Boutique hotel Ville Sull’Arno in Florence

Florence, de hoofdstad van Toscane, en perfect voor een korte stop tijdens een roadtrip door Noord-Italie. Goed laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Florence behoort  natuurlijk niet tot Noord-Italie, maar omdat mijn reisjegenootje een aantal jaar in Florence heeft gewoond (ze schreef voor haar vertrek naar Florence dit verhaal) besloten we een klein stukje om te rijden.

Hoe dan ook, Florence is de perfecte plek als je even op adem wilt komen na een aantal dagen avontuur (lees klimmen, klauteren, wandelen, skiën). We hadden behoefte aan ‘leuk aankleden voor diner’, ‘een beetje zonnen aan een zwembad’ en ‘winkeltjes kijken ofwel shoppen’.

Na wat speurwerk op het internet kwamen we uit bij Villa sull’Arno, een pittoresk hoteltje op ongeveer 10 minuten fietsen van het centrum van Florence.

Boutique hotel aan de Arno in Florence

Villa sull’Arno was in de 15de eeuw het buitenverblijf van de Florentijnse familie Alighieri. Het werd vervolgens in de 19e eeuw omgevormd tot een kunstatelier van de Macchiaioli, die hier samenkwamen om te schilderen en hun kunstvorm en politiek te bespreken. En is inmiddels een hotel welke ligt, zoals je wel had verwacht, aan rivier de Arno.

Boutique hotel aan de Arno in Florence

Villa sull’Arno is een ***** sterren luxe boutique hotel in Florence met eigen restaurant en wellnesscentrum met een binnenzwembad, een sauna en een Turks bad. 

Het heeft 45 kamers en suites met allen een ander thema. Tijdens ons verblijf sliepen we in The Villa, het meest historische gedeelte van het hotel. Meteen bij binnenkomst in de kamer vallen de details op. De muren, de stoffen, de kleuren, alles lijkt precies bij elkaar te passen. Het lijkt wel een sprookje! Daarbij heeft deze kamer ook een klein balkon waar je uitzicht hebt op rivier de Arno. In een woord prachtig! 

Boutique hotel aan de Arno in Florence Ville Sull Arno

Enthousiast geworden over dit hotel? Boek dan een weekend Florence hier

Wij verbleven drie nachten bij Villa sull’Arno waarvan we een dag ontbeten op het balkon. De andere dagen maakten we gebruik van het ontbijtbuffet in het restaurant.

Het restaurant is klus ingericht. De lampen zijn versierd met hoeden en strikken en bij de keuken staat een aanrecht (met barkrukken) waar pollepels en andere kookgerei aan het plafond is opgehangen.

Boutique hotel aan de Arno in Florence Ville Sull Arno

Verder staan in de kast allerlei huisgemaakte en lokale producten zoals jam en olijfolie die je als gast kan kopen. Aan details ontbreek het niet bij Villa sull’Arno. 

Ville Sull Arno: prachtige tuin met zwembad

Een groot voordeel dit boutique hotel in Florence is dat ze een zwembad hebben waar je verkoeling kan zoeken tijdens die warme (lees hete) dagen in Florence. Tijdens ons verblijf was het tussen de 35 en 38 graden (half juli 2020) en wij waren daarom ook heel blij dat Villa sull’Arno een eigen zwembad heeft.

hotel met zwembad in Florence

Rondom het zwembad staan een tiental bedjes waar iedere dag een schone handdoek op ligt en waar je als gast gratis gebruik van kan maken. Het is mogelijk om zowel drinken als lunch te bestellen vanaf het bedje, maar je kan ook gaan lunchen in het restaurant. Zeg nou zelf; dit alles is toch echt vakantie. Ik zou je vertellen, na 1,5 week van avontuur heb ik hier dan ook ultiem van genoten. 

Ristorante Flora & Fauno

Zoals ik hierboven al schreef heeft Villa sull’Arno een eigen restaurant genaamd Ristorante Flora & Fauno. Het restaurant is tussen 12:30 en 14:30 geopend voor lunch en in de avond tussen 19:30 en 22:30 voor diner.

Tijdens de eerste avond at ik samen met een vriend uit Florence bij Ristorante Flora & Fauno en het was fantastisch! Vooral de pasta met burrata en het dessert met frambozen waren om te smullen.

Beste restaurant van Florence Ristorante Flora & Fauno Florence
Beste restaurant van Florence Ristorante Flora & Fauno Florence

Enthousiast geworden over dit hotel en restaurant? Boek dan een paar dagen Ville Sull Arno hier

Fietsen naar Florence

Villa sull’Arno ligt net buiten het centrum van Florence. Groot voordeel is dus dat je in een rustige omgeving verblijft en door de eigen parkeergarage van het hotel geen hoge parkeerkosten betaald. Nadeel kan zijn dat je niet echt kan lopen naar de stad, maar gelukkig biedt Ville Sull Arno gratis fietsen aan die je kan gebruiken om naar de Florence te fietsen.

Ik vind deze service een groot voordeel. Het is echt heerlijk om een beetje uit te waaien op de fiets en door smalle straatjes van Florence te fietsen.

Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn drie daagse verblijf bij Villa sull’Arno . Florence is en blijft een prachtige stad, maar ik besefte mij ook maar weer hoe lekker het is als je daarbij ook in een fijn hotel logeert. Ben je van plan om een citytrip Florence te boeken en geen idee waar je nog wilt logeren. Ik kan je Villa sull’Arno zeker aanraden!

Villa sull’Arno – Lungarno Cristoforo Colombo 1/3/5 – Florence IT 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP