Door angst bleef ik in mijn veilige comfortzone

Ik loop net een winkel uit en krijg een app bericht binnen. Ik kijk even snel op mijn mobiel van wie dit bericht is. Terwijl ik het bericht lees gaat mijn hart al sneller kloppen en voel ik de spanning in mijn lichaam toenemen. Er wordt mij gevraagd of ik mee wil op een persreis als fotograaf. Oke daar gaat mijn ontspannen week, even een week waarin ik heerlijk in mijn comfortzone kan gaan zitten. Als ik nu eindelijk een keer gewoon uit mijn comfortzone wil komen, zou ik dus echt “ja” beantwoorden.

Op jonge leeftijd ben ik moeder geworden van drie kinderen. Op de momenten dat mijn
leeftijdsgenoten met een rugzak de wereld ontdekten, stomdronken werden op een feestje of van de ene man naar de andere man wipte zorgde ik thuis voor mijn kinderen.

Spijt heb ik er nooit van gehad. Mijn kinderen zijn oprecht mijn grootste spiegels en nu nog steeds weten zij behoorlijk mijn grenzen op te zoeken. Maar tijdens deze periode van thuis zitten en zorgen voor de kinderen werd mijn wereld kleiner. Mijn comfortzone was behoorlijk veilig en had geen grote diameter. En toen kwam de klap. Ik kreeg een burn-out en werd hiermee enorm geconfronteerd met mijzelf.

Weglopen was geen optie. Oude emoties kwamen omhoog en vooral de negatieve gedachtes over mijzelf waren in grote maten aanwezig. Vragen als: waarom vind ik mijzelf lelijk, waarom vind ik mijzelf dik, waarom heb ik geen grote tieten, waarom voel ik mij minder dan een ander, kwamen voorbij.

Weglopen was geen optie, ik moest keuzes maken

Het is makkelijk om hierin te blijven hangen, maar ik besefte ook dat ik verder moest. Ik heb drie pracht kinderen en een mooi gezin. Na enorm veel gesprekken (die mij erg geholpen hebben) besloot ik dat ik een keuze moest maken. Of ik kies voor negatieve of voor positieve gedachtes, of ik kies voor een kleine comfortzone of ik kies voor een grotere comfortzone.

Gedachtes en dromen. Dat waren het in eerste instantie, maar toen ik het bericht binnen kreeg van de persreis wist ik het zeker. Dit moest ik doen om uit mijn comfortzone te breken.

Na jaren zei ik nee tegen mijn angsten en ja tegen de persreis

Na het berichtje wandelde ik naar mijn auto en gingen mijn gedachtes alle kanten op. Blijf maar lekker thuis dat is veilig je kunt het toch niet aan, je kunt het, doen! dit is jouw kans!’ Met zweetoksels en een behoorlijke spanning in mijn lijf heb ik toch ja gezegd tegen deze persreis. En de spanning was gelijk voelbaar in mijn lijf. Geen weg terug, ik ga dit nu echt doen.

Benieuwd hoe mijn persreis is geweest? Lees dan binnenkort mijn nieuwe blog ‘ van persreis naar persoonlijke reis’, Herken jij je in negatieve gedachtes waardoor je het moeilijk vind om je dromen te volgen? Laat het mij dan hieronder weten.
Marieke Zomerdijk
Marieke Zomerdijk

Marieke is 32 jaar en woont in Egmond. Op jonge leeftijd werd ze moeder van drie kids. Sinds de scheiding kampt ze met enorme onzekerheid en angsten die ze wilt overwinnen. Om haar eigen leven weer op te bouwen is ze bezig om haar comfortzone te verbreden. En tja dit gaat niet zonder slag of stoot.

9 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wat een prachtig verhaal. Ik ben benieuwd hoe je pers reis is gegaan. Momenteel ben ik thuis met een burn out. Een heftige periode, omdat ik ook niet goed weet wat voor werk ik straks ga doen. Een stap buiten mijn comfortzone zetten is noodzakelijk, maar stiekem ook best eng.. benieuwd hoe het jou is vergaan! X

    1. Hoi Nicole Ik begrijp het helemaal. Als iemand in die heftige tijd tegen mij had gezegd dat ik dit zou doen over drie jaar zou ik diegene voor gek hebben verklaard. Maar ik heb nu wel geleerd voor mijzelf dat ik geduld moet hebben. Dat het tijd nodig heeft om alles een beetje helder te krijgen.En dat als je jezelf de tijd en liefde geeft je uit je comfortzone kunt gaan.
      Ik weet zeker dat dit jouw ook gaat lukken anders had je niet gereageerd op mijn verhaal. bedankt voor je lieve reactie. Liefs Marieke xx

  2. Bedankt voor jullie’s reacties, heel erg lief. Op het moment dat mijn blog online ging voelde ik mij toch even onzeker . Ik zulke lieve reacties en like’s zeker niet verwacht.

  3. Marieke, je volgt je gevoel je hart!! Je bent geweldig stoer en gaat overal met veel passie er tegenaan!!!! Mooi en eerlijk geschreven trots op je maar dat wist je al liefs x

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP