2x simpele recepten om te maken op reis

Een weekje Estepona werd opeens 5 maanden op rondreis door Andalusie en 3 maanden werken als digital nomad op Fuerteventura. Time flies when you are having fun, zeggen ze toch? Maar hoe doe je dat dan precies op reis, ga je iedere dag uiteten of kook je ook weleens? Wat eet je vandaag? waren de vragen die ik met regelmaat tijdens mijn reis kreeg.

Laat ik maar alvast met de deur in huis vallen eten in Spanje is heerlijk, maar vaak vet en niet heel erg gevarieerd. In restaurants wordt vooral vlees en visgerechten geserveerd en van las verduras (letterlijk vertaald groente) hebben ze in de echte Spaanse restaurants nooit van gehoord.

Groente eet je volgens de locals thuis en niet in restaurants. Dus als ik dan een keer een appartementje had was ik dolblij om weer eens veel groente en fruit in te slaan. Nu natuurlijk de vraag welke gerechten maak ik dan het liefst op reis?

Favoriete ontbijt

In Andalusie is ontbijten echt spotgoedkoop, maar wel eentonig. Zo betaal je voor een tostada met jamon, een groot glas verse juice en een koffie nog geen 3 euro. Mijn gemakzuchtige ik hobbelde dus vaak naar een cafe om een typisch Spaans ontbijtje te bestellen. Lekker in het zonnetje zo’n ontbijtje weg peuzelen was zeker geen straf.

Maar als ik dan een appartementje tot mijn beschikking had en langere tijd ergens verbleef (anders moet je de helft weer weggooien) probeerde ik meestal wel een lekker ontbijtje te maken.

Spaanse kaiserschmarren met banaan en aardbei

In Las Negras raakte ik geïnspireerd om bananen pannenkoekjes te maken. Ik had nog een aantal aardbeien liggen, dus die konden ook mooi erop als extra garnering.

Vol goede moed ging ik aan de slag, maar helaas was de pan in mijn Spaanse bungalow niet echt geschikt voor mijn pannenkoek avontuur. Na nog geen 5 minuten zat het mengsel al muurvast aan de koekenpan. Wat nu? Met mijn positieve instelling probeer ik altijd in oplossingen te denken.

recepten voor op reis tips

Uiteindelijk heb ik er maar een soort van Spaanse kaiserschmarren van gemaakt. En eerlijk? Hij zag er misschien iets minder ‘instagramable’ uit, maar hij smaakte zeker niet minder lekker.

Wil je deze pannenkoekjes ook maken? Je hebt niet meer nodig dan: eieren, bananen, melk, roomboter, aardbeien en natuurlijk een positieve mindset.

Favoriete diner

Als ik op reis in de avond zelf kan koken ben ik eigenlijk net zo makkelijk. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Vooral in de kleine supermarkten in Spanje is zeker niet altijd alle groente verkrijgbaar. Dus ik moest met regelmaat roeien met de riemen die je hebt.

Groente prutje met ei of tonijn

Op reis maak ik meestal een grote pan met groente. Hier doe ik dan of ei of tonijn bij. Het groente prutje serveer ik vaak met een stokbroodje en een wit wijntje. Voila! Voorafgaand aan mijn verblijf in de Alpujarras had ik al boodschappen gedaan, omdat ik wist dat ik de beschikking over een buitenkeuken (hoe fijn is dat).

recepten voor op reis tips

Het recept voor dit groente prutje met ei of tonijn is wederom simpel. Knoflook snijden, rode ui snijden, olie in de pan. Even wachten tot het warm wordt om vervolgens de knoflook en de rode ui in de pan te gooien.

Hierna snij ik altijd de andere groente (meestal paprika, courgette en tomaat). Vervolgens gaat alles in de pan en gooi ik er vaak nog een scheut olijfolie bij. De ene keer maak ik dit recept met ei. Wat betekent dat ik er naar verloop van tijd een rauw ei bij gooi en de andere keer maak ik dit met tonijn.

Bovenstaande reisrecepten zijn echt simpel te maken, maar smaken super. En ik kan je vertellen als er tijdens je reis zo weinig groente en fruit in de restaurants verkrijgbaar is, zijn deze maaltjes als een geschenk uit de hemel. Beetje overdreven, maar je begrijpt het vast wel toch?

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.