Cortijo Vista Álora: B&B in de bergen nabij Málaga

Na 3,5 week alleen Andalusië te hebben verkend (ik bezocht onder andere Ronda, Cordoba, Granada, Alpujarras en Sierra Nevada) vervolgde ik mijn Andalusië rondreis voor een weekje met een vriendinnetje uit Nederland.

Omdat ze net op Spaanse bodem, vanuit ons koude kidderlandje, was aangekomen, leek het mij een leuk idee om even drie daagjes tot rust te komen bij een fijne B&B in de bergen net nabij Málaga. Dus zo gezegd zo gedaan! B&B Cortijo Vista Álora ligt op ongeveer een half uurtje rijden van het vliegveld en van de stad Málaga, in de bergen, in het dorpje Álora.

B&B in de buurt van Malaga - Álora

Drie jaar geleden besloot Hanneke samen met haar man en twee kinderen te verhuizen naar Spanje. Beide stapten ze uit de reclamewereld, verkochten hun huis op IJburg en gingen opzoek naar een mooie plek om een B&B op te zetten. Het eerste plan was om een B&B te openen aan het strand, maar toen ze deze plek tussen de olijven bomen in de bergen van Álora vonden waren ze verkocht.

B&B Cortijo Vista Álora B&B in de buurt van Malaga

Inmiddels zijn we drie jaar verder en breng ik een bezoek aan B&B Cortijo Vista Álora. In de ochtend komen we aan en omdat onze kamer nog niet gereed is ploffen we neer bij het zwembad. En ik kan je vertellen dat is zeker geen straf.

Het complex bestaat uit het hoofdgebouw waar je buiten (maar toch overdekt) kan ontbijten en een drankje kan doen. Daarnaast heeft de B&B een appartement en drie kamers beschikbaar. Er is een groot zwembad met ligbedjes en een fijne tuin waar je door heen kan wandelen.

Leuk om te weten is dat in de tuin olijven bomen staan, die je kan adopteren voor 100 euro per jaar. Ieder jaar krijg je dan 2 grote flesjes (500ML) olijfolie van jouw olijven boom thuis opgestuurd. Hoe leuk is dat? Meer weten hierover? Check dan de website van B&B Cortijo Vista Álora

B&B in de buurt van Caminito del Rey

Na een paar uur aan het zwembad te hebben gehangen is het tijd om in te checken. Wij slalpen in een kamer met een prachtig uitzicht op de olijven boomgaard. De kamers van B&B Cortijo Vista Álora zijn van alle gemakken voorzien. Er staat een groot tweepersoonsbed een tafel waar je aan kan werken, je kan in de avond Netflixen en iedere ochtend kan je een bakkie Nespresso maken om deze vervolgens heerlijk in het zonnetje opdrinken. Zeg nou zelf; wat wil een mens nog meer?

Rond de klok van half 5 worden we uitgenodigd voor een typisch Spaanse borrel. We drinken een wijn uit Álora, genieten van heerlijke hapjes uit de regio en proeven de olijven uit eigen tuin. Dit alles met de zon op onze bol, ja dat is genieten!

Enthousiast geworden? Boek een voordelige overnachting hier.

In de avond twijfelen we even wat we doen. We kunnen naar Malaga rijden voor diner, maar het dorpje Álora zelf is misschien ook wel leuk.

Restaurant tips Álora

Hieronder een aantal tips voor leuke restaurantes in Álora. Restaurante Casa Abilio is de favoriet van Hanneke.

  • Restaurant el Taller
  • Bar Marin
  • La Sede
  • Cafe Bar D’Kañas
  • Restaurante Los Caballos
  • Restaurante Casa Abilio

Uiteindelijk besluiten we om na de hapjes en wijntjes er niet meer op uit te gaan en duiken we met Netflix onder de wol. De volgende ochtend schijnt de zon en worden wij verrast met een heerlijk ontbijt aan het zwembad. Zeg nou zelf; dit is toch heerlijk?

Na 3 dagen bij B&B Cortijo Vista Álora is het weer tijd om de Andalusië rondreis voort te zetten. Ik heb echt een fantastische tijd gehad bij deze B&B en kan het zeker aanraden als je even tot rust wilt komen na bijvoorbeeld een citytrip Malaga. Daarnaast ligt deze accommodatie op 10 minuten van de bekende Caminito del Rey. Dit betekent dat het ook zeker een fijne accomodatie is om te boeken als je de Caminito del Ray wilt bezoeken.

 B&B Cortijo Vista Álora

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Wil je ook overnachten in deze accomodatie? Boek dan voordelig een overnachting hier. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP