Betsubara Amsterdam; ramen en aziatische hapjes.

Het is een warme zomerse avond als ik aan kom lopen bij Betsubara Amsterdam. Vanavond ga ik hier proefeten en ik ben reuze benieuwd. Als ik binnenkom hoor ik een bekende stem; ‘ah, jij bent dus de influencer van vanavond’. Als ik opkijk zie ik een bekende uit Nijmegen achter de bar staan. Ondanks dat ik een hekel heb aan het woord influencer, word ik vrolijk als ik hem zie.

Alweer een paar weken geleden werd ik uitgenodigd om te gaan proef eten bij het recent geopende Aziatische restaurant Betsubara aan de J.P Heijestraat in Amsterdam. Je kan hier terecht voor verschillende soorten ramen en omdat dit restaurant in mijn nieuwe woonwijk ligt, was ik natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar de gerechten van Betsubara

Betsubara Amsterdam; ramen en aziatische hapjes - vegan ramen - beste ramen van Amsterdam

Restaurant Betsubara, is van horen zeggen, de verborgen parel van Amsterdam West. Het is een klein restaurantje en als je niet zou weten dat hier een van de beste ramen van Amsterdam (volgens onder andere Tripadviser) wordt geserveerd, zou je er zo voorbij lopen. Bij binnenkomst vallen meteen de Japanse tekenfilm figuren op, waar het ramen restaurant rijk gevuld mee is. En zeg nou zelf, hoe leuk ziet dit eruit?

Betsubara Amsterdam; ramen en aziatische hapjes - vegan ramen - beste ramen van Amsterdam

Lees ook: Loaded Utrecht; van begin tot eind een feestje.

Op aanbeveling van mijn Nijmeegse barman bestelde ik een Matcha Mule. Volgens hem moest ik deze echt proberen, dus hey waarom niet. Omdat mijn gezelschap nog een lichtelijke kater had van het weekend daarvoor koos hij voor een Japanse thee. Super zen, maar wel wat saai.

Menukaart Betsubara Amsterdam

Na een drankje was het tijd voor de menukaart. De menukaart is niet groot, wat echt top voor mij is (lees; ik heb altijd keuzestress) en bestaat uit een aantal ramen, noodles, side dishes en desserts. Ik wil altijd alles proberen, dus we begonnen met een selectie van side dishes bestaande uit; edamame (altijd lekker), chicken gyoza en vegan gyoza. Eerlijk? Alles was even smaakvol!

Betsubara Amsterdam; ramen en aziatische hapjes - vegan ramen - beste ramen van Amsterdam

Maar we waren natuurlijk bij Betsubara gekomen om ramen uit te proberen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen pro ben wat betreft het eten van ramen, maar daarom had ik ook gezelschap meegenomen. Mijn food partner in crime is dol op ramen en maakte tot voor kort samen met een vriend een lijstje waarop hij ramen restaurants in Amsterdam beoordeelde. Alvast een spoiler; hij vond de ramen bij Betsubara een van de beste van Amsterdam.

Vegan Ramen

Bij Betsubara is er keuze uit vier verschillende ramen gerechten. Er staan drie vlees ramen en er staat zelfs een vegan ramen op de menukaart. Deze is pas na ons bezoek op de kaart gezet en is 100% vegan met vegan ramen noodles, waarbij de soep is gemaakt op basis van sesam en soya melk. Een echte aanrader voor de vegans!

Betsubara Amsterdam; ramen en aziatische hapjes - vegan ramen - beste ramen van Amsterdam

Betsubara Amsterdam. Aanrader of toch niet?

Aanrader! Dit vooral als je in Amsterdam West woont, want je fiets er zo even naar toe voor een betaalbare maaltijd. Betsubara Amsterdam heeft mij enorm verrast, ik ben fan van de inrichting, het vriendelijke personeel, de lekkere Aziatische hapjes en kom snel nog een keer terug om de vegan ramen uit te proberen. Tip; de gerechten zijn groot dus je kan ook prima een ramen delen en een aantal side dishes bestellen.

Restaurant Betsubara Amsterdam is van dinsdag tot en met zondag. Adres: Jan Pieter Heijestraat 137 Amsterdam

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.