Ibiza: Cala D’hort en de oude stad van Ibiza

Restaurante Es Boldado – Camí de Cala d’Hort, s/n, – Sant Josep de sa Talaia
Restaurante Es Boldado – Camí de Cala d’Hort, s/n, – Sant Josep de sa TalaiaRestaurante Es Boldado – Camí de Cala d’Hort, s/n, – Sant Josep de sa TalaiaRestaurante Es Boldado – Camí de Cala d’Hort, s/n, – Sant Josep de sa TalaiaRestaurante Es Boldado – Camí de Cala d’Hort, s/n, – Sant Josep de sa TalaiaRestaurante Es Boldado – Camí de Cala d’Hort, s/n, – Sant Josep de sa Talaia
Restaurante Es Boldado – Camí de Cala d’Hort, s/n, – Sant Josep de sa Talaia
Restaurante Es Boldado – Camí de Cala d’Hort, s/n, – Sant Josep de sa Talaia
DALT VILA IBIZADALT VILA IBIZA
DALT VILA IBIZA
DALT VILA IBIZADALT VILA IBIZA
DALT VILA IBIZA
DALT VILA IBIZADALT VILA IBIZA

En dan opeens regent het op Ibiza. Na een aantal dagen wisselvallig (zonnetje, wolkje, zonnetje, wolkje), maar prima weer, leek het  Nederlandse weer even naar Ibiza te zijn gekomen. Afgelopen dinsdag was het zwaar bewolkt en rond een uurtje of 12 kwam het opeens met bakken uit de lucht. O nee, wat nu?

Gelukkig is de regen in Ibiza vaak snel verdwenen, maar met bewolking en heel weinig zon ga je natuurlijk niet op het strand liggen. Daarnaast is Ibiza een groot eiland waar genoeg te zien en te doen is. Op mijn strand lijstje stond nog Cala D’Hort en ondanks de bewolking besloten we hier toch heen te gaan voor een lunch bij Restaurante Es Boldado.

Dit restaurant bestaat al een aantal jaar en is bekend door haar prachtige uitzicht op het magische Es Vedra. Helaas moesten wij door het weer binnen zitten, maar zelfs met de bewolking was de locatie perfect en adembenemend mooi.

Na een pannetje mosselen zette wij onze trip voort richting de oude stad van Ibiza oftewel Dalt Vila Ibiza. Het is trouwens een enorme aanrader om een auto te huren op Ibiza. Het eiland is namelijk veel groter dan de meeste mensen denken en de bezienswaardigheden, stranden, clubs en restaurants liggen ver van elkaar af.

Begrijp mij niet verkeerd, je zit niet uren in de auto zoals bijvoorbeeld in Amerika, maar je bent van het ene naar het andere punt al gauw 20 a 30 minuten onderweg. Daarnaast ben je gewoon mobieler, heb je meer keuze mogelijkheden en kun je veel beter het eiland ontdekken met een auto.

Via Sunny Cars regelde ik een Volkswagen Polo en ik ben er super blij mee. Iedere dag scheur ik over het eiland en heb hierdoor de mogelijkheid om ieder strandje te verkennen. Daarnaast was de regenachtige dag voor ons geen enkel probleem. We hebben immers een auto en kunnen hierdoor gaan en staan waar we willen.

De kosten van een huur auto valt trouwens reuze mee en voor iets meer dan een euro heb je al een liter Diesel brandstof. Daarnaast is het parkeren in de meeste gevallen easy en gratis. Alleen maar voordelen dus!

Anyway, na ongeveer 20 minuten kwamen we aan in de oude stad waar diverse winkeltjes, eettentjes en bezienswaardigheden te vinden zijn. Wij liepen de oude burcht in naar boven om tijdens zonsondergang te genieten van het uitzicht over de haven van Ibiza.

Hierna daalde we naar beneden waar we een aantal winkeltjes en grote ketens als Zara en Mango bezochten. Wist je trouwens dat deze Spaanse mode ketens in Ibiza goedkoper zijn dan in Nederland. Dus een dikke aanrader om er even langs te hoppen. Shop til you drop!

Benieuwd naar meer avonturen op Ibiza? Volg mij dan 24/7 op Snapchat @FashionistaChlo en Instagram @FashionistaChloe. Voor nu veel liefs vanuit Ibiza.

SHOP THE LOOKS:
morning look: Slippers: PUMA by Rihanna – dress: Malifisent by Dreams2bDone Nijmegen – sunnies: Chloe
evening look: dress: Sluiz Ibiza, boots: LuisaViaRoma – bag: Furla

 Restaurante Es Boldado – Camí de Cala d’Hort, s/n, –  Sant Josep de sa Talaia

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP