Dit is de perfecte dagbesteding in de Franse stad Nice

Nice droomvakantie Frankrijk Cote D'Azur

Dit is de perfecte dagbesteding in de Franse stad Nice

Als je aan een zonvakantie denkt, denk je misschien niet meteen aan Nice. De Franse stad Nice wordt vaak gezien als de stad waar menig vakantieganger met het vliegtuig landt wanneer zij de Cote D’Azur bezoeken. Na de landing wordt er snel een huurauto gehuurd en doorgereden naar de bekende toeristische trekpleisters als Frejus en Saint-Aygulf. Het is stiekem zonde om Nice aan je voorbij te laten gaan, want juist deze stad heeft veel meer te bieden dan je misschien zou denken.

Ook zin om Nice te bezoeken? Met Coca-Cola maak je daar deze zomer kans op! Kijk onderaan dit artikel voor meer informatie. Benieuwd naar tips voor een onvergetelijke droomvakantie naar Nice? Lees dan gauw verder.

Nice droomvakantie Frankrijk Cote D'Azur

Wandel in de ochtend door Vieux Nice

Nice is opgedeeld in twee stukken, de oude en nieuwe stad. De oude stad wordt ook wel Vieux Nice of Vieille Ville genoemd en is bijna volledig autovrij. Begin jouw perfecte dag met een lekkere koffie en ontbijt in het oude centrum. Mijn tip is Emelie’s, een concept dat onder andere in Vieux Nice, maar ook in Monaco en Cagnes sur Mer te vinden is. In dit leuke tentje kan je terecht voor koffie, , huisgemaakte cookies, muffins en andere lekkernijen. Ben je op zondag in Nice, hop dan langs bij Le Marche. Een knus restaurant dat bekend staat om de uitstekende brunches (vanaf 10 uur). Buikje rond gegeten? Wandel dan door alle kleine straatjes van Nice Vieux om uiteindelijk uit te komen Quai des États-Unis.

Nice droomvakantie Frankrijk Cote D'Azur

Beklim voordat het te warm wordt de heuvel van La Colline Du Chateau

In het oude gedeelte van Nice ligt ook het bekende La Colline du Chateau, een plek die je zeker moet bezoeken tijdens je trip naar het zonnige Nice. La Colline du Chateau ligt tussen de oude stad en de haven van Nice en oorspronkelijk stond hoog op de heuvel een kasteel (vandaar de naam La Colline du Chateau). Ondanks dat het kasteel er niet meer is, zijn de aangelegde waterval, oude ruïnes en diverse uitkijkposten over de stad een must see. Een tip: trek goede schoenen aan, het hoogste uitkijkpunt ligt namelijk op 231 trappen hoogte. Daarnaast is het handig om La Colline du Chateau nog voor 12 uur te bezoeken. Voor de middag is het nog niet zo heet, waardoor je makkelijker naar boven klimt.

Geniet in de middag op het strand bij een van de vele beachclubs.

Na een stevige wandeling richting de top van de kasteelheuvel en genoten te hebben van het uitzicht over Nice is het tijd voor ontspanning. Loop dezelfde weg naar beneden om weer uit te komen op de Quai des États-Unis. Hier begint het strand en vind je tientallen beachclubs. Hieronder even mijn favoriete beachclubs op een rijtje:

 • Castel, ideaal als je moe bent na de wandeling, want deze spot ligt direct onder aan de heuvel.
 • Hi Beach, een nieuwe strandtent waar “simplicity” en plezier op het strand voorop staat. Hi Beach is opgedeeld in drie verschillende zogeheten “area’s” genaamd Hi Relax, Hi Play en Hi Energy. Of je nou wilt genieten van een massage of even wilt snorkelen, alles is mogelijk bij Hi Beach.
 • Anjuna Plage Beach Club Eze, heb je een auto gehuurd rij dan 25 minuten richting Eze. Naast dat Anjuna Plage een te gekke strandtent is, is de route er naartoe adembenemend. Je komt onder andere langs plaatsen als Ville-Franche Sur Mer en Cap Ferrat. Deze spot is ook perfect voor een lunch met een grote groep.
 • Tussen de rotsen naar het strand? Wil je echt naar een plekje dat ver weg ligt van de drukte? Kies dan voor Eden Plage Mala in Cap d’Ail. Deze plek ligt verscholen tussen de rotsen tussen Nice en Monaco. Voor dit strandje moet wel een eindje rijden, daarom kun je deze plek het beste bezoeken als je echt een hele dag op pad wilt. Daarnaast ligt het dicht tegen Monaco aan. Dus wil je ‘s avonds nog op stap dan kun je vanuit het strand zo doorrijden naar het bruisende Monaco.

Nice droomvakantie Frankrijk Cote D'Azur Nice droomvakantie Frankrijk Cote D'Azur Nice droomvakantie Frankrijk Cote D'Azur

Dineren op een fantastische locatie in Nice

Dagje strand achter de rug? En zin in een lekker diner op een geweldige locatie? Ga dan zeker naar Le Plongeoir. Het strandrestaurant is zowel voor lunch als diner geopend en is gebouwd bovenop de oude duiktoren bij de haven en heeft hierdoor een prachtig uitzicht. Let op: reserveren is zeer gewenst!

Nice droomvakantie Frankrijk Cote D'Azur

Extra Nice tips:

 • Shop de leukste designer vintage bij Caprice (12 Rue Droite). Hier worden alle vintage items door eigenaresse Madame Caprice persoonlijk geselecteerd. Ieder item heeft zijn eigen verhaal.
 • Iedere maandag van half 8 tot 6 uur vindt de tweehandsmarkt plaats in het oude gedeelte van Nice (Course Saleya). Wees op tijd, zodat je de leukste en unieke items niet mist.
 • Ga shoppen op Rue Longchamp, de straat die parallel loopt aan de bekendste shoppingstraat in het nieuwe gedeelte van Nice. Dit is een pittoresk straatje met leuke restaurants en winkels.

Op zoek naar een verkoelend drankje? Plof dan neer bij Bar Villa Paradis. Rond de klok van zes is het hier enorm gezellig en kan je lekker bijkomen en borrelen.

Nice droomvakantie Frankrijk Cote D'Azur Nice droomvakantie Frankrijk Cote D'Azur

 TIP: WIN EEN TRIP NAAR NICE OF EEN VAN DE ANDERE 73 DROOMBESTEMMINGEN 

Ook zin om net als ik Nice te ontdekken? Coca-Cola geeft deze zomer wekelijks droomvakanties weg! Scoor een blikje of flesje Coca-Cola met het speciale etiket met droombestemmingen er op. Onder het label, de dop en het lipje van je Coca-Cola vind je een actiecode, deze kun je invoeren op de actiepagina www.cocacola.nl/summer. Wie weet win jij een reis naar Nice of een van de andere heerlijke zonbestemmingen.

Nice droomvakantie Frankrijk Cote D'Azur

Algemene informatie Nice

Beste reistijd: April – Juni (voorseizoen)/ juli – september (hoogseizoen)

Dichtstbijzijnde vliegveld: Nice

Transfer vanaf vliegveld naar Nice stad: 10 minuten

Munteenheid: Euro

Deze post is geschreven in samenwerking met Coca-Cola 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Super leuk om dit allemaal te lezen,je land inderdaad op Nice ,en gaat dan vaak weer door
  naar de bestemming,maar ik ga nu echt even Nice bekijken,ziet er top uit,ook mooie
  foto s!