Dit zijn mijn 5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola campagne

5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola zomercampagne Kaapstad

Dit zijn mijn 5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola zomercampagne

Je hebt ze vast al wel gezien, in de supermarkt of op een terras of je hebt erover gelezen hier op de blog. Ik heb het over de Coca-Cola flesjes met het speciale etiket met droombestemmingen er op. Doordat ik regelmatig op reis ben heb ik een aantal van de 74 Coca-Cola droombestemmingen al bezocht, maar daarnaast zijn er nog tal van bestemmingen die op mijn reislijstje staan. Vandaag deel ik met jullie mijn 5 favoriete bestemmingen die ik ooit heb bezocht. Daarnaast deel ik ook nog vijf bestemmingen waar ik zo snel mogelijk heen wil, want hey, we mogen toch altijd blijven dromen, toch?

Mijn favoriete bestemmingen zijn stuk voor stuk plekken waar je een keer in je leven geweest moet zijn. Soms keek ik al weken uit naar de reis, maar er zitten ook plekken bij die mij juist positief hebben verrast. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Kaapstad (Zuid-Afrika)

Alweer bijna twee jaar geleden reisde ik naar Kaapstad. Eerst alleen voor een zonnebrillen-fotoshoot, maar al gauw besloot ik langer te blijven. Uiteindelijk bleef ik twee weken en ontdekte ik het fantastische Kaapstad. Deze twee weken had ik nooit, maar dan echt nooit willen missen. Regelmatig hoor je op het nieuws dat Zuid-Afrika gevaarlijk is, maar in Kaapstad heb ik mij geen moment onveilig gevoeld. Iets wat ik niet snel vergeet zijn de talrijke eettentjes in Kaapstad. Op Kloofstreet vind je diverse leuke spots, maar ook aan het strand kun je heerlijk eten voor weinig geld. Daarnaast is het beklimmen van de Lion’s Head een echte must-do.

5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola zomercampagne Kaapstad

Madeira (Portugal)

Half juni vertrok ik voor een paar dagen naar Madeira, Portugal. Een eiland dat bekend staat als een rustige plek voor (vooral) ouderen, maar Madeira heeft veel meer te bieden dan alleen maar rust. Het eiland is ooit ontstaan uit een aardbeving in de Atlantische Oceaan en dat is nog steeds te zien over het hele eiland. Huur een auto en rij naar de verschillende dorpjes en je zult versteld staan van het prachtige landschap. Ik was in ieder geval positief verrast en raad iedereen aan om een keer af te reizen richting dit prachtige Portugese eiland.

5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola zomercampagne Madeira5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola zomercampagne Madeira

Los Angeles (Amerika)

Los Angeles is een stad waar ik voor vertrek al enorm “excited” over was. De hele weg naar Schiphol en onderweg in het vliegtuig heb ik naar buiten zitten kijken en kon ik niet wachten om te landen. En toen was ik in Los Angeles, maar wist ik eigenlijk niet goed waar ik heen wilde. Ik had me niet voorbereid en dat is niet zo handig wanneer je naar LA gaat. Deze stad is enorm groot en zeker een plaats waar je eens in je leven geweest moet zijn, maar girls en boys bereid jezelf voor. Doe je dit niet dan ben je namelijk alleen maar aan het rondrijden en zie je niet meer dan wegen. Nog een extra tip: ga naar het strand in Santa Monica en Malibu.

5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola zomercampagne Santa Monica LA
Dubai (Verenigde Arabische Emiraten)

Dubai is een bestemming waar ik altijd gefascineerd over was. Hoe zou het zijn, is het echt allemaal “over the top”? En ja dat is het zeker, want niks is te gek in dit land. Je kunt hier tot diep in de nacht uitgaan en mijn favoriete club is Cirque Le Soir Dubai. Daarnaast is het een must om een tour te boeken die je langs alle spots van Dubai (de stad) leidt. Wij gingen met deze tour onder andere langs de hoogste toren van Dubai genaamd Burj Khalifa en maakte een stop bij de bekende gold en spices souk.

5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola zomercampagne Dubai5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola zomercampagne Dubai

Nog een ander dingetje, wat mij het meest is bijgebleven is ‘Dubailand’. Dit is een entertainmentcomplex van 278 km². Dit miljardenproject zou in eerste instantie voor 45 faciliteiten zoals pretparken onderdak bieden, maar door de crisis zijn diverse faciliteiten nooit van de grond gekomen. Wij bezochten in Dubailand de Miracle Garden, ook wel de grootste bloementuin van de wereld, en dit is echt een Instagram walhalla. Het was apart om op de terugweg door een soort van niemandsland te rijden. Er stond bijvoorbeeld een poort richting Universal Studio’s Dubai, maar zonder achtbanen en gillende mensen.

Lissabon (Portugal)

Als laatste in dit lijstje de Portugese stad Lissabon. Lissabon is een stad, waar ik nu een aantal keer geweest ben. Een paar keer puur voor een tussenlanding, omdat ik door vloog richting de Azoren en Madeira, maar ook twee keer om echt de stad te bezoeken. Wanneer je door Lissabon loopt heb je het gevoel dat je door een ansichtkaart loopt. De kleine straatjes met de prachtige tegels op de muren, die allemaal een eigen verhaal vertellen over de geschiedenis van de stad en van Portugal. Oh een echte must-do: huur een tuk-tuk en laat je een uur rondrijden. Lol gegarandeerd! Daarnaast moet je sowieso een keer een Pastéis de Nata eten. Het meest bekende gebakje van Portugal.

5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola zomercampagne Lissabon5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola zomercampagne Lissabon

En nu natuurlijk de vijf bestemmingen waar ik nog heel graag heen wil. Dit zijn mijn droombestemmingen: Santorini, Dubrovnik, Hawaï, Miami en Kathmandu. Santorini staat bovenaan mijn lijst omdat ik daar al zoveel mooie plaatjes van voorbij heb zien komen. Dit wil ik gewoon echt met mijn eigen ogen gaan bekijken. Snappen jullie wel toch? Uiteraard ben ik natuurlijk ook benieuwd naar jouw favoriete droomvakantie bestemmingen?

5 favoriete bestemmingen uit de Coca-Cola zomercampagne

EXTRA TIP: WIN EEN TRIP NAAR EEN VAN DE 74 COCA-COLA DROOMBESTEMMINGEN 

Ook zin om een van mijn favoriete bestemmingen of de 69 andere bestemmingen te bezoeken? Coca-Cola geeft deze zomer wekelijks droomvakanties weg! Scoor een blikje of flesje Coca-Cola met het etiket met bestemmingen er op. Onder het label, de dop en het lipje vind je een actiecode, deze kun je invoeren op de actiepagina www.cocacola.nl/summer. Wie weet win jij wel een reis naar een heerlijke zonbestemmingen. Wie wil dat nou niet?

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.