6x bijzonder overnachten in de herfstvakantie

Bijzonder overnachten, ja dat doe ik het liefst tijdens mijn tripjes. Luxe hotels zijn fijn en comfortabel, maar hoe leuk is het om avontuurlijk in een boomhut, yurt of in een plaggenhut te logeren. Als ik terugdenk aan mijn rondreis door Andalusië staat het overnachten in een yurt in de Alpujarras nog vers op mijn netvlies. 

Zowel de locatie als de yurt lieten mij even wanen in een sprookje. Het was heerlijk om even disconnected, van de snelle maatschappij waar we vandaag de dag in leven, te zijn. Maar wist je dat je helemaal niet heel ver hoeft als je even eruit wilt om te disconnecten, op te laden en op avontuur te gaan? 

Bijzonder overnachten in Nederland 

Ook in Nederland heb je te gekke plekken om bijzonder te overnachten. Met de herfstvakantie voor de deur, zijn onderstaande zes accommodaties zeker geen straf om een nachtje of misschien wel een paar dagen in te verblijven. 

In een typische windmolen in de Ronde Venen 

Als ik een trip maak wil ik altijd meer weten van de geschiedenis. Wat is er gebeurt, waarom is het gebeurt en wat merken we daar vandaag de dag nog van? Nederland wordt gekenmerkt door windmolens, maar wist je ook dat je in een van deze molens kan overnachten?

bijzonder overnachten in Nederland - slapen in een windmolen

De molen in de Ronde Venen bestaat uit 3 slaapkamers, een badkamer, keuken en woonkamer. Groot voordeel aan deze accommodatie is dat je in no-time in het drukke en gezellige Amsterdam bent, maar ook volop kan genieten van de rust van het platteland. Als het nou ook nog mooi weer is in de herfstvakantie kun je heerlijk buiten eten op het terras. Wat wil je nog meer? 

Op een tjalk in Enkhuizen

Eten en slapen op een boot, sinds mijn vaarvakantie naar Friesland ben ik verkocht. De vrijheid, het avontuur, dit is echt het einde! In Enkhuizen ligt Tjalkjacht de Pelikaan waar je met maar liefst 12 personen (6 slaapkamers) in kan overnachten. Er is een bbq aanwezig, maar ook een privékeuken, waar je ‘s avonds je schipperskost kan voorbereiden en oppeuzelen.

slapen in een boot in Enkhuizen

Let er wel op dat in deze prachtige tjalk geen douche aanwezig is. Douchen moet je dus doen in de haven, maar hey dat maakt de herfstvakantie extra avontuurlijk. Schip Ahoy!  

Lees ook:  Hotel Blue; de nieuwstee hotspot in Nijmegen

In een luxe tent in Callantsoog 

Het strand, de zee, en als het even meezit in de herfstvakantie, de zon. Hoe je het ook wendt of keert ik ben er dol op. Zelfs als het wat kouder is vind ik het heerlijk om uit te waaien op het strand. 

Bijzonder overnachten in Nederland

De derde unieke accommodatie ligt in de duinen van Callantsoog aan de Noordzeekust van Noord-Holland. Slapen in een tent in de herfstvakantie, heb ik daar wel zin in? Ik hoor het je denken. Maar geen paniek, deze tent is maar liefst 45m2 groot, bevat een bedstee en er is zelfs een houtkachel om op te koken. 

Op een privé-eiland in Maastricht 

Van de ene kant van het land gaan we naar de andere kant van het land. Ik kan mij namelijk ook zo voorstellen dat je liever in de herfstvakantie een stad bezoekt. Bijzonder overnachten combineren met een citrytrip Maastricht? Dat kan allemaal gaan gebeuren als je gaat overnachten in de bootlodge. 

Bijzonder overnachten in Nederland

Deze lodge bevat een comfortabel bed van 1.60-2.00m, een eigen badkamer met toilet en douche en een goed uitgeruste keuken met een 2-pits elektrische kookplaat. Vanaf het terras heb je een spectaculair uitzicht op de jachthaven en de Pietersberg.

Tot 1 november bestaat de mogelijkheid om kleine vrijetijds bootjes te huren en een tochtje te maken over de Pietersplas of de Maas. En als je dan in Maastricht bent, vergeet dan niet de Limburgse vlaai te proeven, op-en-top Limburgs genot! 

In een watertoren nabij Groningen 

Sinds 1839 vormen watertorens een karakteristiek onderdeel van de gebouwde omgeving van Nederland. Geschiedenis, zoals ik hierboven als schreef, ben ik er dol op. En wist je dat je ook in een van die watertorens nabij Groningen kan overnachten? 

slapen in een watertoren in Groningen

Op het platteland van Hoogezand-Sappemeer ligt B&B Het Torentje van Trips. Hier kun je samen met 7 vrienden of je hele familie overnachten in een watertoren. De authentieke details van de watertoren zijn bewaard gebleven, maar inmiddels zijn alle moderne snufjes, die voor het nodige comfort zorgen, toegevoegd. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijke herfstvakantie ervaring.  

Op een woonboot in Amsterdam

Als inmiddels Amsterdammer, het blijft gek om dit te zeggen, vind ik het heerlijk om langs de grachten te fietsen. Ze hebben iets magisch! Een van de langste grachten, de Prinsengracht, blijft wel favoriet. Hoe fijn zou het zijn om hier te kunnen wonen? Helaas zijn die woonboten die er liggen vaak onbetaalbaar, maar je kan er wel eentje voor een schappelijk prijsje huren. In de Prinsenboat Studio kun je met maximaal 4 personen overnachten. 

Lees ook:  Week varen in Friesland: vaarroute, restaurants en tips
Bijzonder overnachten in Nederland

Vanuit je slaapkamer zie je de hele dag bootjes voorbijkomen en geloof mij je kijk je ogen uit naar de mooie grachtenpanden in de buurt. Als het weer het toelaat, kun je de grote schuiframen open doen en voel je direct de sfeer van Amsterdam bij de woonboot naar binnen komen. In de woonboot heb je vloerverwarming, onbeperkt gratis TV & wifii, en slaap je in een authentiek opiumbed omringd met exotisch houtsnijwerk voor het échte herfstvakantie gevoel.

Heb je vragen over dit artikel? Laat het dan vooral weten in de reacties hieronder. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.