Dit is de reden dat ik bijna niet naar Amsterdam Fashion Week ging

 

PERSONAL #4: DIT IS DE REDEN WAAROM IK BIJNA NIET NAAR AMSTERDAM FASHIONWEEK GING

Terwijl ik op het dakterras over Amsterdam tuur vraag ik mijzelf af, welke shows ik tijdens Amsterdam fashion week ga bezoeken. Jaren lang bezocht ik iedere shows en maakte ik diverse reports, maar ik merk dat de mode of misschien wel online industrie aan het veranderen is. Toen ik zes jaar geleden begon als blogger was Amsterdam fashion week niet commercieel en bestond de industrie uit een stuk minder bloggers als vandaag de dag. Daarnaast merk ik dat de focus steeds meer op Instagram ligt en reports maken over iedere show (zoals ik vroeger deed) is door social media als Snapchat en Instagram stories een beetje overbodig geworden. En daarnaast vraag ik mijzelf ook af als iedere bezoeker de finale van een show filmt of het nog wel interessant is voor jullie om er iets over te lezen.

Er bij willen zijn om er maar te zijn geweest

Daarnaast merkte ik dat het laatste seizoen dit soort post het minst worden gelezen op mijn website. Dus hey, waarom dan al die commotie maken om perse ergens bij te moeten zijn. Waarom willen we altijd eigenlijk die foto maken, die foto om stiekem te zeggen dat we er zijn geweest? Ergens vind ik dat irritant en kan ik mij soms aan dit soort foto’s storen. Maar daarnaast kan ik mijzelf er soms ook op betrappen. Dus dacht ik goed na en wilde ik bijna Amsterdam fashion week skippen. Maar ergens vind ik het jammer om helemaal niet te gaan.

Mode blijft mode ook in Amsterdam

Want he luister even, ik zou nooit Amsterdam fashion week de rug toe keren. Mode blijft mode en ook al leven we in een kikkerlandje ik blijf het leuk vinden om iets te doen rondom Amsterdam fashionweek. Maar wat ga ik nou precies doen? Alle shows bezoeken, heeft in mijn ogen weinig nut en daarom denk ik er over na om het anders te doen. Misschien is het een leuk idee om een interview met een designer of met een model over een bepaald onderwerp te plaatsen.

En nu jullie mening graag!

Maar nu natuurlijk de vraag: wat vinden jullie leuk om te zien tijdens fashion week? Het kan van alles zijn hoor, dus laat het vooral weten via social media of hieronder in een reactie. Want hey, als de industrie veranderd dan verander ik natuurlijk wel mee. Snappen jullie wel toch? En voordat ik deze post afsluit, wat vinden jullie van deze foto? Vorige week maakte Max Raphael deze foto in Amsterdam. Ik vind de zon op de achtergrond echt prachtig. Wat vinden jullie? Liefs X

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

5 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ik snap jou helemaal. Ik vind de interviews die jij doet echt super tof. Vooral die met Valerio Zeno en Dave Mantel. Maar een interview met spraakmakende ontwerpers zou ook leuk zijn. x

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP