Waarom ik acht weken in Nederland blijf

Het is weer eens tijd voor een persoonlijk verhaaltje! Want, OH MY GOD, ik ben gewoon acht weken in Nederland. Althans, inmiddels zijn er al weer bijna vier weken voorbij, waar ik onophoudelijk aan het werk ben geweest. Na alle reizen die ik heb mogen maken afgelopen tijd, moest het een en ander uitgewerkt worden en dat kost tijd. Maar er zijn ook nieuwe plannen waar ik de komende vier weken druk mee ben. Diegene die mij op Instagram volgen hebben het misschien al wel voorbij zien komen, ik ben met een nieuw platform bezig (spannend). En daarnaast lees je het goed ik ga dus pas weer over vier weken op reis.

Constant onderweg en geen tijd

Vorige week tijdens de Vierdaagse week in Nijmegen was de meest gestelde vraag: “waar gaat je volgende reis naar toe”? Wanneer ik antwoordde dat ik waarschijnlijk acht weken even in Nederland blijf waren de meeste geshockt en vroegen ze zich af wat ik dan hier ga doen.

Laten we even bij het begin starten. Zo’n zes jaar geleden begon ik dit avontuur als fashionblogger en is inmiddels de website uitgegroeid tot een platform voor reizen, verhalen, avonturen, mode tips etc. Hierdoor ben ik de afgelopen twee jaar meer gaan reizen (met enorm veel plezier). Ik was constant onderweg, maar had daardoor bijna geen tijd om de website up-to-date te houden.

Meer kwalitatieve content creëren

De meeste foto’s verschenen meteen online op Instagram, maar de uitgebreide reisposts kwamen weken later online. Alles kwam achter elkaar en daarom besloot ik even rust in te lassen. Rust om alle beleefde reisavonturen uit te werken tot verhalen en na te denken wat ik in september ga doen. Zoals ik al eerder aangaf in mijn India post wil ik niet meer in een sneltreinvaart leven, maar wil ik juist kwalitatief goede content maken. En yep, dat kost tijd!

 

Stiekem ben ik klaar met het perfecte online plaatje

Dat gezegd te hebben even terug naar het nieuwe platform. Hier ga ik nog niet teveel over vertellen, maar het gaat vooral een platform worden waar eerlijkheid centraal staat. Zoals ik al een paar keer eerder vertelde ben ik mijzelf er van bewust geworden dat we soms veel te veel bezig zijn met het perfecte online plaatje. Ik word enorm moe van Instagram, waar het tegenwoordig alleen maar draait om wie de meeste likes heeft (joehoe, voor de mensen die het nog niet wisten sommige b*tches kopen gewoon likes) en wil meer brengen dan alleen maar een foto.

Hoe gaat het verder in 2017?

Naast het reizen wat ik blijf doen, wil ik aandacht besteden aan persoonlijke onderwerpen. Hoe kijken we naar ons zelf, wordt dit beïnvloed door social media, waarom zijn wij vrouwen soms zo onzeker en hoe is het daten anno 2017 (#ramp). Wil je hier graag over meepraten en discussiëren dan kun je mij altijd een mailtje sturen.

Oh en er zijn ook nog de foto’s die ik graag nog even hier met jullie deel. Want, ik had ze dan wel op Instagram gezet, maar sinds dit platform een K** algoritme heeft en het niet meer al mijn volgers bereikt, lijkt het mij beter om zo af en toe wat foto’s hier te posten. Want, hey wat is nou Instagram? Laten we het daar een andere keer over hebben.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

10 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ik ben ook helemaal klaar met het perfecte plaatje waarvan er duizenden op Instagram te vinden zijn. Echte, persoonlijke verhalen en ervaringen vind ik veel leuker om te lezen! Ik ben heel benieuwd Chloe, veel succes met het uitbouwen van je persoonlijke merk! x

  2. You go girl! Ik probeer ook zoveel mogelijk ‘echte mensen’ te volgen en daar mijn inspiratie uit te halen. Ik ben zelf helemaal klaar met Facebook. Instagram trek ik nog wel, maar ik snap je punt zeker. Ook daar wordt de schijn hoog gehouden en draait alles om likes en exposure. Ik heb me voorgenomen daar niet meer op te letten en heb mijn businessaccount opgezegd. Voelt allemaal veel natuurlijker :). Benieuwd naar het nieuwe platform! Keep up the good work. X

    1. Hi Esmee, bedankt voor je reactie. Grappig dat je gestopt bent met Facebook. Ik vind Instagram veel nepper dan Facebook en zit daar nu weer meer op. Ondanks dat het inderdaad vaak de “good vibe” leven is, zijn deze foto’s veel minder bewerkt. Ben je het daar niet mee eens? Leuke Instagram heb je zelf ook! Heb hem stiekem even gecheckt! :). Hoop dat je mijn site met plezier blijft volgen. Liefs X

  3. Ik snap je helemaal, vooral omdat het inmiddels echt een strijd is geworden over wie als eerste de meeste likes heeft. Ik ben heel benieuwd naar het nieuwe platform!

  4. Ik ben deze zomer (na vele trips tussen maart t/m juni) ook in Nederland, maar we hebben niet het beste weer uitgekozen hè? Ik las in een interview dat je nog naar Santorini, Dubrovnik en Kathmandu wil. Alledrie aanraders inderdaad!