Dit zijn de tips voor een bezoek aan de Indiase stad Agra

Agra Taj Mahal tips

Dit moet zien en doen tijdens je trip naar Agra

Agra, de Indiase stad die bekend staat om het werelderfgoed Taj Mahal. De Taj Mahal is gebouwd in de 17e eeuw in opdracht van de grootmogol Shah Jahan als grafmonument voor zijn overleden echtgenote Mumtaz Mahal. Ga je richting India dan kan een bezoek aan deze stad natuurlijk niet ontbreken. Tijdens onze India rondtrip met Jet Airways was Agra de laatste stop.

Agra Taj Mahal tips Agra Taj Magal tips India

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden in 2 dagen 

Agra is een industriestad waardoor je er eigenlijk niet te veel tijd wilt doorbrengen. Bekijk vooral de belangrijkste bezienwaardigheden als Taj Mahal en Agra Fort, bezoek een van de markten en reis hierna door naar de volgende bestemming. Ben je van plan om deze stad te bezoeken dan komen onderstaande tips zeker van pas.

Agra Agra Fort tips India Agra Taj Mahal tips Agra Agra Fort tips India

Tips voor een bezoek aan Agra
  • Bezoek Agra per trein vanaf Delhi. Kaartjes voor de trein kunnen meestal gekocht worden aan de receptie bij het hotel waar je verblijft. Wij kochten in Delhi twee sleeper class kaartjes voor omgerekend 4 euro per persoon. In de sleeper class is geen airco en reis je echt “indian way”. Wil je luxe kies dan voor first class. De prijs van deze kaartjes liggen rond omgerekend 18 euro per stuk.
  • Geen zin om drie en half uur in de trein te zitten? Boek dan een taxi rit. Via diverse sites worden taxi ritten aangeboden. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld van Agra direct naar het vliegveld moet. Wij boekte via http://www.savaari.com onze terugweg voor omgerekend 60 euro. Let wel op, in de avond betaal je extra kosten vanwege het nachttarief.
  • Wil je drukte en oververhitting vermijden? Bezoek Taj Mahal en Agra Fort dan vroeg in de ochtend. De poorten van Taj Mahal gaan al met zonsopgang open.
  • Neem geen eten mee naar de Taj Mahal. Agra kampt met een apen plaag en voordat je het weet heb je een aap in je tas zitten (geen grapje).
  • Vergeet niet je kaartje van Taj Mahal te bewaren als je ook Agra fort wilt bezoeken. Met je toegangsbewijs van de Taj Mahal krijg je namelijk korting bij Agra Fort.
  • Kies tijdens je trip naar Agra voor een comfortabel hotel met zwembad. In de stad is het over het algemeen heet (lees 35 graden). Niks lekkerder om na je bezoek aan een van de bezienswaardigheden een duik te nemen in het zwembad 
  • Ga een avond eten of geniet van een high tea bij het prachtige Oberoi Amarvilas hotel. In dit hotel heb je vanaf iedere ruimte uitzicht over de Taj Mahal. Hier betaal je natuurlijk wel voor, maar een bezoek aan dit hotel zou je niet snel vergeten. 
  • Hotel tips: Courtyard Marriott – ITC Mughal A Luxery Collection – The Oberoi Amarvilas Agra

Lees alle andere India posts

Pictures by: Max Raphael 

Agra Taj Magal tips India  

Algemene informatie Agra:

Beste reistijd: December tot en met februari

Dichtstbijzijnde vliegveld: Delhi

Transfer vanaf vliegveld naar Agra: +/- 3 uur

Munteenheid: Indian Rupee

Aanbevolen vaccinaties: Buiktyfus, DTP, Hepatitis A, Hepatitis B

Bekijk Agra in de Noord India video:

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP