Zuster, waar zijn opeens mijn boobies?

Ik stop met de borstvoeding en zie mezelf opeens weer Josje worden. Maar wat zijn mijn borsten van plan? Ze lopen leeg, letterlijk! Help, wat nu?

Ik was er heilig van overtuigd. Ik zal en moet borstvoeding geven als die kleine geboren was. Nou, dat heb ik geweten. Allereerst was Nav te vroeg geboren en had ik overenthousiaste zusters aan mijn bed die ons wel even een hardhandig handje wilde helpen. Achteraf maar goed dat ik op die roze wolk zat, want anders hadden ze kennis gemaakt met mijn vlotte rechtse. Oke, nu kom ik over als een heethoofdige tuttebel, maar dat valt reuze mee hoor.

“Nee mevrouw, u mag nog niet naar huis. Nav moet eerst een dag goed uit uw borst drinken” kreeg ik te horen na een bevalling die leek op een Tsunami en orkaan Irma tegelijk. Ik had inmiddels ook een hele lade in de vriezer bezet met mijn afgekolfde melk, want ja ik fungeerde namelijk als Bertha 007. Er was een probleem; de zusters wilde Nav perse op de natuurlijke manier laten drinken. Een prachtige gedachte, als het op een natuurlijke en menselijke manier zo samenvalt, maar dat was dus precies niet bij mij het geval.

Ik fungeerde als koe Bertha 007.

Op dag 7 was ik er klaar mee. Geef mij nu een fles met afgekolfde melk en ik zal laten zien dat Nav gewoon drinkt en dat alles prima gaat. Guess what? Het werkte. Hij kreeg met een speciale fles genoeg binnen en met mijn voorraad afgekolfde melk kon ik een heel weeshuis te eten geven, dus we mochten naar huis.

Daar gingen ze. Papa pronkend met de maxicosi met daarin Nav door de gangen en mama lopende als een mank hert trots als een pauw met haar buit; “ de afgekolfde melk” in een vriestas van de Appie Heijn. Appie, what would I be without you!

Eenmaal thuis, strevertje als ik ben, hield ik het kolven prima vol. Dag in, dag uit. Nacht in, nacht uit zat Bertha 007 charmant met een elektrische kolf in haar ene hand en Nav op schoot de fles te geven met haar andere vrije hand. Al vrij snel zat ik op normaal gewicht en zelfs daaronder. Na een maandje werd ik duizelig, kreeg koortsaanvallen en voelde me vaak ineens niet goed. Toen ik op een verjaardag bijna in elkaar zakte wist ik “foute boel dit!” en besloot de volgende dag naar de dokter te gaan.

Na een maandje werd ik duizelig, kreeg koortsaanvallen en voelde me vaak ineens niet goed

Conclusie: De borstvoeding at mij op. Niet letterlijk natuurlijk, maar ik verbrandde zoveel energie om melk te blijven aanmaken, dat het bijna ongezond werd. ik moest aan een sportdieet gaan geloven. Lees drie keer per week pasta eten. Na nog wat geprobeerd te hebben besloot ik ook langzaam af te bouwen. Ik las mijzelf in welke melk naast moedermelk het best was voor Nav en ik kwam al snel uit op geitenmelk. deze melk is makkelijker verteerbaar en hiermee voorkom je allergieën, verstopping en meer vervelende taferelen voor je baby.

Het afbouwen ging prima en ik kon ook nog aardig vooruit met mijn vriezer voorraad dus al met al heeft Nav zo’n 3,5 maand borstvoeding gekregen. Waarom zo erg gefocussed op borstvoeding zul je wel denken? Borstvoeding zorgt ervoor dat je kindje veel antistoffen binnen krijgt en hiermee kun je, geen garantie, bepaalde aandoeningen als astma, eczeem etc. voor zijn.

De kolf besloot ik te doneren aan de plaatselijke boerderij.

Het is daarnaast ook heel goed voor de groei, weerstand van de baby en natuurlijk super voor de “ baby bonding” tussen mama en kind. Het is uiteindelijk een prachtig moment tussen mama en kind en je voelt je echt wel een powerwoman met oerkrachten. De keren dat Nav echt bij mij aan de borst dronk voelde voor mij als VICTORYYYY! Ik ben enorm blij dat ik het heb gedaan maar man man man, toen ik gestopt was merkte ik wel dat het voor mij precies niet lekker natuurlijk ging.

Happen sambal gingen er naar binnen en die kolf heb ik meteen gedoneerd aan de plaatselijke boerderij, want dat is toch een partij niet vrouwvriendelijk. Ik kreeg veel meer “rust” en laten we niet beginnen over de stuwingen en druk op de borsten die ein-de-lijk weg was. HALLELU… oh nee.. dat was niet het enige wat weg was.

En toen opeens had ik de beruchte Cup hemd. Waar waren mijn borsten?

Meine Gute, van gezellige knallers (cup B), ging ik tijdens de borstvoeding naar een volle strakgespannen cup D en vervolgens gleed ik langzaam af naar mijn beruchte Cup hemd. He, seriously not funny. In het begin blijf je tegen jezelf zeggen; je hebt het goed gedaan en het is voor een goed doel. Maar nee, hoe leuk, geweldig en lief mijn kind ook is deze erwtjes op een plankje worden er echt niet gezelliger op. Zoals ik al eerder schreef in mijn eerste artikel is mijn allergrootste wens een borstvergroting. Ik kan jullie vertellen dat de afspraak staat en dat ik heel binnenkort under the knife ga en wakker wordt als Pamela F*cking Anderson.

Oké, dat niet, maar als het goed is word ik wakker met lekkere goed gevormde boobies! 27 maart is de dag dat ik er aan ga geloven en ik vind het heel spannend. Al voel ik mij ook net alsof ik voor het eerst als kind ga vliegen of naar een pretpark ga.

Wil jij weten hoe mijn weg naar de operatie tafel gaat, hoe ik mijn keuze heb gemaakt en wat er precies gaat gebeuren? Alles volgt in mijn volgende artikel. I’ll keep you up to Tiet! 😉 Heb je vragen of wil je misschien je ei kwijt over borstvoeding of boobtroubles? Laat ze hieronder achter in een reactie!

Josje Leijgraf
Josje Leijgraf

Josje (29) is General Manager and future owner of Florence Beauty and Nails en fulltime mama van charmeurtje Nav(2). Ze is al 13 jaar samen met haar hubby Boy en heeft een pluizig hondje Boef. Haar creative bubble keeps growing en ze heeft een enorme verslaving “internet shoppen” Sinds de geboorte van haar zoon is ze opzoek naar de balans tussen “the perfect family life” en het luxe drukke snelle leventje.. the struggle is real!

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. En ja hoor! Weer herken ik me in je verhaal! Klein verschil; ik stopte na 2 dagen met de borstvoeding, was iets minder moedig dan jij! Afgelopen 9-1 ook de gang naar de chirurg gemaakt en HALLELUJAH! Wat een goed keus! Totaal geen last van gehad. Week lang in bed en de bank en ik was weer de oude, MAAR dan wel met de mooiste borsten van Nijmegen 😉 Ook totaal geen geheim van gemaakt! Want… wat een ander er van vindt… dat zal wel 😉 Succes en ook zeker VEEL plezier!

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP