Dit zijn de nieuwe Cake Specials van Koopmans

De nieuwe Koopmans Cake Specials: de Appel-karamel, de Framboos-appel en de Banaan-chocolade. Maar welke is nou het lekkerste? Door ze allemaal te proberen weet je pas echt welke het lekkerste is en voor jullie de moeite waard is om ook zelf eens te bakken. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Inmiddels heb ik ze alle drie gebakken en is het de hoogste tijd om met jullie te delen hoe me dat is vergaan en (niet onbelangrijk) hoe mijn top 3 van deze variaties er uiteindelijk uit ziet. Ik beoordeel ze daarbij natuurlijk niet alleen op smaak, al is dat natuurlijk wel erg belangrijk, maar bijvoorbeeld ook op hoe makkelijk/moeilijk de cake was om te maken.

De recepten zijn het zelfde maar toch anders

De bereiding van alle drie de cakes is redelijk hetzelfde. Je moet overal zelf nog ingrediënten toevoegen zoals boter, eieren, water en vers fruit.

Iedere bakmix bevat een zakje cakemix en een zakje met saus. Daarnaast zit er ook standaard een bakvorm bij, die ongeveer net zo groot is als de verpakking. De bakvorm heeft ook een soort van plastic lijkend laagje aan de binnenkant waarvan ik me afvraag of het helemaal gezond is dat de cake daarin gebakken wordt, maar laten we er voor nu even van uit gaan dat Koopmans hier goed over nagedacht heeft.

Appel-karamel is echt mijn favoriet

De appel-karamel versie had mijn hart al veroverd voordat ik het pak überhaupt open had gemaakt, want met karamel zit je altijd goed! Dit was dan ook de eerste van de drie die ik heb uitgeprobeerd en heeft de toon gezet voor deze Cake Specials serie, qua bereiding en qua smaak.

Hoewel dit dus de eerste was die ik gebakken heb, was het super makkelijk en ook zo klaar. Een kwestie van appel snijden, beslag mixen, bakvorm vullen en bakken.

Na het bakken de cake goed laten afkoelen en dan de karamelsaus er gelijkmatig over verspreiden. Doordat de saus vrij vloeibaar is ging het verspreiden prima, maar liep het ook makkelijk van de cake af.

Het is daarom een goed idee om de bakvorm open te scheuren/vouwen voordat je de saus erop doet, zodat de saus daarop kan druipen in plaats van op je aanrecht. Verder een prima cake, goede textuur, smaak en ziet er ook leuk uit! Vanwege de heerlijke saus die super samen gaat met de appel, krijgt deze van mij een 8,5.

De Framboos-appel heeft mij positief verrast

Over deze variatie was ik in eerste instantie wat sceptisch, omdat ik niet zo’n fan ben van sausjes/jam-achtige smeersels op of in de cake. Ik vind het vaak nep en een beetje chemisch smaken en daarnaast voelt het meestal ook nog vies in je mond. Dat is iets waar ik zelf ontzettend gevoelig voor ben, net zoals bijvoorbeeld mensen die dat vieze laagje vocht op de kwark er weer doorheen roeren in plaats van het af te gieten (brrrr).

Anyways, tijdens het lezen van de stappen voor de bereiding viel me op dat je bij deze cake de jam er al op moet smeren voordat de cake in de oven gaat waardoor het dus wordt meegebakken met het geheel.

Hiermee wordt de kans dat de saus zo vies flubberig en nat blijft erg klein. Het heeft gelukkig goed uitgepakt, want de saus was door het bakken vrij solide geworden en viel me qua smaak ook alles mee. Het zurige van de saus was een goede combinatie met het zoete van de cake en het frisse van de appel. Deze krijgt omdat hij me positief verrast heeft een 7,5.

De Banaan-chocolade cake was totaal geen succes

Hoe gek het misschien voor een chocoladelover als ikzelf ook klinkt was de banaan-chocolade cake de laatste versie die ik heb gebakken. Je vraagt je misschien af waarom, maar dat heeft te maken met dat ik “iets” heb tegen bananen gebak. Een beetje vreemd, want bananenbrood of een mugcake met banaan als basis vind ik heerlijk, maar baksels met een “neppe” banaansmaak doen me totaal niks. Ik was enorm bang dat de cake zelf al bananensmaak zou hebben in plaats van dat het puur vanuit de zelf toegevoegde banaan komt.

Helaas was dat dus ook echt het geval en vond ik deze cake dan ook geen succes. De stukjes gebakken banaan aan de bovenkant van de cake zagen er ook niet heel smakelijk uit en in de loop van de dag werden ook de stukjes banaan in de cake wat donker van kleur, waardoor het er nogal onsmakelijk uit zag. Anderen die ik deze cake heb laten proeven waren ook maar matig enthousiast en daarom krijgt deze een 5.

Conclusie

Met deze 3 nieuwe Cake Specials heeft Koopmans het assortiment voor mensen die graag eens een keer wat nieuws willen proberen leuk uitgebreid. De Appel-karamel is wat mij betreft zeker een aanrader en ook de Framboos-appel ging er goed in. De Banaan-chocolade was wat matig. Ik had liever een combinatie geproefd van chocolade met aardbeien of framboos. De cakes zijn verder wel gemakkelijk om te maken en als je de beschrijving volgt kan er eigenlijk niets mis gaan. Scheelt dat weer even.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd of jij een van de cakes gaat bakken? Laat je mij het weten in de reacties hieronder? Tot de volgende keer!

Suzanne
Suzanne

Suzanne (30) is marketeer, heeft drie katten en is getrouwd met haar grote liefde Mike. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor bakken, haar eigen blog www.aangekoekt.nl en een kleine crush op de rockband Good Charlotte.

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP