De leukste manier om te roadtrippen door Nederland

ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45

Roadtrippen door Nederland

Op de vraag of ik een dag lang met een van de nieuwste Mercedes-Benz in samenwerking met Amsterdam FashionWeek op pad wilde hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb niet enorm veel verstand van auto’s, maar tegen een dagje cruisen door Nederland zeg ik zeker geen nee. En hey, dit is toch gewoon de leukste manier om te roadtrippen door Nederland? Bij autobedrijf Wensink in Nijmegen kreeg ik de kans om een leuke auto uit te zoeken en na lang twijfelen ging ik voor de Mercedes-AMG A45. Hierna kon de roadtrip door Nederland echt beginnen.

ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45

De Bollenvelden in Zuid Holland

De eerste stop maakte we bij de Bollenvelden rondom Lisse, Noordwijkerhout en Voorhout. De eerste bloemenvelden die bloeien al (voornamelijk de Narcissenvelden) eind maart, maar om de tulpen te bekijken moet je echt even wachten tot half april. De aanblik van de bont gekleurde velden is echt een  aanrader om een keer te gaan bekijken. Zelfs de ANWB heeft wegwijzers voor een autoroute door de Bollenstreek geplaatst in een traject van ongeveer 60 kilometer. Helaas hadden wij de tijd niet om deze route te rijden, maar zelfs een klein stukje van de route rijden was al de moeite waard.

ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45

Keukenhof Lisse

Hierna vervolgende we de roadtrip richting de Keukenhof. Een plek welke enorm bekend is en jaarlijks vele toeristen trekt, maar waar ik zelf nog nooit geweest was. Bij de Keukenhof vind je zeven miljoen tulpen, narcissen en hyacinten die acht weken lang voor 32 hectare aan geur en kleur zorgen. Het was een beetje druk, want het was vakantie, maar ben je een keer in de buurt hop dan zeker even langs. Let wel op, de keukenhof is maar geopend tot 15 mei en opent daarna weer in 2018.

ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45 ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45

De Branding Noordwijk aan Zee

Na een ochtend roadtrippen door Nederland moest er natuurlijk geluncht worden en dat doe ik het liefste aan het strand. Mijn favoriete strand is Noordwijk aan Zee en meestal plof ik dan neer bij De Branding. Deze beachclub is perfect voor een uitbreidde lunch, maar ook voor een kleine bite. Omdat het al wat later was kozen wij ervoor om een pizza met kip te bestellen. Helaas was het weer net niet goed genoeg om buiten te zitten, maar binnen kruip je lekker bij de openhaard en ja hoor dat is ook echt genieten.

ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45

Shoppen in Leiden 

De laatste stop van de roadtrip door Nederland maakte we in Leiden. Als je aan Leiden denkt, denk je misschien niet meteen aan shoppen, maar niets is minder waar. De Leidse binnenstad is met alle grachten en singels bijna Amsterdam in het klein, maar dan met een hele eigen sfeer. De grootste winkelstraten zijn de Haarlemmerstraat en de Breestraat; tussen deze twee vind je de kleinere winkelstraten als de Vrouwensteeg, Burgsteeg en Nieuwe Rijn. Een klein stukje verderop is het Pieterskwartier, waar je in de straatjes rondom de Pieterskerk kunt snuffelen in de vintage en mooie tweedehands winkels. Wil je meer zien van deze dag? Bekijk dan de nieuwste weekvlog hieronder.

ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45ROADTRIPPEN DOOR NEDERLAND MERCEDES BENZ AMG A45

WEEKVLOG 28:

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.