Pastis Hotel, hidden gem van Saint Tropez

hidden gem van Saint Tropez Pastis Hote

Dit is de hidden gem van Saint Tropez 

Saint Tropez, het vissersdorpje welke uitgroeide tot een luxe jetset bestemming waar jaarlijks duizenden mensen naar toe trekken om hun zomer te vieren. In een eerdere post over Saint Tropez deelde ik al diverse tips en inside informatie over deze bestemming. Ben je nou enthousiast geworden na het lezen van deze post en wil je een reisje naar het zonnige Zuid Frankrijk boeken dan is deze hidden gem van Saint Tropez waar ik vandaag over schrijf misschien wel iets voor jou.

hidden gem van Saint Tropez Pastis Hotelhidden gem van Saint Tropez Pastis Hotel

Saint Tropez staat bekend om de tientallen luxe kleine boutique hotels. Maar welke moet je nou precies boeken? Vorig jaar nam ik een kijkje bij Villa Marie en Benkiraϊ. Villa Marie, welke ligt in het achterland van Ramatuelle en Benkiraϊ die te vinden is midden in het centrum van Saint Tropez. Twee totaal verschillende hotels, maar ieder met hun eigen charme. Dit jaar kwam ik terug naar het pittoreske vissersdorpje en besloot een bezoek te brengen aan Pastis hotel.

hidden gem van Saint Tropez Pastis Hotelhidden gem van Saint Tropez Pastis Hotel

Van provinciale villa naar charmant boutique hotel 

Pastis hotel is geopend uit pure passie. Het Britse designer duo kwam namelijk speciaal naar Saint Tropez om hun droom na te jagen. Een boutique hotel openen op loopafstand van het bruisende centrum van Saint Tropez. Pastis hotel is een kleinschalig hotel met niet meer dan twintig kamers, een zwembad met ligbedden, vintage geïnspireerde bar en dit allemaal op loopafstand van het centrum.

Het hotel is ontstaan door een oude provinciale villa om te toveren tot een stylish boutique hotel. Aan de wanden van de vintage bar zijn diverse foto’s van de Rolling Stones en Brigitte Bardot te vinden waardoor je even het gevoel hebt dat je terug in de tijd gaat. Verwacht daarom ook geen luxe spa of gym, maar geniet juist van de verfijnde inrichting, goede persoonlijke service en alle rust.

hidden gem van Saint Tropez Pastis Hotelhidden gem van Saint Tropez Pastis Hotelhidden gem van Saint Tropez Pastis Hotel

Mijn mening over Pastis hotel Saint Tropez 

Wat Pastis hotel voor mij speciaal maakte is dat je echt voelt dat er liefde en passie in dit hotel is gestopt. Bij aankomst werd ik enorm hartelijk ontvangen door de eigenaresse die mij vol enthousiasme vertelde over Pastis. ze vertelde hoe ze ooit begonnen is en deelde haar liefde voor Saint Tropez. Daarnaast is het hotel kleinschalig waardoor je echt rust kan vinden. Buiten razen de luxe bolides en jachten voorbij terwijl je in de tuin van Pastis ongestoord geniet van jouw Franse roseetje. Need I say more?

hidden gem van Saint Tropez Pastis Hotel

Algemene informatie Saint Tropez

Beste reistijd: April – Juni (voorseizoen)/ juli – september (hoogseizoen)

Dichtstbijzijnde vliegveld: Nice of Toulon

Transfer vanaf vliegveld naar Saint Tropez: 2 uur (vanaf Nice) – 50 minuten (vanaf Toulon)

Munteenheid: Euro

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.