Alle tips voor 24 uur in de Spaanse stad Valencia

WAT TE DOEN ALS JE 24 UUR IN VALENCIA BENT

TRAVEL 24 UUR IN VALENCIA

Of ik drie dagen naar de zon wilde? Ja duh, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Waar de reis naar toe ging? Het werd een combinatie van Alicante, Benidorm en Valencia.  Twee dagen hadden we prachtig weer, alleen tijdens de laatste dag en in mijn ogen de belangrijkste dag kwam het met bakken uit de hemel (#BUMMER).

Wat was dat balen zeg, een prachtstad als Valencia bezoeken met regen. Want eerlijk is eerlijk zon doet gewoon heel veel met een mens. Benidorm was nou niet helemaal naar mijn smaak, maar omdat de zon scheen ziet het er mooier uit en voelt het toch stukken beter. Wat ergens logisch is natuurlijk! Door de regen kon ik weinig tot geen foto’s maken en alsof de regen nog niet genoeg was viel ik ook nog eens van mijn fiets (#pechtvogel). En nu kan ik zeggen dat overkomt alleen mij, maar believe me het is waar.

WAT TE DOEN ALS JE 24 UUR IN VALENCIA BENT

Sinaasappelstad Valencia 

Ok genoeg gezeik, terug naar Valencia. Want hey, Valencia is een prachtige stad. Wist je trouwens dat Valencia ook wel de sinaasappelstad van Spanje wordt genoemd? Dit, omdat je overal sinaasappel boompjes door de stad ziet staan. De sinaasappelbomen vallen meteen op wanneer je door de stad wandelt, I LIKE!

Helaas waren wij maar kort in deze stad waardoor het lastig voor mij was om een goed beeld van Valencia te vormen. Desondanks heb ik wel het een en ander kunnen zien en daarom besloot ik een post te maken over 24 uur in Valencia. Want als jij nou net zo kort in deze stad bent, wat moet je dan echt zien? Benieuwd? Lees dan hieronder mijn verhaal en tips!

WAT TE DOEN ALS JE 24 UUR IN VALENCIA BENTWAT TE DOEN ALS JE 24 UUR IN VALENCIA BENT

Mercado Central

De Mercado Central is een van de meest bezochte gebouwen in Valencia. Het is de oudste overdekte markt van Europa die nog in werking is en daar moet je hier dus echt even langs! Er zijn verschillende kramen waar je van allerlei lekkernijen kan proeven. Zelf had ik net het ontbijt achter de kiezen, maar hey een klein hapje (zoals een traditioneel broodje Farton) gaat er altijd wel in. Een ander leuk feitje: in Mercado Central vind je Central Bar. Deze bar wordt gerund door Ricard Camera die bekend is van het populaire restaurant Canada Bistro (ster restaurant).  Leuk om dus juist hier even neer te ploffen na een ochtend winkelen, een wijntje te drinken en van een aantal tapas te genieten.

OLYMPUS DIGITAL WAT TE DOEN ALS JE 24 UUR IN VALENCIA BENT

Valencia verkennen op de fiets 

Na een bezoek aan de markt waar we ons buikje stiekem hadden rond gegeten was het tijd om verder te gaan. Helaas kwam het nog steeds met bakken uit de lucht, maar stond er wel een fietstochtje op het programma. Door het weer viel deze letterlijk en figuurlijk in het water. Super jammer natuurlijk, want er is niks leuker om een stad te verkennen vanaf de fiets, maar met regen is alles gewoon een stuk minder leuk. En alsof het nog niet erg genoeg was, kwam mijn fietsband  in een riggel terecht waardoor ik pats boem op de grond viel. Ben je nou benieuwd naar dit verhaal? Check dan mijn WEEKVLOG.

Na de val besloten we meteen te gaan lunchen, omdat er echt geen doen aan was. En het grappige is dan, dat die Spanjaarden altijd zeggen dat het nooit regent bij hun. Dus dat betekent gewoon dat we slechte karma hadden of gewoon hele erge pech. Anyway, hierna was het tijd voor de lunch en daarna konden we weer op pad. Inmiddels was de regen gestopt en dan ziet alles er toch iets rooskleurig uit.

WAT TE DOEN ALS JE 24 UUR IN VALENCIA BENTWAT TE DOEN ALS JE 24 UUR IN VALENCIA BENT

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Waar je echt even langs moet gaan als je in de stad bent is la Ciudad de las Artes y Ciencias oftewel de Stad van Kunst en Wetenschap. Ik ben geen fan van musea of degelijke, maar je moet het gewoon gezien hebben. Fiets er langs, maak een aantal foto’s geniet van het zonnetje (als deze schijnt) en ga daarna de stad in. Houd er rekening mee dat la Ciudad de las Artes y Ciencias niet in het centrum ligt dus dat je daar wel even wat tijd voor moet uittrekken.

WAT TE DOEN ALS JE 24 UUR IN VALENCIA BENT

Eerlijk is eerlijk de regen had mij niet vrolijk gemaakt, maar ondanks dat wil je dan toch iets van een stad zien. Dan heb ik stiekem toch een kleine “fomo” die in mij zit. Kennen jullie dat woord? Voor diegene die het niet kennen. FOMO betekent Fear Of Missing Out en tja dat heb ik dan wel hoor als ik in Valencia zit. De ene kant zegt dan tegen mij ga lekker naar je kamer met die regen, maar de andere kant zegt dan; hey hallo, je bent in Valencia, ga op pad. Om een lang verhaal kort te maken voordat ik onder de douche sprong om mijzelf op te warmen (ik was letterlijk verregend) besloot ik nog een aantal winkels te bezoeken.

Winkelen in Valencia

Ben je in Spanje ga dan zeker langs ALE HOP, dit is een keten (soort van Xenos) waar ze allerlei leuke en te gekke gadgets hebben. Daarnaast spotte ik MULAYA, een hippe, maar vooral budgetvriendelijke fashion keten die vergelijkbaar is met Zara, Mango etc. Ik ben echt een grote fan van deze winkel en kocht drie items voor nog geen 30 euro (BINGO). Winkels van deze keten vind je onder andere in Barcelona, Madrid en Valencia.  Daarnaast zijn de Inditex ketens als Zara, Bershka, Stradivarius een stuk goedkoper in Spanje dus ben je in de buurt hop dan zeker even langs.

Eten in Valencia

Spanje staat bekend op zijn tapas en pinchos. Tapas kennen we natuurlijk allemaal wel, maar wat zijn nou die pinchos? Het is een hapje, vaak op een stukje brood op een stokje. Bij binnenkomst in een bar staan de pinchos al klaar en kun je ze gewoon pakken. Hierin heb je wel de keuze en mag je zelf kiezen welke pinchos je neemt. Als je uitgegeten bent worden het aantal stokjes geteld en afgerekend. Er zijn diverse leuke tentjes en barretjes in Valencia en wij kozen voor Taberna Sagardi. Wij aten hier enorm lekker en daarnaast was het gewoon een top afsluiting van drie dagen de regio Valencia ontdekken. Meer zien van mijn dagen in Spanje? Check dan mijn WEEKVLOG hieronder.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

5 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jammer dat het maar één dag was. Valencia is minstens 4 of 5 dagen waard. Dat nu, met de “kou”. In de zomer kan je hier makkelijk een maand lang verblijven en van de dichtbijzijnde stranden en ook het binnenland genieten. Natuurlijk ook van de valenciaanse gastronomie waaronder de wereldberoemde echte Valenciaanse paella (vergeet alle andere paella´s die je buiten deze streek heb geproefd )en andere heerlijke gerechten.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP