Back to basic slapen in een tipi tent midden in de Italiaanse bergen

“Is er echt geen leuk hoteletje te vinden in de buurt van Portofino of Cinque Terre?”. Ik kijk over zijn schouder mee op de laptop waar Booking.com en Airbnb.nl geopend staan. “Een mooi hotel in de buurt van deze plaatsjes kost rond de 500 euro per nacht en de meeste appartementen in de regio zien er gewoon echt niet uit”. Hij zucht. We kunnen ook gewoon in Florence blijven?” “Nee, ik wil graag Cinque Terre zien. Filter anders op zwembad” stel ik voor. De site wordt herladen en er blijft een accommodatie over genaamd Extreme Teepee Camp oftewel back to basic en slapen in een tipi tent midden in de bergen van Italie. “Boek het maar”. zeg ik. 

Een aantal jaar geleden had ik nooit in een tent willen slapen. Waarom? Geen idee. Misschien omdat ik van luxe hield. Begrijp mij niet verkeerd. Ik hou nog steeds enorm van luxe accommodaties, maar juist de afwisseling is wat het leuk maakt. Zo sliep ik tijdens mijn USA roadtrip net voordat we de Death Valley inreden voor nog geen vijftig dollar in een super hippe tipi tent (inclusief WIFI en stopcontacten). En dit was waanzinnig.

Ondanks de persoonlijke routebeschrijving van de host, rijden we nog verkeerd.

Dus toen Extreme Teepee Camp op het beeldscherm oppopte dacht ik; waarom niet weer slapen in een tipi tent? Hoe leuk is het om een nachtje back to basic te gaan? Dus. Zo gezegd zo gedaan. En dat werd een groot avontuur.

Na de boeking begon de host Paolo meteen enthousiast met ons te whatsappen. Hij stuurde uit voorzorg een persoonlijke routebeschrijving. De accommodatie was namelijk nogal slecht te vinden. Begrijpelijk, want zelfs met de uitgebreide beschrijving reden we nog verkeerd. Sorry Paolo lag niet aan jou, maar echt aan onze of misschien wel mijn bad navigation skills. Misschien lag het ook wel aan al mijn prikkels die ik kreeg tijdens de autorit (de omgeving is prachtig), waardoor ik steeds afgeleid was.

 Extreme Teepee Camp Italie overnachten in een tipi tent in de bergen van Italie  Extreme Teepee Camp Italie overnachten in een tipi tent in de bergen van Italie  Extreme Teepee Camp Italie overnachten in een tipi tent in de bergen van Italie

Na een lange zoektocht door de bergen waarin ik mijzelf meerdere malen heb afgevraagd of we de accommodatie überhaupt nog zouden vinden, kwamen we na een paar uur rijden aan op de plaats van bestemming. Bij aankomst werden we begroet door twee meiden die ons naar de tent brachten. Extreme Teepee Camp bestaat uit twee grote tipi tenten en een tipi douche.

Warm douchen? Daarvoor moet je eerst een half uur een vuurtje stoken

Wil je warm douchen? Dat kan. Moet je wel van te voren een half uur een vuurtje stoken. Het meisje die in de andere tipi tent sliep besloot koud te douchen. Zij stond zo erg te koukleumen onder de douche, terwijl haar vriend haar met een handdoek een soort van privacy gaf, dat ik besloot een dag later in het hotel in Forte Dei Marmi wel weer te douchen.

 Extreme Teepee Camp Italie overnachten in een tipi tent in de bergen van Italie  Extreme Teepee Camp Italie overnachten in een tipi tent in de bergen van Italie

Eenmaal aangekomen bij de tent kreeg ik het gevoel alsof ik in een super spannende indianenfilm was beland. Op de grond vind je gekleurde kleedjes, in het midden staat een kleine vuurkorf, er liggen twee dunne matjes, slaapzakjes liggen opgerold en achterin staat een krat met hout. Ik was blij dat ik un bel ragazzo mee had, want alleen had ik het vuur nooit aangekregen.

Even heb ik het gevoel alsof ik in een spannende indianen film ben beland

Als ik het vuur zelf niet had aangekregen had dit betekend dat ik het de hele avond koud had gehad. In de bergen van Italië koelt het namelijk in de bergen enorm af (dit geldt natuurlijk niet voor de maanden juli en augustus).

 Extreme Teepee Camp Italie overnachten in een tipi tent in de bergen van Italie

Op het hele terrein is er welgeteld een stopcontact (waar ik mijn laptop natuurlijk weer moest laden, sorry ik moest echt een video uploaden), een moestuin, een opblaas zwembadje, bbq en een prachtig uitzicht. Na aankomst besluiten we te gaan wandelen. Het dichtstbijzijnde dorp is uitgestorven en de kerk die we wilde bezoeken lijkt al jaren een bouwval. Dan toch maar op tijd de bbq aansteken.

Ik, als eeuwige kluns stoot natuurlijk de rode wijn fles om.

Boek je een tipi tent bij Extreme Teepee Camp dan kun je voor een klein bedrag een bbq pakket bestellen. Hierin zit meer dan voldoende vlees, groente, water en een fles rode wijn. Na een half uur bbq stond de eerste ronde op tafel. En eerlijk is eerlijk de back to basic maaltijd smaakte heerlijk. Kleine side note: ik, als kluns moest natuurlijk weer de rode wijnfles omstoten waardoor we een nieuwe moesten bestellen.

 Extreme Teepee Camp Italie overnachten in een tipi tent in de bergen van Italie  Extreme Teepee Camp Italie overnachten in een tipi tent in de bergen van Italie

Het verhaal klinkt misschien allemaal nogal kneuterig, maar ergens is de ervaring hartstikke leuk. In een hotel wordt alles altijd voor je geregeld en nu ben je echt op elkaar aangewezen. Het is een uitdaging natuurlijk, maar wel een hele leuke.

Nadat de buik vol was, zat er niet veel anders op dan de tent in, vuurtje stoken en meer rode wijntjes drinken. Zie je mij zitten voor het vuur met de laptop en mijn koffer op de achtergrond. Geluksmomentje hoor.

 Extreme Teepee Camp Italie overnachten in een tipi tent in de bergen van Italie

En nu zijn jullie vast benieuwd hoe het slapen in zo’n tipi tent beviel. Eerlijk is eerlijk, ondanks dat je op een matje slaapt, heb je wel echt het gevoel dat je op de grond ligt. Daarnaast staat de tipi tent ook nog eens op een berg dus lagen we toen we wakker werden bijna letterlijk onder in de tent. Dit betekent ook dat je af en toe s’nachts in de kreukels wakker wordt. Ondanks dit alles is de ervaring om te overnachten naast een vuurtje in een tipi tent echt fantastisch en zou ik dit aan iedereen aanraden.

Wakker worden midden in de Italiaanse natuur terwijl de zon opkomt is fantastisch!

Wat misschien nog gaver is, is het uitzicht wat je in de ochtend hebt als je de tent openmaakt. Wakker worden in de Italiaanse natuur, terwijl de zon opkomt is iets wat je niet snel vergeet (en veel meer waard is dan een luxe hotelkamer, waar je in de ochtend wakker wordt kijkend naar een flatscreen tv).

De reden dat we Extreme Teepee Camp boekte is dat ik enorm graag de bekende toeristen trekpleister Cinque Terre wilde bezoeken. Ik had weer eens last van FOMO (fear of missing out) en moest er heen. Ik had namelijk foto’s van deze vijf dorpjes op diverse Instagram accounts voorbij zien komen en ik was daardoor enorm nieuwsgierig geworden. Het grappige aan dit verhaal is misschien nog wel het feit dat deze vijf dorpjes enorm tegen vielen (toeristisch en druk) en juist de Extreme Teepee Camp ons een ervaring rijker maakt.

Hebben jullie al weleens in een tipi tent geslapen en zo ja wat vonden jullie ervan? Of hebben jullie misschien nog leuke tips? Laat het vooral weten hieronder in de reacties.     Wil je ook het Italiaanse back to basic avontuur aangaan? Boek dan een tipi tent bij Extreme Teepee Camp

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Jouw dagelijkse bron van informatie!

    VOLG ONS OP