Anti-aging facial en huidscan bij Bloy Institute

Naar een schoonheidsspecialist gaan. Eerlijk, ik kan mij niet meer heugen waneer ik dat voor het laatst heb gedaan. Op de een of andere manier maak ik er geen tijd voor en schiet het er bij mij er altijd bij in. Als ik er eenmaal ben vind ik het vaak heerlijk, maar er naar toe gaan vind ik op een of andere manier altijd gedoe. Daarnaast heb ik ook het excuus dat ik het te duur vind. Maar eerlijk, wat is duur?

Ik geef namelijk met gemak flink wat geld uit aan dineetjes of borreltjes. En hoe meer borreltjes er in zitten hoe makkelijker het uitgeven ook lijkt te gaan. Maar geld uitgeven ‘echt aan mijzelf’ dat blijkt toch lastiger dan gedacht.

Tijd maken voor rust en me-time

Door een combinatie van een coaching traject in Amsterdam, een bezoek aan de Happilization Centre en het leren kitesurfen in Tarifa tijdens mijn rondreis door Andalusië, begon ik steeds meer bewust te worden van mijn eigen gedrag. Ik kwam onder andere tot het besef dat het niet zat in het geld, wat ik niet wilde uitgeven. Nee, ik had schijnbaar mijzelf ooit verteld dat het niet nodig is om echt tijd te maken voor rust oftewel ‘me-time’.

En wist je dat een rust momentje pakken net zo belangrijk is als werk verrichten? Door rust te pakken word je kalmer, minder gestresst en daarbij bevorderd rust je creativiteit.

Verandering begint bij bewustwording, dus eenmaal terug in Nederland besloot ik mijn bevindingen toe te passen. Een uitnodiging om langs te komen voor een behandeling bij Bloy Instute kwam daarom ook als geroepen.

Bloy Institute Amsterdam

Bloy Institute (voorheen KNAP Skincare) is een zogeheten boetiek kliniek in Amsterdam-Zuid op de Willemsparkweg, opgericht door Lindsay van der Looij. Je kunt behandelingen op het gebied van anti-aging, huidverbetering en lichaamsbehandelingen boeken. Daarnaast kun je bij Bloy Institute ook terecht voor injectables.

Bloy Institute -  Lindsay van der Looij

Het is een grauwe woensdagochtend als ik op de fiets zit, onderweg naar Amsterdam-Zuid. Wanneer ik even later binnenstap bij Bloy word ik begroet door de manager van Bloy, Sterre. ‘Wil je een kopje koffie?’ vraagt ze vriendelijk. Ik neem plaats in een van de fauteuils achterin de zaak.

Wat meteen opvalt zijn de net gelanceerde producten van Labareau achter de toonbank. Vooral de geschenkverpakking voor de kerstdagen met prachtige illustraties erop, is een echte eyecatcher.

Lees ook:  Menstruatiecup review: dit zijn de voordelen en nadelen

Labareau signature facial

Labareau is het eerste high-end anti-aging merk van eigenaresse Lindsay , dat na drie jaar uitgebreid onderzoek en nauwe samenwerkingen met een team van experts en biochemici begin november op de markt kwam. Als ik naar de prijs van de giftbox vraag schrik ik toch weer even. Een giftbox bestaande uit 8 producten, waar je gemiddeld zo’n 3 maanden mee doet, kost 1031 euro. Maar, er zitten in de lijn ook een aantal producten van 69 euro. Net iets betaalbaarder. 

Na het koffietje is tijd voor de behandeling. Om kennis te maken met Bloy Instute krijg ik een heerlijke Labareau signature behandeling met colagenen hyaluronzuren en peptiden aangeboden. Ik ben al geen tijden meer in een schoonheidssalon geweest dus mijn gezicht kan wel een boost gebruiken.

De behandelingen en producten die gebruikt worden hebben allemaal als doel om de huid zelf aan het werk te zetten en de collageenaanmaak te boosten. Eerst wordt mijn gezicht diep gereinigd, ik krijg twee soorten maskers en vervolgens een heerlijke massage. Wat is dit genieten zeg!

Na iets meer dan een uurtje zit de behandeling erop. Hierna maak ik nog even een foto van mijn blote billen gezicht, die fris en zacht aanvoelt. Eerlijk is eerlijk, dat ‘me-time’ bevalt wel.

Na de behandeling spreek ik nog na met Sterre. Nu ik ouder word, lees 32, zou ik graag toch wat meer aan gezichtsverzorging willen doen. Al jaren gebruik ik het een en het ander aan producten, maar of dat nou echt goed voor mijn huid is. Ik heb geen idee. Daarbij wordt ik gek van alle reclames voor crèmes, serums en ga zo maar door en ben ik na 5 minuten op bijvoorbeeld de beauty-afdeling van De Bijenkorf, zwaar overprikkeld door de grote hoeveelheid keuzes.

Gratis huidscan voor vervolgbehandeling

Sterre begrijpt het wel en adviseert mij om een gratis huidscan te boeken. Door deze huidscan uit te voeren kan er een optimaal verzorgingsplan naar de behoefte van mijn huid worden samengesteld. Dit klinkt voor mij als muziek in de oren, dus ik besluit een huidscan te boeken.

Een week later heb ik een afspraak met huidspecialist Nadia Elerie. De eerste scan wordt gedaan met de Oberserv 520 huidscan die diepere huidlagen analyseert en verwachten huidproblemen in beeld brengt. Tijdens de scan worden er zes verschillende huidsanlyse foto’s gemaakt.

Lees ook:  Menstruatie ondergoed van Libresse review

Een aantal belangrijke kenmerken die kunnen worden gemeten zijn huidgevoeligheid, couperose, elasticiteit, vochtgehalte, huidstructuur, grove poriën, zonbeschadiging, pigmentatie, talgproductie en een prognose over hoe de huidveroudering zich kan ontwikkelen.

Wanneer ik de foto’ op het scherm zie verschijnen is dit even confronterend. In mijn gezicht is veel roodheid te zien, iets wat ik maar graag altijd afdek met foundation. Ik ben regelmatig in de zon tijdens mijn reizen, dus ben ook bang dat ik voor mijn leeftijd veel pigmentatie heb, maar gelukkig valt dat mee.

Rosacea, microneedling en gezichtsverzorging 

Uiteindelijk komt naar voren dat ik beginnende rosacea heb. ‘Met goede producten en behandelingen kunnen We dit verminderen en wordt het niet zo als op de laatste foto’ stelt Nadia mij gerust. ‘Maar wat moet ik dan gebruiken qua producten? Ik zie namelijk soms door de bomen het bos niet meer’. zeg ik lachend.

Nadia adviseert mij om eens te starten met microneedling. De naaldjes die gebruikt worden geven een prikkel waardoor in de diepere laag nieuwe bindweefselvezels aangemaakt worden. In dit bindweefsel bevinden zich groeifactoren die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Roodheid zou hierdoor verminderen en de huid wordt dikker waardoor rosacea minder zichtbaar wordt. Naaldjes vind ik nog wat spannend, dus ik zeg haar dat ik over de behandeling na ga denken.

Eenmaal bij de receptie krijg ik ook nog wat tips voor makkelijk te gebruiken gezichtsverzorging. Als ik vraag naar de prijs, ben ik mijzelf al aan het indekken, maar wat blijkt. De PCA creamy cleaner zit op 30 euro en de Obagi Smoothing Complex kost zo’n 80 euro. Zeker niet heel goedkoop, maar wel een prima prijs voor goede producten. Zo zie je maar weer, ook met een kleiner budget kun je prima bij Bloy Institute terecht.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.