7x lekker eten op Curaçao

Afgelopen december vloog ik voor een aantal dagen (lees veel te kort) samen met een vriendin naar het altijd zonnige Curaçao. Nooit eerder kreeg ik zoveel tips voor een bestemming als deze, nogmaals dank daarvoor. Je snapt natuurlijk wel dat ik hierdoor hartstikke nieuwsgierig raakte naar dit eiland.

De tips waren oneindig, maar helaas was ik maar zes dagen op Curaçao. Hierdoor kon ik lang niet alle spots afgaan. Ik heb geprobeerd de naar mijn mening leukste spots eruit te halen en te bezoeken. De zeven plekken die ik heb bezocht staan allemaal in dit artikel vermeld. Vind je dat ik echt een bepaald restaurant, beachclub of iets anders heb gemist? Laat het mij dan vooral weten hieronder in de reacties. Dan nu de zeven spots in willekeurige volorde op een rijtje.

Gouverneur de Rouville Curaçao willemstad 7x eten in Curaçao.

Bij Blauw

Mijn ultieme Curaçao favoriet is BijBlauw. Waarom? Alles klopt hier! Bij Bij Blauw kan je shoppen, eten, slapen en dat alles onder een dak. Bij binnenkomst viel mijn mond echt even open. De locatie is prachtig en de restaurant tuin is enorm sfeervol ingericht. We werden hartelijk ontvangen en voordat we aan tafel gingen namen we nog snel even een kijkje in de bij behoorde boetiek. Hierna was het tijd voor een uitgebreid drie-gangen menu. En jemig wat hebben wij genoten. De gerechten zijn een walhalla voor echte fijnproevers. Ben je op het eiland? reserveer dan sowieso een avondje bij deze fantastische spot! Leuke tip:  heb je iets speciaals te vieren of heb je zin in een heerlijk diner met je vrienden? De Chef’s Table is de ideale oplossing! Reserveer je de Chef’s Table dan kun je samen met jouw gezelschap een persoonlijk 5-ganger diner samenstellen. Genieten dus!

BijBlauw Curaçao willemstad 7x eten in Curaçao.

BijBlauw Curaçao willemstad 7x eten in Curaçao.

Plaza Bieu

Plaza Bieu is de plek waar de locals gaan lunchen. Curaçao kent een enorme lunchcultuur en neemt uren de tijd voor deze maaltijd. Wil je met de locals eten, dan moet je dat dus ook tijdens de lunch doen. Rond de klok van 12 leggen de meeste Antilianen hun werk neer en gaan ze ergens lunchen. Er zijn diverse lokale restaurantjes, maar de meest bekende spot is Plaza Bieu. Verwacht geen fancy place. Hier wordt gegeten aan lange grote tafels. Dat betekent dus aanschuiven maar. Iedere dag staan er verschillende gerechten op het menu die vers gemaakt worden door de Antilliaanse vrouwen van het eiland. Een bordje warm eten (zie foto) kost omgerekend tussen de 10 en 12 euro. Extra tip: ga na het eten langs bij de batido’s wagen om een heerlijke koude vermaakte (Een batido’s een vers gemaakte shake van gemalen ijs, melk en vers fruit).

Plaza Bieu Curaçao willemstad 7x eten in Curaçao.

Plaza Bieu Curaçao willemstad 7x eten in Curaçao.

Saint Tropez

Een van de bekendste spots op Curaçao is beachclub Saint Tropez. Dit is een echte gezien en gezien worden spot en is vooral bekend door sushi en cocktail night op maandag avond. Saint Tropez bevindt zich op Pietermaai, de straat waar je andere andere ook Avila Beach hotel, Bij Blauw en Scuba lodge vindt. Mis je de sushi maandag? Geen probleem. Saint Tropez Ocean Club is ook een ideale spot om heerlijk te genieten van een roséetje aan het zwembad of plof neer in een van de banken voor een uitgebreide lunch. Let op: ga je in de vakantie periode dan kan het erg druk zijn. Reserveren is dus zeker gewenst!

Saint Tropez Ocean Club Curaçao willemstad 7x eten in Curaçao.

Saint Tropez Ocean Club Curaçao willemstad 7x eten in Curaçao.

Gouverneur de Rouville

Iedereen kent de Gouverneur op het eiland. Het zit er al jaren en het is een begrip op  Curaçao. Waarom? vooral vanwege de typische Antilliaanse bananensoep, het uitzicht op de pontonbrug en de gekleurde huisjes van Willemstad. We proefde hier diverse gerechten en waren vooral enorm enthousiast over de banenensoep. Deze is echt super lekker en mag je dus ook zeker niet missen. Van plan om naar de Gouverneur te gaan? Combineer dit dan met een bezoekje aan Willemstad. Je hebt dan gegarandeerd een leuke avond.

Gouverneur de Rouville Curaçao willemstad 7x eten in Curaçao.

Gouverneur de Rouville Curaçao willemstad 7x eten in Curaçao.

Karakter

Wow, ik heb nog nooit zoveel het woord “Karakter” voorbij zien komen in mijn Instagram berichten box. Iedereen leek enthousiast te zijn over deze spot, dus hier moest ik wel echt naar toe.Zo gezegd zo gedaan. Tijdens onze laatste dag op het eiland besloten er heen te gaan. Karakter is de perfecte lunchspot, maar is ook ideaal voor een dineetje aan het water. Wij kozen voor lunch en genoten van een lunch platter voor twee personen. Een groot voordeel van Karakter is dat wanneer je gaat lunchen of drankjes besteld er geen extra kosten voor je strandbedje in rekening worden gebracht. Need I say more?

Karakter willemstad 7x eten in Curaçao.

Karakter willemstad 7x eten in Curaçao.

Koko’s Beachclub

Koko’s beachclub bevindt zich op Jan Thiel. En ondanks dat dit een van de meest toeristische stranden is van het eiland, moet je je zeker hierdoor niet laten afschrikken. Ik was nog nooit op Curaçao geweest en had dus totaal geen idee. Ik had natuurlijk wel de bekende beachclubs als Papagayo en Zest meerdere malen voorbij zien komen op Instagram, maar geen idee wat er nou bij voor moest stellen. Hoe je het ook wendt of keert Jan Thiel is een massastrand. De meeste strandbedjes staan strak langs elkaar en het is er druk (vooral in de vakantieperiode). Hierdoor vermeld ik de meeste beachclubs die daar liggen ook niet in dit artikel. Echter is Koko’s Beachclub een uitzondering op de regel. Bij deze strandtent lig je namelijk niet hutje mutje op elkaar en staat service hoog in het vaandel. Heb je zin in een gezonde bagel, juice of homemade iced tea? Ga dan hierheen. Een leuke tip: elke zondag verwarmen de Koko’s koks de Zuid-Afrikaanse Braai om een selectie van verschillende soorten vlees en vis te grillen. Een echte must-go!

Koko's Beachclub Jan Thiel 7x eten in Curaçao.

Koko's Beachclub Jan Thiel 7x eten in Curaçao.

Fort Nassau

Dineren met een 360 graden uitzicht over Willemstad? Dat kan bij Fort Nassau. Wij waren hier helaas iets te laat, maar zorg ervoor dat je rond vijf uur een plaatje aan de muur met uitzicht op de brug bemachtigd. Is dat gelukt? Dan kun je met een cocktail in je hand van de zonsondergang te genieten om vervolgens te dineren bij kaarslicht.  Deze plek is ook ideaal als je met een grote groep op een bijzonder locatie wilt eten.

Fort Nassau 7x eten in Curaçao.

Fort Nassau 7x eten in Curaçao.

Heb ik echt een leuke spot gemist? Laat het mij dan vooral weten hieronder in de reacties. Wil je meer zien van mijn week in Curaçao? Check dan de video hieronder.

 Curaçao hotspots + bezoek Klein Curaçao video:

Wil je naar de zon? Maar geen idee waarheen? Dit zij de drie perfecte bemmingen om even aan de winter te ontsnappen!

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP