Bistrobar Beaune; een parel in het Gelderse bos

Midden in de bossen van het Gelderse Rozendaal ligt het net geopende restaurant Bistrobar Beaune. Het is de nieuwste telg in de Bistrobar-familie, met als grote broers Bistrobar Bankoh en Bistrobar Berlin.

In het oude pand van The Hunting Lodge zijn eigenaren Frank, Thijs en Fedor met hun team aan de slag gegaan om een fris, nieuw restaurant neer te zetten en één ding kan ik je vertellen, dat is gelukt! Ik mocht langskomen om de gerechten van de kaart te ervaren en ik neem je in dit artikel graag mee in mijn belevenissen van deze avond.

nieuwste bistrobar Berlin / Bankoh - Bistrobar Beaune Arnhem - Rozendaal

Bistrobar Beaune is Frans georiënteerd met klassieke invloeden, maar wel met het brutale Bistrobar-jasje wat we gewend zijn van Bankoh en Berlin.

Dineren met uitzicht op Kasteel Rosendeal 

Het interieur is prachtig en wanneer je naar buiten kijkt zie je met uitzicht op Kasteel Rosendeal de jaargetijden aan je voorbij trekken. Het voelt alsof je even op vakantie bent en eerlijk dat kunnen we in deze tijden wel gebruiken.

Bij binnenkomst valt meteen de open keuken en bar omringd met mooie lage en hoge tafels op. Op de eerste verdieping word ik verrast door een grote ruimte welke zich perfect leent voor besloten groepen, feestjes en privé aangelegenheden. Wanneer ik de trap naar beneden ga, kom ik bij de toiletten. En eerlijk is eerlijk zelfs deze zijn mooi.

Bistrobar Beaune Arnhem - Rozendaal

De menukaart ligt al klaar wanneer we aan tafel gaan en wat direct opvalt is de uitgebreide wijnkaart. We bestellen beide een goed glas wijn en laten ons vervolgens informeren over de rest van de kaart.

Frans georiënteerde menukaart met lokale producten

Net als bij de twee andere zaken, wordt het bistrobar concept gevoerd; voor en tussengerechten met daarbij een aantal mooie specials. Bij Beaune blijven ze wat dichter bij huis qua producten. De menukaart is Frans georiënteerd maar wel met zo veel mogelijk Nederlandse, vooral lokale producten.

Wij beginnen met oesters met citroen en sjalotvinaigrette, de huisgemaakte boerenpaté met zuurdesem en pruimenchutney en de gamba’s. Alle drie de gerechten zien er heerlijk uit en smaken exact zoals ze eruit zien. De boerenpaté is voor mij favoriet.

Lees ook:  Chique dineren bij restaurant Beau Nijmegen

De ronde erna gaan we voor iets grotere gerechten. Gebakken bloemkool met Pierre Robert crème en Taggia olijven en de steak tartaar met oestermayonaise, zilveruitje en zilte groenten. Wederom kan ik niet anders zeggen dat beide gerechten zeer smaakvol zijn.

Tussendoor komt onze tafelheer regelmatig even checken of alles naar wens is. Wanneer hij vraagt of we er al uit zijn wat we de volgende ronde willen eten, leggen we ons lot in zijn handen. We laten ons verrassen.

menukaart Bistrobar Beaune

Even later komt hij met twee mooi opgemaakte borden aan. Voor ons staat gebakken tongschar met jonge boerenkoolscheuten, grapefruit en schaaldieren Hollandaise en ossenhaas met gestoofde runderwang en knolselderij. De tongschar, een zacht stukje witvis, in combinatie met de grapefruit en Hollandaise vind ik uiteindelijk het lekkerste gerecht van de avond.

menukaart Bistrobar Beaune

Tot slot nemen we uiteraad een dessert. Uit de vijf dessert gerechten valt mijn oog meteen op het eerste gerecht, appel in hazelnootcrumble met fudgesaus en hazelnootijs. Ik ben gek op hazelnoot en dit dessert voldoet precies aan mijn verwachting. Het surprise eitje met smaken van koffie, passievrucht en chocolade, valt ook goed in de smaak!

Bistrobar Beaune is qua prijs ietsjes duurder dan zijn broertjes in Nijmegen. Dit ligt vooral aan het feit dat hier gewerkt wordt met duurdere producten en dat proef je.

Lunchen bij Bistrobar Beaune 

Geen zin om in de avond op pad te gaan? Bistrobar Beaune is ook geopend voor lunch. Op de lunchkaart staan een aantal gerechten van de avondkaart, maar je kunt je ook laten verrassen met een 2, 3 of 4 gangen lunch-menu. Kleine tip vanuit mijn kant: de omgeving is echt prachtig, dus als je gaat lunchen, ga dan zeker van te voren of erna wandelen in de Gelderse bossen.

Voor wie overigens denkt dat dit het laatste project is van Frank en mede compagnons, die heeft het mis. De heren hebben veel ambitie en staan er niet van te kijken als er in de komende jaren nog meer zaken bijkomen. “Het moet goed voelen en wanneer dit dan op je pad komt dan is het goed”, aldus Frank. Wordt vervolgd.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Lees ook:  Thibeau Nijmegen: vegan & vega met een twist

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Anne Kolkman

Anne (31), woont in Nijmegen met haar twee katten Frum & Bobbie. Ze is single, is dol op lekker eten en gaat regelmatig een weekendje weg. Ze werkt als Locatiemanager bij YveY, de horeca partner van N.E.C. Van goede hospitality en horeca heeft Anne dus wel kaas gegeten! Voor DailyNonsense.nl schrijft Anne over de lekkerste restaurants en de fijnste weekendjes weg in de regio Gelderland. Daarnaast deelt ze ook verhalen over liefde en vriendschap.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.