Hotel Domaine de Cocagne een verborgen parel in de buurt van Nice

Hotel Domaine de Cocagne

Hotel Domaine de Cocagne een verborgen parel in de buurt van Nice 

Het lijkt nog als de dag van gisteren, maar in feite is het alweer een paar weken geleden dat ik samen met mijn moeder afreisde naar de Cote d’Azur voor een moeder/dochter weekje. Heerlijk genieten van de Franse zon, de stranden en het lekkere eten was ons doel en ja hoor dat is zeker gelukt. Onze eerste stop: Hotel Domaine de Cocagne.

Hotel Domaine de Cocagne

Je lag nog nooit zo snel met een cocktail aan het zwembad

Hotel Domaine de Cocagne ligt verscholen in de heuvels van Cagnes-Sur-Mer op nog geen 10 minuten rijafstand van het vliegveld in Nice. Vanaf het vliegveld is het praktisch alleen maar snelweg, totdat je de bergen van Nice in rijdt. Kris kras omhoog, waarbij je echt denkt, help waar ga ik uit komen. En dan opeens popt het hotel op, gelegen op een groot landgoed van maar liefst vijf hectare. Op dit landgoed met een prachtige olijfgaard bevindt zich het designhotel, met verwarmd buitenzwembad, openlucht fitness en bourgondisch restaurant.

Hotel Domaine de Cocagne

Urenlang genieten van het uitzicht op je eigen balkon 

Tijdens ons verblijf verbleven wij twee nachten in een prachtige suite van 45 vierkante meter met uitzicht op zee. Het is echt heerlijk om de schuifdeuren van je kamer te openen en dan meteen in de zon te staan en de zee te horen. Ik moest die dagen ook nog een beetje werken en dat kon prima onze woonkamer. Naast suites heeft het hotel ook een aantal herenhuizen beschikbaar, ideaal als je met meerdere mensen Domaine de Cocagne wilt bezoeken.

Hotel Domaine de CocagneHotel Domaine de Cocagne
Hotel Domaine de Cocagne

Domaine Cocagne is ideaal voor mensen die opzoek zijn naar rust en zon 

Domaine Cocagne is een kleinschalig hotel en dat is perfect. Je komt hier echt om de rust op te zoeken en te genieten van de natuur, zon en het zwembad. Hieronder deel ik een foto die in de avond net voor het eten is gemaakt. Het uitzicht over Nice vanaf het landgoed is gewoon fantastisch! Stiekem wil je gewoon een stoeltje neer zetten en urenlang turen over de bergen richting de zee. Wat wil een mens nog meer?

Hotel Domaine de Cocagne

Culinair genieten op sterrenniveau bij restaurant Cocagne

En nou juist het restaurant is waar ik mee over wil vertellen. Bij restaurant Cocagne worden je culinaire zintuigen geprikkeld en als je eenmaal aan het eerste gerechtje begint wil je de hele kaart uitproberen. Het weer tijdens de eerste dag van ons verblijf was niet zo best, dus daarom besloten wij meteen aan te schuiven. Heerlijk knus bij de openhaard kozen wij voor een gevarieerd (Frans) tapas menu welke bestond uit diverse gerechten. Ieder gerecht was anders en even smaakvol. Chefkok Thijs Gelaude gebruikt voor zijn gerechten alleen lokale en biologische producten en dat proef je. En juist het enthousiasme van team in combinatie met het zien van de kookkunsten door middel van de open keuken is wat een bezoek aan restaurant Cocagane een uitje maakt.

Hotel Domaine de CocagneHotel Domaine de CocagneHotel Domaine de CocagneHotel Domaine de CocagneHotel Domaine de CocagneHotel Domaine de Cocagne

Waarom kiezen voor een weekend Domaine de Cocagne?

  • In nog geen twee uur ben je vanaf zowel Amsterdam-Eindhoven of Rotterdam in Nice waarna je in nog geen 15 minuten al bij het hotel arriveert.
  • Je hoeft het hotel niet te verlaten, want culinair genieten kan gewoon in het restaurant van het hotel.
  • Hotel Domaine Cocagnes verhuurt naast fietsen ook Fiat 500 auto’s waar je makkelijk de regio door mee kan crossen, ideaal!

Hotel Domaine de Cocagne

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.