Dit is de reden dat je wel een vakantie naar Turkije wilt boeken

Dit is de reden dat je wel een vakantie naar Turkije wilt boeken

Dit is de reden dat je wel een vakantie naar Turkije wilt boeken

Kijk mij even met een “big smile” op de foto staan. Deze foto maakte ik toen ik na een geweldige ballonvlucht in Cappadocië aankwam in het warme Lara (Antalya). De lucht was strakblauw, de zon scheen en het was aangenaam warm (zo’n 35 graden). Toen ik vertelde aan mijn vriendinnetjes dat ik een paar dagen naar Turkije zou gaan, waren zij een beetje in shock. “Ga je naar Turkije? Is dat wel veilig?” waren een aantal vragen die ik naar mijn hoofd geslingerd kreeg. Na de mislukte staatsgreep van 15 juli 2016 in Turkije en de media die alles opblaast lijkt het alsof we de aankomende tien jaar Turkije moeten mijden. Maar is dit waar? Is Turkije echt zo onveilig?

Mijn mening? Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld en vond het heerlijk om een een paar uurtjes in de badplaats Lara te verblijven. Eerlijk is eerlijk ik ben niet de grootse fan van all inclusive concepten, maar van Delphin BE Grand Resort werd ik echt enorm blij! Waarom? Dat lees je hieronder.

Badplaats Lara, het Las Vegas van Turkije 

De badplaats Lara werd een aantal jaren geleden uit de grond gestampt en wordt ook wel het Las Vegas van Turkije genoemd door de aanwezigheid van diverse thema hotels. Vorig jaar september was ik in Las Vegas en ik moet zeggen dat bij binnenkomst in de Turkse badplaats, ik inderdaad het Las Vegas gevoel kreeg. Na een rit van ongeveer 30 minuten vanaf het vliegveld kwamen we aan bij ons hotel. Het hotel is groot, maar op een of andere manier kwam het niet massaal op mij over. Hieronder even de pluspunten van dit hotel op een rijtje

  • Het ontbijt buffet is enorm uitgebreid en er wordt zelfs verse sinaasappelsap geserveerd
  • Ondanks het all inclusive concept word je wel bediend wanneer je aan het zwembad ligt. De serveersters komen namelijk constant op rolschaatsen langs en vragen of je nog iets wilt drinken
  • Er wordt rekening gehouden met allergieën en vegetariërs. Zoals ik hierboven al vertelde is het buffet uitgebreid en er is voor ieder wat wils. Een groot pluspunt vind ik, met mijn koemelk allergie, dat ze ook soja melk in huis hebben.
  • Het uitgestrekte witte strand ligt op vijf minuten loopafstand.
  • Er is voldoende te beleven voor kinderen, zoals een waterpark en een heuse kermis.Dit kan vervelend zijn als je opzoek bent naar rust, maar juist omdat het resort zo groot is heb totaal geen last van lawaai of overlast

Dit is de reden dat je wel een vakantie naar Turkije wilt boekenDit is de reden dat je wel een vakantie naar Turkije wilt boekenDit is de reden dat je wel een vakantie naar Turkije wilt boeken

Andere activiteiten rondom de badplaats Lara

Even zin in iets anders dan een strandbedje? Dan kun je een bezoek brengen aan de plaats Antalya. Loop rond in het oude stadscentrum Kaleiçiverken de haven en ga opzoek naar een leuke lunch of diner spot. Wij dineerde bij Club Arma, waar je traditionele Turkse gerechten kan eten en een fantastisch uitzicht over het water hebt. Wat wil een mens nog meer?

Als laatste extra tip: breng een bezoek aan de Düden watervallen, welke 12 km buiten het stadscentrum van Antalya liggen. Hier vindt je verkoeling na een lange dag in de zon en kun je een stukje van de Turkse natuur ontdekken. Naast de Düden watervallen, die uit een onderste en bovenste waterval bestaat, zijn er diverse andere watervallen te vinden. Mijn advies is om een middagje voor deze activiteit te plannen, rond te lopen in de Turkse natuur en te genieten van al het moois wat je tegen komt. Hebben jullie al zin gekregen om een vakantie naar Turkije te boeken? Ik ben benieuwd!

Dit is de reden dat je wel een vakantie naar Turkije wilt boekenDit is de reden dat je wel een vakantie naar Turkije wilt boekenDit is de reden dat je wel een vakantie naar Turkije wilt boekenDit is de reden dat je wel een vakantie naar Turkije wilt boeken

Algemene informatie Lara: 

Vliegtijd naar Antalya: 4 uur

Transfer naar Lara vanaf vliegveld: +/- 30 minuten

Munteenheid: Euro

Aanbevolen vaccinaties: DTP en hepatitis A

Een achtdaagse vakantie naar Turkije in Delphin BE Grand Resort inclusief vlucht, transfer en overnachtingen o.b.v. ultra all-inclusive is bij Corendon al te boeken vanaf €620 euro per persoon

Turkije VLOG: 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.