Roadtrip van Porto naar Lissabon: Alcobaça en Óbidos

PORTUGAL ROADTRIP Alcobaça - Óbidos FASHIONBLOG

Vrijdag ochtend brak al vroeg de laatste dag van de Portugal roadtrip aan. Het liefst wilde ik Luz Houses niet verlaten, want deze accommodaties is prachtig. Gelukkig kreeg ik wel de kans om in de ochtend nog gebruik te maken van een spa behandeling. Ik koos voor een voetmassage van 20 minuten die plaats vond in de tuin van Luz Houses. In de tuin is in een grot een soort van ondergrondse spa gebouwd en toen ik in de ochtend aan kwam was ik even sprakeloos. In de grot waren alle kaarsjes aan, rook het heerlijk en er werd rustgevende muziek gedraaid. Tussen acht en half negen was ik even helemaal zen en genoot van een heerlijke massage. Hierna moest ik snel mijn koffer inpakken, haasten, nog even snel ontbijten en hup de bus in naar een nieuwe locatie.

PORTUGAL ROADTRIP Alcobaça - Óbidos FASHIONBLOG LUZ HOUSESPORTUGAL ROADTRIP Alcobaça - Óbidos FASHIONBLOG LUZ HOUSES

Vanaf Fatima vervolgde we onze reis naar Alcobaça. Alcobaça is met name bekend om zijn indrukwekkende kerk Mosteiro de Santa Maria. De kerk is de grootste van Portugal en heeft inmiddels een plekje op de werelderfgoedlijst van UNESCO veroverd. Het dorp Alcobaça is erg leuk en naast het bezoeken van het werelderfgoed is het zeker de moeite waard om ook even rond te lopen. Er zijn diverse winkels en leuke terrassen. Zelf kocht ik een shirt bij een super leuk winkeltje in het centrum en dwaalde ik lang rond bij Made in  Alcobaça. Dit laatste winkeltje verkocht kleding en accesoires gemaakt van de typische stof uit  Alcobaça. Een ander leuk weetje, wij mochten een deel van de kerk bezoeken die normaal niet opengesteld is voor publiek (zie tweede foto). Het gedeelte is alleen op afspraak te bezoeken, omdat hier de meest waardevolle stukken van de kerk te vinden zijn. Zien jullie het licht dat naar beneden valt? Vroeger dacht men dat dit de hemelpoort was omdat het gat in het plafon om 12 uur middags de hele kamer in het licht zette. PORTUGAL ROADTRIP Alcobaça - Óbidos FASHIONBLOG LUZ HOUSESPORTUGAL ROADTRIP Alcobaça - Óbidos FASHIONBLOG LUZ HOUSESPORTUGAL ROADTRIP Alcobaça - Óbidos FASHIONBLOG LUZ HOUSES

Na het bezoek aan Alcobaça vervolgde we onze trip richting Peniche. Peniche is een van de belangrijkste Portugese vissershavens voor ambachtelijke visvangst en die vis wilde wij natuurlijk proeven. Daarom stond er op het programma een heerlijke drie gangen lunch in restaurant Nau Dos Corvos. De laatste dag van onze trip was het warm, maar bewolkt, maar gelukkig kwam in de middag de zon door. Daarom besloten we ons dessert en de koffie buiten op te eten. Oh dit was op en top genieten. Wat een uitzicht he?

PORTUGAL ROADTRIP Alcobaça - Óbidos FASHIONBLOG LUZ HOUSES

Die avond vlogen we rond de klok van acht vanaf Lissabon naar Amsterdam. We moesten daarom na de lunch snel de bus in om nog even een kleine stop te maken bij Óbidos. Óbidos is een klein pittoresk dorpje op ongeveer een uur afstand van Lissabon. Helaas hadden wij doordat we onze vlucht anders zouden missen maar weinig tijd. Dit vond ik echt super jammer, omdat het een prachtig fotogeniek dorp is. Ben je dus in de buurt, trek dan meer tijd uit om een bezoek te brengen hieraan.

PORTUGAL ROADTRIP Alcobaça - Óbidos FASHIONBLOG LUZ HOUSESPORTUGAL ROADTRIP Alcobaça - Óbidos FASHIONBLOG LUZ HOUSES

Uiteindelijk kwamen we ruim op tijd aan op de luchthaven van Lissabon en was ik na een vlucht van 3,5 uur weer terug op Nederlandse bodem. Ik heb echt een super tijd gehad in Portugal en kan iedereen deze trip aanraden. Mijn tip is om een auto te huren en alle plaatsen op eigen tempo te bezoeken en vooral te genieten, genieten en nog eens genieten. Inmiddels is het alweer zondag en pak ik mijn koffer weer in voor mijn volgende trip. Ben je benieuwd waar ik nu heen ga? Check dan mijn snapchat @Fashionistachlo. Liefs X

SHOP THE LOOK:

Sneakers: Adidas, shorts: Zara, jacket: Stradivarius, sunnies: Rayban, bag: bought in Portugal

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP