Bed&Breakfast 2b2b: bijzonder overnachten in de natuur van Gelderland.

“Zet de auto maar hier op het terrein neer, ik doe de poort even voor je open!” Ik rijd met de auto de grote poort door en zie een mooie boerderij. De boerderij midden in de natuur met aangebouwd de verborgen parel van Gelderland genaamd Bed&Breakfast 2B2B. Ik denk dat wij hier wel goed zitten voor even!

Begin september gingen ik samen met een vriendinnetje bijzonder overnachten in de natuur van Gelderland bij Bed & Breakfast 2B2B. Deze B&B werd 1,5 jaar geleden geopend en ligt midden in de natuur van Gelderland. Vanuit mijn huis in Nijmegen is het slechts 10 minuten rijden en ik wist het te presteren om alsnog twee keer te verdwalen.

Na wat zoekwerk kwam ik uiteindelijk op de goede weg en reed ik door de bossen, langs de paarden en herten richting Bed & Breakfast 2B2B. Op het moment dat je met de auto de bosrijke omgeving van Wijchen inrijdt, komt er al een gevoel van rust over je heen en dit weet Marieke (de eigenaresse) goed vast te houden in haar B&B. 

bijzonder overnachten in de natuur van Gelderland, Bed&Breakfast 2B2B Wijchen

Wanneer we binnenkomen, komt Bink (de leukste teckel van Nederland) meteen even gedag zeggen. Bink is net nieuw in de familie. Hij is nog een pup en houdt zich niet echt aan de regels van Marieke. Hij stormt de hele hut door, kwispelend en is enthousiast naar iedereen. Daarom besluit Marieke hem maar even op de arm mee te nemen om ons vervolgens een rondleiding te geven door het appartement.

Op dit moment heeft Marieke nog één appartement in de natuur van Gelderland, maar haar wens is om te groeien. De mogelijkheid is er ook zeker als je kijkt naar de bosrijke en prachtige omgeving en de ruimte die ze heeft. “Dit is een punt waar ik al een tijdje over nadenk, want men komt hier ook graag omdat het zo privé is” geeft Marieke aan.

Bed & Bios in Gelderland 

Het appartement is groot; met eigen bad, woon en slaapkamer. Je vindt er alles wat je nodig hebt en ook dingen die je eigenlijk niet perse nodig hebt, maar die wel erg leuk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een eigen privé bioscoop.

bijzonder overnachten in de natuur van Gelderland, Bed&Breakfast 2B2B Wijchen

Een eigen privé biscoop? Ja je leest het goed! Hier kun je met een drankje lekker op de loungebank ploffen. Dekentje over je heen, filmpje kiezen en oh, dan komt Marieke ook nog even een borrelplank brengen (tegen betaling).
Als je na de film (of er voor natuurlijk, wat jij wil, want het is jouw feestje) nog even de jacuzzi of sauna in wilt dan is dat geen probleem. De jacuzzi is standaard 40 graden, dus dat is genieten. 

Citytrip Nijmegen

Nu snap ik dat je graag wilt genieten van dit prachtige appartement, maar je kan ook kiezen om de omgeving te gaan verkennen. In de omgeving van Bed&Breakfast 2B2B is genoeg te ontdekken en hoe leuk is het om bijzonder overnachten in Gelderland te combineren met een citytrip Nijmegen. Nijmegen is de oudste stad van Nederland en houd je van historie dan kan ik je zeker aanraden een stadstour door deze stad te boeken. 

Stadstour door de oudste stad van Nederland 

Boek je een 2-uur durende stadstour door Nijmegen dan wandel je langs de Romeinse muren en bezoek je de ondergrondse gangen in een oude vestingtoren. Geintereseerd? Check dan van te voren even hoe laat de stadstour door Nijmegen op de dag dat jij bij Bed&Breakfast 2B2B bent, start. De startlocatie is standaard bij het centraal station in Nijmegen. Houd je niet van historie? Dan heeft Nijmegen ook tal van leuke winkels en gezellige restaurantjes. Genoeg te doen dus!

Wandelen op de Overasseltse & Hatertse Vennen

Heb je geen zin in al die drukte van een stad en blijf je liever in de natuur? Dat kan natuurlijk ook! De B&B ligt op steenworpafstand van de Overasseltse en Haterse vennen waar je verschillende wandelingen kan maken en kan genieten van de prachtige Gelderlandse natuur. 

bijzonder overnachten in de natuur van Gelderland, Bed&Breakfast 2B2B Wijchen

Na het inchecken besloten wij om naar Wijchen te rijden om daar iets te gaan eten, want ja, de jacuzzi lonkte! Wijchen heeft een redelijk groot aanbod aan horecagelegenheden en er is keus genoeg. Mocht je overigens geen zin hebben om de deur uit te gaan (wat ik me best voor kan stellen) dan kun je dit aangeven bij Marieke. Zij duikt dan de keuken in en zet de heerlijkste gerechten voor je neer! Nadat we een hapje hadden gegeten in Wijchen was het dan eindelijk tijd voor de jacuzzi.

Vanuit de jacuzzi heb je uitzicht op een kudde paarden die staan te grazen. Met een beetje geluk heb je de ondergaande zon op de snufferd en dan is het moment, voor mij althans, wel compleet. We hebben echt uren in de jacuzzi met een wijntje en een boekje genoten van alle rust. Toen het op een gegeven moment donker werd besloten we ons maar een richting de privé biscoop te verplaatsen. Maar voordat we dat deden moesten we natuurlijk eerst een film uitzoeken.

Daar sta je dan, net als vroeger, voor de kast met dvd’s. Oke, dit zijn natuurlijk geen ouderwetse dvd’s. Daarnaast had ik ook geen bioscoop vroeger maar het deed me wel denken aan het dilemma wat ik altijd had wanneer ik een film wilde gaan kijken.

Prive bioscoop in Wijchen

Na lang wikken en wegen besloten we Bohemian Rhapsody te gaan kijken. Wanneer je Marieke een appje stuurt, komt ze direct naar beneden en helpt ze met het aanzetten van de film. Daarna is het tijd voor volledige ontspanning. Dat betekent dus languit op de bank met een drankje, borrelplank (zelfgemaakt door Marieke) en een dekentje erbij in je eigen bioscoop. Hier kan ik wel aan wennen. Dit bioscoop arrangement is bij te boeken voor €29,- per avond met 1 film naar keuze.


De volgende ochtend ging al vroeg de wekker en werd er een smaakvol ontbijt voor ons geserveerd. Het ontbijt bij Bed&Breakfast 2B2B bestaat uit yoghurt met granola en fruit (I’m a sucker voor dit soort dingen) in combinatie met brood met diverse soorten beleg. Na het ontbijt baalde we stiekem dat we alweer plaats moesten maken voor de volgende gasten.

Ben je enthousiast geworden over deze Bed&Breakfast en wil je ook bijzonder overnachten in de natuur van Gelderland? Boek dan nu een overnachting. De prijzen voor een overnachting variëren. Gemiddeld betaal je doordeweeks rond de €129,- per nacht en op vrijdag, zaterdag en zondag betaal je €149,-. De prijzen zijn inclusief ontbijt en exclusief het bioscoop arrangement.

Heb je vragen? Stel deze dat dan gerust in de reacties hieronder. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Lees meer over een weekendje weg in Nederland 

Anne Kolkman
Anne Kolkman

Anne (30), woont in Nijmegen met haar twee katten Frum & Bobbie. Ze is single, is dol op lekker eten en gaat regelmatig een weekendje weg. Ze werkt als Manager Operations bij YveY, de horeca partner van N.E.C. Van goede hospitality en horeca heeft Anne dus wel kaas gegeten! Voor DailyNonsense.nl schrijft Anne over de lekkerste restaurants en de fijnste weekendjes weg in de regio Gelderland. Daarnaast deelt ze ook verhalen over liefde en vriendschap.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP