BUNK hotel Amsterdam Noord: staycation in een kerk

Slapen bij hotel Bunk in Amsterdam Noord betekent letterlijk slapen in een kerk. Slapen in een kerk? wacht is even, hoe zit dat precies? Ja ik hoor je denken! Geen paniek, ik leg het aan je uit.

Hotel Bunk werd bedacht door Robin Hagedoorn, een creatieveling die in 2015, na zijn bezoek aan Burning Man in Nevada, besloot het roer volledig om te gooien. Hij nam ontslag, mensen dachten dat hij in de woestijn knettergek was geworden, en besloot oude kerkgebouwen op te kopen. In eerste instantie bouwde hij kerken om tot woningen, maar toen kwam het idee van een hotel, of beter gezegd een unieke plek om verhalen te delen (en natuurlijk ook een plek om een beetje te slapen).

St. Rita kerk wordt Hotel Bunk

Om meer te weten te komen over Bunk Amsterdam besluit ik samen met Juliette hier een nachtje te gaan logeren. Hotel Bunk ligt in Amsterdam Noord, wat betekent dat we met de pont naar de overkant moeten. Het goede hieraan is, dat je echt even de stad uitgaat en een gevoel van een weekendje weg in Amsterdam hebt.

Vanaf IJplein is het ongeveer 5 minuten fietsen naar BUNK Amsterdam. We hebben geluk als bij aankomst het zonnetje schijnt. En dan daar, voor ons, prijkt de St. Rita kerk met onder groot de letters BUNK erop. Hier moeten we zijn.

Lees ook: IJland: restaurant en stadsstrand in Amsterdam Noord

Het mooie aan dit concept is, is dat de St. Rita kerk in Amsterdam Noord als monumentaal pand in tact is gebleven. Alleen de binnenkant van de St. Rita kerk is flink verbouwd.

24/7 self-check-in

Hotel Bunk werkt met een self-check-in systeem, wat betekent dat je als gast 24/7 kan in en uit checken. Naam invoeren, hotelpasje tegen de scanner en je bent ingecheckt. Het is echt super simpel.

In de buik van de kerk is een atrium gemaakt waarin de 107 compacte kamers als huisjes door de ruimte zweven. Als je dan op de bovenste verdieping naar beneden kijkt is dat echt een bijzonder gezicht.

Al enthousiast geworden? Boek dan hier een overnachting bij Bunk.

De hotelkamers bij BUNK zijn niet enorm groot, maar wel functioneel ontwerpen. Alles past er precies in! Er zijn diverse categorieën qua hotelkamers, waarbij iedere kamer uniek is. Wil je een budget weekendje Amsterdam boeken, kies dan voor een BUNK room (9-11m2), wil je net iets meer ruimte, maar toch voor een budget prijsje, dan kun je beter voor een BUNK++ room (14m2) gaan.

Lees ook:  Basecamp IJmuiden: slapen in een tiny house aan zee

Ga je met je geliefde en wil je uitpakken? Dan is er in het hotel ook de MOST EPIC BUNK ROOM beschikbaar. Deze kamer is groter en heeft een heerlijk bad (welke uitzicht heeft op de binnenkant van de kerk).

kamers Bunk hotel Amsterdam

Daarnaast is het ook mogelijk om een kamer voor 3, 4 en zelfs 5 personen te boeken. Zoals je hoort de keuze is reuze!

Luxe hostel in Amsterdam voor een budget prijs

Maar er is meer; er zijn namelijk ook 50 pods (zie linker foto hierboven) in het hotel gebouwd. Pods zijn ingerichte cabines waarin maximale privacy met minimale kosten worden gecombineerd. Je kan het zien als een hostel en nee dan bedoel ik niet zo’n vies zweethok. Nee dit zijn schone, ruime cabines met net een klein tikkeltje luxe voor een fijn prijsje. Op deze manier overnachten, dat wil toch iedereen, als hij of zij low-budget naar Amsterdam gaat reizen?

Nadat we zijn ingecheckt krijgen we een kleine rondleiding in het gebouw. We beginnen in de bibliotheek, die iets weg heeft van de Hogwarts bibliotheek uit de Harry Potter films. Ja, hier voel ik mij wel thuis als Harry Potter fan.

Hotel BUNK amsterdam Noord

Hierna vervolgen we onze route via het restaurant naar de bovenste verdieping van de kerk. We passeren verschillende ruimtes waar gewerkt, gegeten of gedronken kan worden. De kamers van BUNK zijn compact en bevatten geen bureau of bank, maar de gezamenlijke ruimtes zijn groot, maar toch sfeervol. Er staat bijvoorbeeld in het restaurant een grote kast vol met spelletjes! 

‘We vinden het leuk als je tijdens het eten en of werken nieuwe vrienden maakt. En dan niet alleen met medereizigers en of collega’s. Graag stellen we je voor aan onze buren van een straat verderop. Vandaar ook dat bijvoorbeeld onze eettafels zo lang zijn. Zo is er plek voor iedereen.’ zegt een van de BUNK medewerkers tijdens de rondleiding. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_6386.jpg

Het zijn de kleine dingen die het doen in hotel BUNK. Waar normaal een bordje privé op de deuren hangt, achter personeelsruimte, staat er hier Zombies Locked Inside – Do Not Enter. Ik vind dat leuk!

Kunst in allerlei vormen bij hotel BUNK

Maar er is meer; door het hele hotel vind je kunst in allerlei vormen. Er hangen schilderijen aan de muren, in een vaas op de tafel zitten barbies, voor bij de deur staat een grote paarse dinosaurus en het plafond van het restaurant hangt vol met bloemen. Eerlijk; je komt ogen te kort.

Lees ook:  Strandtent Timboektoe Wijk Aan Zee (Noordpier)
Kunst in Amsterdam Noord - hotels in Amsterdam
Kunst in Amsterdam Noord - hotels in Amsterdam - hotel Bunk

Lees ook: FC Hyena: bioscoop, restaurant & wijnbar in Amsterdam Noord

Nadat we het hotel van top tot teen hebben bekeken en een drankje hebben gedronken pakken we onze fietsen om op pad te gaan in Amsterdam Noord. We eten een hapje bij Taqueria Bacalar (aanrader!), de nieuwe Mexicaanse hotspot van Amsterdam Noord en sluiten af met een aantal drankjes bij het Skatecafe.

Het wordt uiteindelijk een hele hele gezellig avond, want we belanden pas om 04:00 in ons bed. Ik kan je vertellen voor ons doen is dat heel laat!

Staycation Amsterdam Noord

Het grappige is dat Juliette en ik beide in Amsterdam wonen, maar doordat je een staycation (vakantie in eigen stad) in Amsterdam Noord boekt, je toch echt even dat weekendje weg gevoel hebt.

We besluiten de wekker om 09:00 te zetten, maar we zijn zo niet meer gewend om laat naar bed te gaan, dat we beide finaal door de wekker heen slapen. Gelukkig wordt bij BUNK het ontbijt tot 11:00 geserveerd. We zijn dus uiteindelijk nog  ruim op tijd beneden in het restaurant.

We kunnen twee dingetjes van de kaart kiezen en bij het zien van het ontbijtmenu loopt het water mij al in de mond. Wat moeten we in vredesnaam kiezen. Er staat zoveel lekkers op!

Uiteindelijk gaan we voor American Pancakes en Smahed Avocado. Ik kan je vertellen: met een lichte kater en een krantje erbij was dit ontbijt op zaterdag ochtend dubbel en dwars genieten.

Nu wil je vast antwoord op de vraag of ik een staycation in Amsterdam Noord bij Hotel Bunk Amsterdam zou aanrader. Ja dat zou ik zeker! Hotel Bunk Amsterdam is namelijk totaal anders dan de meeste hotels, het is een beleving, een ervaring, een plek waar verhalen worden gemaakt en worden vertelt, een plek waar je geweest moet zijn..

Hotel Bunk zit op de Hagedoornplein 2 in Amsterdam Noord en is iedere dag geopend. Het BUNK restaurant is geopend van 07:00 tot 24:00

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.