Baumhaushotel Oberbayern: Slapen in een boomhut in Duitsland

Ben jij ook al een tijdje op zoek naar een leuke overnachtingsplek op je doorreis richting Oostenrijk of Italië of wil je er gewoon er even tussenuit naar Duitsland? Dan is Baumhaushotel Oberbayern misschien wel iets voor jou. Slapen in een boomhut met de luxe van een hotel, de faciliteiten van een vakantiepark en de ontspanning van een welness. Klinkt helemaal leuk toch?

Vorig jaar ben ik samen met Ralph en Finn op vakantie geweest naar Oostenrijk. Omdat we na een lange reis niet helemaal uitgeput wilde aankomen in Oostenrijk besloten we eerst 2 nachten te overnachten in Duitsland. Dit deden we bij het Baumhaushotel Oberbayern in Jetzdorf. Het lag voor ons eigenlijk net iets van de route, maar jeetje wat was dit de extra kilometers waard.

Baumhaus hotel Oberbayern, slapen in een luxe boomhut in Duitsland

Het hotel ligt aan een klein meertje verscholen tussen de bomen. Het ligt zelfs zo verscholen dat we er de eerste twee keer zo voorbij zijn gereden. Maar toen we eenmaal het terrein op reden maakte mijn hart een klein sprongetje, wat een paradijsje is dit.

Slapen in een boomhut, met de faciliteiten van een hotel

Baumhaushotel Oberbayern is eigenlijk een soort luxe mini park, maar dan wel met de faciliteiten van een hotel. Op het park staan vijf boomhutten op hoge palen en er staan een aantal kleine hutjes aan het water. De boomhutten zijn voor maximaal vier personen en de hutjes voor maximaal twee. Aangezien wij natuurlijk met zijn drieën waren kozen wij voor de boomhut. Ben je met ze’n tweeën dan zijn de hutjes aan het water zeker een aanrader.

Baumhaus hotel Oberbayern, slapen in een luxe boomhut in Duitsland
Binnenkant boomhut

De boomhutten zijn voorzien van alle faciliteiten die je normaal in een hotel verwacht. Opgemaakte bedden, een kluisje, toiletartikelen en er is bij het centrale terras een grote minibar waar iedereen zijn drankjes uit kan pakken (wel even noteren natuurlijk wat je pakt;)). Daarnaast krijg je elke ochtend een uitgebreid ontbijt. In ons geval was dit de ene ochtend op het terras aan het meertje en de andere ochtend door slecht weer binnen.

Relaxen in een jacuzzi op je eigen terras

Goed nieuws! Twee van de boomhutten hebben een eigen jacuzzi op het terras. Natuurlijk konden wij het niet laten om er (ondanks dat het 30 graden was) een plons in te nemen. Zo begonnen wij totaal ontspannen onze vakantie.

Baumhaus hotel Oberbayern, slapen in een luxe boomhut in Duitsland

Verder is er op het terrein genoeg te doen om je een middagje te vermaken. Je kan een kano huren en varen over het meertje of ga heerlijk zwemmen. Daarnaast staat er een tafelvoetbal tafel, kan je tennissen en zijn er genoeg leuke bordspelletjes beschikbaar.

Baumhaus hotel Oberbayern, slapen in een luxe boomhut in Duitsland

Baumhaus hotel Oberbayern, slapen in een luxe boomhut in Duitsland

Baumhaus hotel Oberbayern, slapen in een luxe boomhut in Duitsland

Wat is er te doen in de omgeving van het Baumhaushotel?

Zoals ik hierboven al schreef is er van alles te doen op het terrein, maar zeker als je er meerdere nachten verblijft wil je meer dan dat.

  • Ga een middagje wandelen of fietsen en verken de diverse routes rondom het hotel.
  • Breng ene bezoek aan de stad München. Deze stad ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf het hotel.
  • Ga op ‘kletter’ avontuur bij het Waldkletterpark Oberbayern. Dit park ligt op ongeveer 15 minuten loopafstand.
Waldkletterpark Oberbayern, hangen aan touwen tussen de bomen

Waldkletterpark Oberbayern

Vlakbij het hotel op nog geen 15 minuten loopafstand ligt een groot bos waarin zich het Waldkletterpark bevindt. Kletteren is een soort van sport, en iets wat ze in Duitsland en Oostenrijk erg veel doen. Het houdt in dat je aan touwen door bomen of langs rotsen klimt. In dit geval is het dus in een bos en ga je gezekerd aan een touw via bruggen, touwladders en obstakels een parcours af. Om een parcours in stijl af te sluiten ga je vaak via een zip-line naar beneden. Vervelen doe je je er dus zeker niet!

Baumhaus hotel Oberbayern, slapen in een luxe boomhut in Duitsland - Waldkletterpark Oberbayern,

Het park is in de schoolvakanties iedere dag van 10:00 tot 19:00 geopend (let op: buiten schoolvakanties alleen op vrijdag en in het weekend geopend) en is opgesplitst in twee delen. Het ene deel is geschikt voor de kleine kinderen en het andere deel is voor de oudere kinderen en volwassen. Het hele park is onderverdeelt in verschillende parcours waarin ze variëren van makkelijk tot heel moeilijk.

Finn en Ralph vonden het erg leuk om te doen, maar daarbij soms toch ook nog best spannend. Entree prijzen variëren tussen de 10 en 23 euro.

Eten bij Baumhaushotel Oberbayern

Van al die sportieve activiteiten werden de mannen natuurlijk wel moe, maar kregen ze ook honger.

Typisch Duits eten bij een biergarten op 10 minuten van je boomhut

Hoe fijn is het dan dat er op nog geen 10 minuten van je boomhut een echte duitse biergarten zit. Bij Gast- und Tafernwirstschaft kan je buiten aan leuke rode biertafels schnitzel en braadworst eten en natuurlijk veel bier drinken. In alle eerlijkheid is schnitzel en bier niet helemaal mijn ding, maar er is ook genoeg anders te kiezen.

Baumhaus hotel Oberbayern, slapen in een luxe boomhut in Duitsland

Voor onze kleine, Finn was deze plek helemaal leuk. Er is een grote speeltuin en netjes aan tafel zitten hoeft hier dus niet. Is het nou wat minder mooi weer dan is dat geen probleem, want er zijn genoeg tafel binnen.

Pizza bezorgen of gewoon een broodje op je eigen terras

Heb je nou eigenlijk helemaal geen zin om het leuke terrein te verlaten dan kan je ook pizza bestellen. De pizza’s komen ze bijna tot in de boomhut bezorgen. Let er wel op dat de pizzeria niet altijd geopend is. Is hij gesloten? Geen paniek. Er is ook nog een plaatselijke supermarkt in de buurt. Hier kun je van alles halen en bij het hotel kan je bordjes en bestek pakken waarmee je je alles in de boomhut klaar kunt maken. Handig toch?

Hoe vonden wij slapen in een boomhut bij Baumhaus hotel Oberbayern?

Wij hebben echt genoten van ons verblijf in ‘Baumhaushotel Oberbayern‘. Het is een unieke plek waar je echt even tot rust komt. De bedden lagen lekker, het ontbijt was lekker en uitgebreid. Daarnaast is de plek, zeker met kinderen, een aanrader. Of je nou actief wilt zijn of juist even lekker niks wilt doen het kan er allemaal. Mochten wij nog een keer in de buurt zijn gaan we zeker een keertje terug.

Baumhaus hotel Oberbayern, slapen in een luxe boomhut in Duitsland

Weet jij ook een leuke tussenstop voor op doorreis naar Oostenrijk of Italië of heb jij zelf een leuke plek, laat mij dit dan weten! Ben je opzoek naar een leuke roadtrip route door Zuid Limburg en Duitsland? Lees dan het artikel; Roadtrip door Duitsland en Zuid Limburg.

Vragen? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en instagram.

Lonneke Stevens
Lonneke Stevens

Lonneke (35) woont in Assendelft, heeft MS, houdt van reizen, en is inmiddels al bijna 15 jaar samen met Ralph. Daarnaast heeft ze een zoontje van 7, een leuke hond genaamd Lana en zit ze thuis omdat werken helaas niet meer kan. Toch probeert ze het beste uit haar leven te halen.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP