Alle tips voor een week glamping op Elba – Italië

In september 2017 begon voor mij het glamping avontuur in het Italiaanse Umbrie. Een kampeervakantie waarbij de accommodatie al voor je klaar staat. Bij glamping slaap je midden in de natuur, maar wél met de luxe van thuis. Dat is genieten toch?

Nadat ik 10 dagen geheel tot rust was gekomen bij Punta Navaccia was ik fan. Op een of andere manier geeft kamperen in de natuur je toch veel meer rust dan wanneer je in een hotel zit. Waarom? Ik denk omdat je veel minder druk voelt om iets te moeten. In een hotel is het toch gauw dat je in de avond je mooi maakt om bijvoorbeeld ergens te gaan eten. Tijdens een weekje glamping in Italie kun je dit helemaal los laten. Ik ben een grote voorstander.

Glamping op Elba, in Italie. Chloe Sterk en Amandine Hach drinken wijn voor een luxe Villatent op Camping Casa Dei Prati Lacona

De afgelopen tijd heb ik daarom veel dingen rondom kamperen uitgeprobeerd. Zo ging ik kamperen in Bosnie & Herzegovina en probeerde ik glamping uit bij Lake Bled in Slovenië. Dit vond ik hartstikke leuk voor een of twee dagen, maar toch mis je bij dit soort dingen een beetje comfort (in een tent slapen is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk mis je wel een goed bed).

Dus toen Villatent mij dit keer weer uitnodigde voor glamping in Italie zei ik natuurlijk geen nee. Ik sprong een gat in de lucht. Dit keer reisde ik af naar het Italiaanse eiland Elba.

Glamping in Italie

Op camping Casa dei Prati staan de luxe tenten van Villatent. Men kan kiezen tussen een luxe tent met eigen sanitair (douche en toilet) of luxe tent zonder eigen sanitair. Samen met Amanine hadden wij een week lang beschikking over een luxe tent met eigen sanitair. Hier kun je in principe met zes mensen in verblijven (er is een groot tweepersoonsbed en er zijn vier stapelbedden). Er is een gasfornuis, voldoende pannen, borden, bestek en een ijskast aanwezig. Wij hebben eigenlijk de hele week buiten gezetten, maar in de tent is er ook een zithoek (ideaal voor de frisse nazomeravonden).

Hoe onze dagen eruit zagen? We waren meestal de hele dag op pad en bleven ook met regelmatig tot laat (meestal tot half 8 als de zon onderging) op het strand. Hierdoor kwamen we pas laat terug op de camping. We hadden dan meestal geen zin meer om ons om te kleden voor een etentje. Dit resulteerde dus regelmatig in een kaasplankje met wijn of pasta, stokbroodje met beleg en ga zo maar even door. Juist doordat niets moest had ik echt het gevoel van vakantie.

Glamping op Elba, in Italie. luxe Villatent met sanitair op Camping Casa Dei Prati Lacona

Glamping op Elba, in Italie. luxe Villatent met sanitair op Camping Casa Dei Prati Lacona

Wil je meer weten over een vakantie op Elba? Lees dan het artikel: ‘Dit zijn de leukste tips voor een vakantie op Elba‘. Hieronder lees je meer over de leuke strand en restaurant tips in de buurt van camping Casa Dei Prati.

Stranden op Elba (in de buurt)

Het bekendste strand op Elba en ook het dicht in de buurt van de camping is Lacona beach. Dit strand is uitgestrekt, je vindt er diverse beachclub en is erg populair onder de toeristen.

Spiaggia di Lacona

Vanaf de camping is het ongeveer vijf tot tien minuten lopen naar dit strand. Dit lijkt misschien ver, maar de route is echt prachtig. Nadat je de weg bent over gestoken (richting het centrale plein, waar je een kleine minimarkt vindt) loop je via een wijngaarden langs diverse Italiaanse huizen naar het strand. De eerste dag keek ik echt mijn ogen uit.

Glamping op Elba, in Italie. De weg van camping Casa Dei Prati door de wijngaarden naar het strand Lacona beach Elba

Een vakantie op Elba is natuurlijk niet te vergelijken met een vakantie naar IbizaCannes of Saint Tropez. In dit soort vakantie oorden heb je echt grote en bekende beachclubs en dat is op Elba niet het geval. Op sommige strandjes op Elba kun je niks kopen qua eten of drinken (hou hier dus rekening mee). Gelukkig is dat niet het geval op Lacona beach.

Lacona beach, Elba, Italie. glamping op Elba

Het strand van Lacona is uitgestrekt en er zijn diverse tentjes waar je heerlijk kan zitten en kan genieten van een Italiaanse lunch. Zo kan je een simpel broodje halen bij Lacona Beachbar, of echt Italiaans lunchen bij Mom Food Drink & Soul. Daarnaast is het ook mogelijk om een standbedjes, parasols, bootje, waterfiets of dergelijke te huren.

Lacona beach, Elba, Italie. glamping op Elba

Ristorante Aguglia 

Mijn ultieme favoriete beach restaurant is Ristorante Aguglia. Wij ontdekten dit restaurantje tijdens de eerste dag en meteen waren we beide fan. Het is een simpel ingericht restaurant, maar wel met een heerlijke keuken. Daarnaast is het personeel enorm gastvriendelijk en hebben wij een fantastische tijd gehad.

Lacona beach, Elba, Italie. glamping op Elba, Wijn drinken bij Ristorante Aguglia

Lacona beach, Elba, Italie. glamping op Elba, lunch bij Ristorante Aguglia

Lacona beach, Elba, Italie. glamping op Elba, lunch bij Ristorante Aguglia

Spiaggia di Canata

Dit strand op Elba had ik nooit gevonden als ik niet even een kleine wandeling was gaan maken tijdens een strand dagje. Deze baai ligt namelijk redelijk verscholen en is alleen ter voet of eventueel fiets bereikbaar. Spiaggia di Canata is een kleine baai welke te vinden is via Stelle Mare camping. Ga je hierheen, houd er dan rekening mee dat er geen beachclub op het strand is. Eten en drinken moet je dus zelf meenemen.

Lacona beach, Elba, Italie. Clamping op Elba, Spiaggia di Canata bereikbaar vanaf camping Stelle Mare

Spiaggia di Margidore

Op tien minuten lopen van de camping ligt Spiaggia di Margidore (vanaf de camping naar links). Een zwart kiezelstrand (totaal anders in vergelijking met Lacona beach). Hier vindt je een aantal simpele strandtentjes. Ik ben zelf een keer naar dit strandje gelopen, maar was niet echt fan. Toch schijnt de keuken van het strandtentje met de gele parasolletjes een fanatische keuken te hebben. Helaas was de keuken toen ik er was gesloten.

Restaurants op Elba ( in de buurt)

  • Lo Zenzero (enorm mooie locatie met uitzicht over wijngaarden. Op ongeveer 10 minuten lopen vanaf de camping/ zie foto)
  • Mondo Pizza (handig voor de snelle pizza hap, op ongeveer 5 minuten lopen vanaf de camping)
  • Mom Food, Drink & Soul (leuk restaurant op het strand, perfect voor lunch en diner. Op ongeveer 10 minuten lopen vanaf de camping)

Lacona beach, Elba, Italie. glamping op Elba, restaurant tips op Elba Lo Zenzero

Mijn mening over Glamping op Elba

Voorafgaand aan deze trip had ik meerdere goede verhalen gehoord over het Italiaanse eiland Elba. Door een week glamping op Elba heb ik het eiland beter leren kennen en ook ben fan. Glamping op Elba is een combinatie van strand, natuur en heerlijk eten en dat is toch echt wat een vakantie compleet maakt. Op naar een volgend glamping avontuur!

Lacona beach, Elba, Italie. glamping op Elba, zwembad camping Casa Dei Prati Chloe Sterk en Amandine Hach

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP