Van avontuurlijke reiziger tot kamerplanten expert. Of toch niet?

Ik zit aan mijn eettafel te werken. Ik probeer mijzelf te concentreren op mijn artikel, maar ik merk dat ik keer op keer afgeleid ben. Mijn blik dwaalt steeds af naar mijn nieuwe plantjes, mijn interieur en de zwarte stalen deuren naar de slaapkamer, die net zijn gezet. Ooit werd ik het meest gelukkig van reizen, maar ik merk dat mijn hart nu ook een sprongetje maakt van hele andere dingen. Misschien is het hebben van een eigen plekje met eigen plantjes zo gek nog niet is. 

Als jij mij een paar jaar geleden had gezegd dat ik groene vingers zou krijgen en dol zou worden op interieur shoppen had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Jarenlang dacht ik dat het inrichten van een huis mij echt niks kon schelen. Waarschijnlijk wist ik niet beter…

De eerste paar stappen in het inrichtingsproces waren zeker niet de makkelijkste. De keuze is reuze en ik had geen idee waar ik moest beginnen. Denk bijvoorbeeld aan eetkamerstoelen; die lijken overal hetzelfde, maar zijn toch overal net iets anders. Welke moet je dan kiezen? Ik struinde de ene woonwinkel naar de ander af en de moed zakte mij in de schoenen. Bij mij betekent te veel keus, namelijk dat ik vaak met lege handen naar huis ga. Het komt wel, zei ik dan.

Chloe Sterk reisblogger - kamerplanten expert

Maar dat betekende wel dat  toen de verbouwing klaar was, ik nog geen enkel meubelstuk had bemachtigd. Ik schoot lichtelijk in de stress en wanneer er dan bij mij druk op komt te staan, ja dan gaat alles opeens redelijk snel. In een mum van tijd had ik eetkamerstoelen, een eettafel en een bed besteld.

Trots als ik was stonden de eerste meubels in mijn lieftallige stulpje. Dat was geregeld! ‘Wel steriel nog’, was wat een vriend van mij, een paar dagen nadat de eerste meubels waren geplaatst, tegen mij zei. ‘Wil je geen binnenplanten in je huisie?’ Goh, ja planten, daar had ik zeker over nagedacht, maar waar moest ik dan nu weer beginnen. Bij het idee dat ik weer een keuze moest maken, kreeg ik alweer lichte hoofdpijn. 

Lees meer over mijn keuze stress in dit artikel.

Maar langzamerhand begon ik toch met de aanschaf van mijn eerste plantjes. Aan de overkant van mijn huis zit een hele fijne plantenwinkel dus daar vroeg ik om advies. Leuk om te weten is dat Britta, een meisje die twee jaar geleden een aantal artikelen voor DailyNonsense heeft geschreven, werkt bij de Wildernis, de plantenwinkel aan de overkant. Ze adviseerde mij en samen zochten we mijn eerste plantjes uit! Al snel kwam er nog een kamerplant bij en nog een en nog een. 

Interieur inspiratie met planten in een kast

Eerlijk is eerlijk ik begon er lol in te krijgen en op een gegeven moment ging ik zelf lezen over het verzorgen van mijn lieftallige plantjes. Goh, wie had dat ooit gedacht. Daarnaast ben ik ook planten gaan stekken en het is mij gelukt. Nadat ik de stengel van een kamerplant in het water heb gezet en geduldig een weekje heb gewacht kwamen de eerste wortels eruit. Hell yes, het lijkt er echt op dat ik groene vingers begin te krijgen. 

Afgelopen weekend besloot ik nog even langs wat planten winkels te fietsen en voegde ik de laatste potten, en plantjes (ik ben echt dol op die rieten potten) toe aan mijn huisje. Inmiddels is mijn planten hobby een beetje uit de hand gelopen en heb ik maar liefst 14 kamerplanten (ook natuurlijk wat kleintjes, maar hey die reken ik graag mee). 

Een kleine side note, voor als jullie denken dat ik een expert ben in kamerplanten onderhouden. No way! Een weekje geleden kocht ik twee mossen, van die mooie kleine, bijna aaibare plantjes. Ik werd er gelukkig van, ze stonden zo mooi in mijn kastje. Maar helaas was dat na een week totaal anders. Help,  waren ze dood gegaan? Hoe dan? 

In de winkel bleek dat ik ze had verdronken en net iets te veel water had gegeven. ‘Maak je niet druk, dit is ook een lastige plant, voor een beginneling’ is wat de medewerkster tegen mij zei. De mossen ruilden ik in voor twee kleine vetplantjes. Want hey, misschien waren de mossen net iets te hoog gegrepen voor mij. Kan gebeuren toch? Ik hou je up to plant!  

Heb je vragen en of zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP