Een life coach veranderde mijn leven

Het is dinsdag ochtend, terwijl ik de zoveelste cappuccino met kokosmelk inschenk. Ik droom even weg naar de tijd in Australië. Daar was alles anders, daar was het fijn en had ik rust. Vanaf mijn tienerjaren heb ik het idee gehad om een eigen horecaonderneming op te starten, maar nu vraag ik mij af of dat daadwerkelijk wel echt “mijn droom” is. Ik schrik op uit mijn gedachte. “Juliette, mag ik zo’n overheerlijke havermelk latte van je”. De Yoga Vrouw is er weer. 

Juliette Verweij; Een lifestyle coach veranderde mijn leven

Na het halen van mijn havo diploma ben ik de Hogere Hotel school gaan doen in Leeuwarden. En als ik er zo over nadenk, was dit puur om een papiertje op zak te hebben. Stiekem word ik dood ongelukkig van dag in dag uit in de boeken te kijken, dus na een half jaar besloot ik te stoppen met de opleiding. Ik wilde gewoon gaan werken.

Vanaf die dag ben ik fulltime in de horeca aan de slag gegaan. Bij ieder bedrijf bedacht ik mijn eigen uitdaging en zo creëerde ik op mijn geheel eigen manier een opleiding. Was de uitdaging klaar, en was ik volgens mijzelf geslaagd dan zocht ik weer een nieuwe uitdaging bij een ander bedrijf.

Juliette Verweij; Een lifestyle coach veranderde mijn leven

Jaren lang woonde en werkte ik in Nijmegen. Met plezier. Maar toen verschillende vriendinnetjes vertrokken naar Amsterdam rook ik een nieuw avontuur. Ik ging aan de slag als storemanager bij een gezonde ontbijt/lunch tent in het hippe Amsterdam. Ik hielp een tweede locatie opzetten, waar ik enorm veel energie van kreeg. Ja, daar was weer een nieuwe uitdaging.

De uitdaging wordt altijd weer routine

Maar ook, zoals altijd, werd dit weer routine en begon ik mij te vervelen. Om mij heen stelde mensen vragen; ‘Juliette, wordt het niet eens tijd dat je een eigen horecazaak gaat opzetten?’ waardoor ik serieus erover na ging denken of ik wel echt verder wilde in de horeca. Was dit wel echt “mijn droom”?

Tijdens mijn werk in de lunchroom in Amsterdam raakte ik in contact met ‘de Yoga Vrouw’, die elke dinsdag ochtend een havermelk latte kwam drinken tussen haar twee yoga klassen in. Iedere keer weer stond ze daar aan de bar met haar fel groene ogen, die ogen die dwars door mij heen keken. We kwamen aan de praat en deelde mijn emoties met haar. Steeds weer kwam ze met vragen, vragen waar ik nog dagen later over na moest denken.

Opeens, zo’n 5 weken later deed ze mij een voorstel. Of ik vijf lifestyle coachsessies wilde volgen in ruil voor feedback over haar en haar nieuwe website. Door al onze dinsdag ochtend gesprekken was ze enorm nieuwsgierig geworden naar mijn echte passies. En voordat ik het door had zei ik JA! ja ik wilde heel graag vijf lifestyle coachsessies bij haar volgen.

Door een lifestyle coach werden opeens alle knopen doorgehakt

En toen,zo uit het niets, leek alles in sneltreinvaart te gaan. Ik kwam erachter dat ik niet tevreden was met het leven dat ik leidde, ik wilde helemaal niet meer in de horeca werken en besloot per direct ontslag te nemen. Mijn coach, Masja Ninck Blok, gebruikte technieken waardoor ik onbewust zelf achter vragen en antwoorden kwam. Hierdoor hakte ik opeens alle knopen door.

Vroeger had ik bepaalde passies die ik diep heb weggestopt, omdat ik mijzelf volledig gestort heb op het horecaleven. In mijn ogen waren die mooie passies gewoon stomme hobby’s van vroeger en moest ik gaan werken om de kost te verdienen. Maar is dat ook zo? Worden we echt een gelukkig mens als we precies doen wat er gevraagd wordt, dus als we gaan werken?

Uit de lifestyle coachsessies kwam naar voren dat ik geïnteresseerd ben in; interieur design, fotografie, juwelen ontwerpen en kleurentheorie. Mijn hobby’s van vroeger. En nou juist dat alles kan je doen in Florence. In het mooie zonnige Italie. Een kinderdroom die uitkomt.

Juliette Verweij; Een lifestyle coach veranderde mijn leven

En ja, op het moment van schrijven droom ik even weg naar het zonnige Italië en zet ik mijn handtekening onder het inschrijfformulier van de nieuwe opleiding in Florence. Ondanks dat ik al 25 jaar oud ben en er ergens van je verwacht wordt dat je een fulltime baan hebt, ga ik deze “nieuwe uitdaging” gewoon aan. Begin september vertrek ik voor 4 maanden naar Florence. Het leven is te kort om dingen niet te doen. En uiteindelijk hebben we geen spijt van de dingen die we wel gedaan hebben, nee we hebben alleen maar spijt van de dingen die we niet gedaan hebben. Tot de volgende keer!

Juliette Verweij
Juliette Verweij

Juliette (25), heeft van jongs af aan in de horeca gewerkt en droomde altijd van een eigen horecaonderneming. Ze reisde door Australië, ging werken in Sydney en na haar avontuur in Zurich verhuisde ze naar Amsterdam. Een paar maanden geleden besloot ze het roer volledig om te gooien en vertrok voor 4 maanden naar Florence. Benieuwd naar haar avonturen, lees dan al haar columns.

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Super goed verhaal Juliette. Ik zag laatst een programma op tv en daar zaten allemaal mensen in de uitzending maar allemaal al in de 50. Die hadden een verkeerde keuze gemaakt in hun leven met hun werk!
    De meeste voelde zich dood ongelukkig of hadden last van kwaaltjes (ziek) Doe iets waar je gelukkig van wordt!

  2. Ik bood een gratis coachtraject aan voor feedback en een testimonial, voor op mijn binnenkort compleet vernieuwde website. Maar volgens mij hebben we er allebei meer voor teruggekregen…

    Dank je wel Juliette voor je vertrouwen, je openheid, je enthousiasme, het bijzondere en leuke traject, en je supermooie verhaal!
    En ik wens je zoooo veel plezier in Florence
    Masja

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP