Must do: een ballonvaart over Cappadocië

 landschap van Cappadocië Corendon Turkije vakantie last-minite ballonvaart over Cappadocië  landschap van Cappadocië Corendon Turkije vakantie last-minite ballonvaart over Cappadocië  landschap van Cappadocië Corendon Turkije vakantie last-minite ballonvaart over Cappadocië  landschap van Cappadocië Corendon Turkije vakantie last-minite ballonvaart over Cappadocië  landschap van Cappadocië Corendon Turkije vakantie last-minite ballonvaart over Cappadocië  landschap van Cappadocië Corendon Turkije vakantie last-minite ballonvaart over Cappadocië  landschap van Cappadocië Corendon Turkije vakantie last-minite ballonvaart over Cappadocië

Een ballonvaart over Cappadocië

Cappadocië, is een landstreek midden in Turkije welke ook wel bekend is door haar imponerende landschap. Een landschap welke bestaat uit sprookjesachtige grotwoningen, grillige valleien en ondergrondse steden. Het landschap kan je het beste bekijken vanuit een hete luchtballon en juist dat is wat ik een paar weken geleden deed in samenwerking met Corendon. Benieuwd hoe dit was? Lees dan gauw verder.

Begin juni, al vroeg in de ochtend (lees drie uur in de nacht) vertrokken we na een vlucht van ongeveer vier uur vanaf het Turkse vliegveld Kayseri richting Cappadocië. Waarom in hemelsnaam zo vroeg zou je denken? Het landschap van Cappadocië is namelijk op zijn mooist tijdens de zonsopgang en dat betekent vroeg uit de veren. Rond de klok van vijf (na een klein hazenslaapje in het vliegtuig) stapte we met een groep van ongeveer tien mensen in een grote heteluchtballon. Nu ging het dan toch echt gebeuren, sommige uit onze groep waren gespannen, maar ik was vooral “excited”. Ik was enorm benieuwd hoe het zou zijn om te zweven boven het adembenemende landschap van Cappadocië.

Hoe gaat het precies in zijn werk?

Cappadocië is nog niet enorm toeristisch en in de ochtend stijgen er gemiddeld tussen de 100 en 150 hete ballonnen de lucht in. Als iedereen er klaar voor is, stijg je geleidelijk op naar 800 meter hoogte waarna je na ongeveer ander half uur weer met de voetjes op de grond staat. In de lucht keek ik echt mijn ogen uit. Overal om je heen zie je ballonnen en het landschap is met geen woorden te omschrijven. Doordat je letterlijk met de wind wordt meegevoerd heb je in iedere ballon een ander vergezicht. En dit vergezicht is vooral tijdens zonsopgang adembenemend mooi.

Wat te doen met hoogtevrees? 

In principe kan er niks gebeuren, en ook tijdens onze ballonvaart over Cappadocië gingen er diverse mensen mee met hoogtevrees. Kun je je angst toch niet overwinnen, dan is het ook mogelijk om aan de grond te blijven. Eerlijk is eerlijk aan de grond is het zicht met alle luchtballonnen misschien wel net zo prachtig. Daarnaast kan je in de omgeving van Cappadocië ook een jeep tour boeken, wandelen en paardrijden.

Na de ballonvaart over Cappadocië konden wij aanschuiven aan een ontbijt en had ik het gevoel dat ik al een hele dag erop had zitten. Hierna vervolgende wij onze reis terug naar het vliegveld en vlogen wij door naar het bekende vakantieoord Antalya. Benieuwd hierna? Hou dan de blog in de gaten.

Algemene informatie ballonvaart Cappadocië:

Vliegtijd: 4 uur

Transfer vanaf vliegveld Kayseri naar Cappadocië: +/-  4 uur

Tijdsverschil: 1 uur later

Een rondreis naar Cappadocië bij Corendon is te boeken vanaf  199 euro per persoon (exclusief ballonvlucht kosten a 150 euro)

Pictures by: Max Raphael 

TURKIJE VLOG: 

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.