Bijzonder overnachten bij Alora yurts in Las Alpujarras

Tijdens mijn rondreis door Andalusie speur ik met regelmaat het internet af op zoek naar bijzondere plekken om te overnachten in Zuid-Spanje. Hoe leuk is het om op een unieke plek te slapen als je op vakantie bent? En op deze manier vind Alora Yurts in de Alpujarras.

Alora Yurts is eigenlijk een soort van pop-up camping en wordt gerund door het Engelse stel Sara en Darren. Ooit begonnen ze dit yurt avontuur in het Engelse York, maar na seizoenen van kou en regen waren ze het beu en besloten ze naar Zuid-Spanje te emigreren.

Hier kwamen ze terecht bij hun eerste yurt locatie in Almunecar (met drie yurts en drie kamers). Het was een groot succes, maar door de pandemie moesten ze downsizen. Ze besloten op een nieuwe locatie in de Alpujarras met twee yurts kleinschalig verder te gaan.

 

In de bergen van Lanjarón

Als ik op Google Maps Alora Yurts intoets wijst de weg mij naar een locatie midden in het dorp. Hier kan het toch niet zijn, vraag ik mijzelf af. Op de plaatjes leek het er niet op dat de yurts midden in een dorp stonden. Mijn telefoon piept en het is Sara. Ik moet naar het tankstation in het dorp komen en vanuit daar leidt ze mij naar de yurts.

De yurts liggen inderdaad zoals ik al dacht niet in het dorp. We rijden een onverharde weg over, dwars door de natuur en ik heb geen idee waar ik uit ga komen. Maar dan, na ongeveer 10 minuten popt de locatie op. Er staat geen naambordje, niks. Je moet dus echt weten dat het hier is.

Als ik aan Sara vraag hoe dat nou precies zit met de locatie en Google Maps, reageert ze nuchter. Ze weet dat de locatie niet goed is, maar heeft geen idee hoe ze het moet veranderen. Komt wel, is wat ze zegt. We stappen het terrein en meteen komen zeven honden op mij afzetten. ‘you are ok with dogs right?’ ik klik lachend.

Nog geen minuut later is daar Darren die mij komt helpen met mijn spullen. Onderweg naar de yurt kijk ik mijn ogen uit, ik heb het gevoel alsof ik in een sprookje ben beland. Daar popt mijn yurt op. Ik sta bijna met tranen in mijn ogen, de locatie met uitzicht op de bergen, zo midden in natuur, wat is het prachtig.

Lees ook:  Casa Alba Benissa: mooiste B&B aan de Costa Blanca

Eigen toilet en gemeenschappelijke douche 

Net naast mijn yurt staat een compost wc, met een kraantje en buiten heb ik ook een eigen loungebed waar ik heerlijk van de zon, stilte en vooral van de natuur en omgeving kan genieten.

En dan gaan we naar binnen. Weer valt mijn mond open, want het is zo mooi. Ik weet in het begin ook niet waar ik moet kijken, want de yurt is een en al detail. Vraag mij niet waarom maar de yurt geeft mij het gevoel van The Shire uit The Lord of The Rings.

Bijzonder overnachten bij Alora yurts in Las Alpujarras

Nadat ik mijn spullen in de yurt heb gezet wilt Sara mij graag de douche ruimte laten zien. Deze deel ik met het stel in de anderen yurt. De doucheruimte ligt iets verderop en is van alle gemakken voorzien. De lade in het kastje van de douche ligt vol met douchespulletjes en je kunt zowel koud, maar ook warm douchen. Wat een luxe!

Bijzonder overnachten bij Alora yurts in Las Alpujarras

Ik heb de hele ochtend gereden dus besluit lekker neer te ploffen bij het zwembad. Overal zijn schattige zitjes gemaakt en in de tuin staan ook een aantal lounge bedden. Niks hoort bij elkaar, maar toch lijkt alles bij elkaar te passen. Met een koffietje en af en toe een duikje in het zwembad is dit echt een prima leven.

Bijzonder overnachten bij Alora yurts in Las Alpujarras

Later loop ik wat rond in de tuin en ik moet toegeven dat de hele locatie een beetje een Ibiza vibe heeft. Al is deze locatie een stuk goedkoper dan Ibiza. Voor een nachtje slapen in een yurt betaal je, afhankelijk van het seizoen, tussen de 50 en 70 euro.

Bijzonder overnachten bij Alora yurts in Las Alpujarras

Maar er is meer, Alora Yurts heeft namelijk ook een buitenkeuken, waar je als gast gebruik van kan maken. De eerste avond besluit ik daarom te gaan koken. Ik heb nog groente en eieren over van mijn vorige locatie, dus ga een lekker gerechtje in elkaar flansen. Benieuwd wat voor simpele gerechten ik graag maak op reis? Lees dan het artikel: 2x simpele gerechten om te maken op reis.

Eten is een onderdeel van de Alora Yurts ervaring en heb je geen zin om te koken dan bereid Sara met liefde een maaltijd.

Lees ook:  Dit moet je doen wanneer je een dag in Gibraltar bent

Onbijten, lunchen en dineren bij Alora Yurts 

Iedere avond kun je als gast een drie-gangen menu bestellen voor 16 euro (keuze uit drie hoofdgerechten). Tijdens de lunch ook geen zin om iets te maken of ergens te gaan eten? Voor 12 euro maakt Sara een 2-gangen lunch. Wat een feestje!

eten in las alpujarras lanjaron

De tweede avond kies ik er voor om het drie-gangen menu te proeven en een ding is zeker. Je mag Alora Yurts niet verlaten zonder de kookkunsten van Sara te hebben geproefd.

Als de avond gevallen is en het donker begint te worden ga ik terug naar mijn yurt. In de yurt is geen elektriciteit en of lampen aanwezig, maar je moet ouderwets de kaarsjes aansteken. In het begin vind ik dat nog wat spannend, maar Sara verzekert mij dat er niks kan gebeuren. En zeg nou zelf hoe sfeervol is het om een boekje te lezen met kaarslicht aan?

Als ontbijt krijg ik iedere ochtend een heel fijn mandje met allerlei lekkere producten die voor mijn yurt op de tafel wordt gezet. Het is echt heerlijk om de yurt open te ritsen op je terrasje, midden in de natuur te genieten van een ontbijtje. Eerlijk is eerlijk ik kan twee dagen lang mijn geluk niet op.

Maa aan alles komt een eind en zo ook aan mijn verblijf bij Sara en Darren. Na twee nachtjes Alora Yurts verlaat ik deze pracht locatie en vervolg ik mijn trip naar Beneficio waar ik een verborgen hippie comune bezoek. Meer weten hierover lees dan het artikel: Beneficio: verborgen ‘hippie’ commune in Zuid-Spanje.

Lees meer gerelateerde Spanje artikelen

→ Cala de San Pedro: hippie strand in Cabo de Gata

→ Tabernas woestijn in Spanje bezoeken. Dit zijn alle tips!

→ De mooiste dorpjes in de Alpujarras bezoeken

→ 2-daagse hike door de Alpujarras

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.