3x après-ski in Ischgl

Ischgl is een van de bekendste skigebieden van Oostenrijk. Maar wat maakt deze plaats nou zo enorm bijzonder? Laten we beginnen met het feit dat in Ischgl alles bij elkaar en op loopafstand ligt. De Silvrettabaan Funitel brengt je vanuit het dorp in 15 minuten naar 2300 meter hoogte. Geen zin om te skiën? Dan kun je ook prima in het dorp blijven. Naast winkels, vind je in het dorp diverse restaurants (van sterrententen tot budget plekjes), kroegjes en typische après-ski hutten.

Regelmatig hoor ik dat après-ski wordt beschouwd als een ordinair zuipfestijn maar dat is in Ischgl zeker niet aan de orde. In Ischgl is après-skien meer dan alleen maar bier drinken en in overvolle kroegen staan. De echte après-ski hutten zijn groot, prachtig aangekleed en er is zelfs een exclusieve wijnbar aanwezig in het dorp. Van plan om binnenkort naar Ischgl te gaan, maar geen idee waar je na de sluiting van de liften heen moet? lees dan snel verder en laat je inspireren.

 Plangger Wine & More 

De Plangger Wine & More is eigenlijk uniek voor een ski-dorp in Oostenrijk. Plangger is van origine een delicatessen shop die in 1915 werd geopend. Vandaag de dag is dit kleine winkeltje niet meer weg te denken uit Ischgl. Bij Plangger Wine & More kun je genieten van een heerlijk glas wijn en een smaakvolle snackplatter in een romantische setting. Wat wil je nog meer?

 Plangger Wine & More Ischgl après-ski Oostenrijk wintersport

Paznauner Taja

Wil je na het skiën nog even op de piste blijven hangen en alvast je eerste drankje daar drinken? Dat kan! Ski dan naar de Paznauner Thaya afdaling. De Paznauner Taja, welke direct aan de piste ligt, is al jaren een van de populairste après-ski plekken van Ischgl. Het verschil met de rest? Hier is alles nog authentiek. Het feest vindt plaats in de openlucht en de nummers kun je in volle borst meezingen. Nog niet bekend met de meest populaire après-ski nummers? Check dan snel het artikel “Dit zijn de tien après-ski hits die je moet kennen“. Kleine side note: Houd er wel rekening mee dat je na afloop nog een klein stukje naar beneden moet skiën.

Paznauner Thaya Ischgl après-ski Oostenrijk wintersport

Trofana Alm 

De Trofana Alm. Een begrip in Ischgl. Wat een prachtige ski-hut is dit! Toen ik binnen kwam liep viel mijn mond even open. De Trofana Alm is groot, maar toch gezellig en nooit overvol (wat ik echt een voordeel vindt). Hier wordt de traditionele après-ski muziek afgewisseld met disco, top 40 hits en gouden ouden. Een must-go als je in Ischgl bent.

Trofana Alm Ischgl après-ski Oostenrijk wintersport

Nog niet genoeg gefeest en wil je meer? Dan kun je altijd nog champagne gaan drinken bij de Champagnerhütte, op de tafel gaan dansen bij de overvolle Kuhstalh (typische après-ski), langs Fire & Ice en de Schatzi Bar voor nog meer drank, shotjes, harde muziek en live optredens. Zoek je nog een plaats waar het tot vijf uur door gaat dan is Hotel Post de place to be! Heel veel ski en après-ski plezier.

Van plan om in maart/april en mei nog te gaan skiën?

Lees dan het artikel: Drie dagen zomer skiën in Ischgl.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP