te downloaden om de tijd door te komen. Er is wel een stopcontact dus met een lege laptop kom je niet te zitten, thank god!
  • Trek voldoende tijd uit om alles te zien, de wegen in Amerika zijn groot, de afstanden zijn lang en het is natuurlijk niet leuk om alleen maar in de auto te zitten. Zelf adviseer ik voor een roadtrip ongeveer twee a drie weken.
  • Huur een grote en comfortabele auto voor de roadtrip. Voordat ik aan de trip begon had ik totaal geen idee, het was immers mijn eerste keer in Amerika. Met een kleine huurauto, die je meestal gebruikt voor citytrips kom je met deze roadtrip niet weg. Wij hadden een Kia Sorento tot onze beschikking en dit is ons super goed bevallen
  • Hotels kun je van te voren boeken, maar het gaat ook net zo makkelijk op de dag zelf. Wij keken per dag waar we wilde stoppen en zochten dan via internet naar een motel/hotel etc. In Las Vegas heb je diverse hotels, maar zorg hier ervoor dat je wel een goed hotel uitzoekt (meer informatie vind je in mijn Las Vegas post).
  • Bedenk van te voren wat je wilt zien en wanneer je dit wilt zien (TIP) zodat je een route kan uitstippelen.
  • Benieuwd naar alle plaatsen die wij hebben aangedaan lees dan de volgende posts (in volgorde van onze roadtrip): Santa BarbaraBig Sur San FranciscoYosemite Park & Mamoth Lakes – Death Valley Las Vegas – Grand CanyonDisneyland CaliforniaSanta MonicaLos AngelesMalibu 

CALIFORNIA ROADTRIP PART I

CALIFORNIA ROADTRIP PART II

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP