Tot rust komen bij Purity Malabar Escapes in Zuid India

PURITY MALABAR ESCAPES KERALA

PURITY MALABAR ESCAPES KERALA 

Na een Mumbai, Goa en een Kerela Backwaters trip vervolgde wij onze India trip naar Purity Malabar Escapes resort. Met een riksja taxi reden we vanaf Allepeye richting het resort en we hadden geen idee wat we nou precies konden verwachten. Toen de riksja taxi door duizend straatjes scheurde konden we ons niet bedenken dat we in een rustgevend resort zouden uitkomen. Maar niks wat minder waar, na ongeveer 25 minuten rijden popte er een opeens een bordje met de letters Purity op. Hier moest het dan toch echt ergens zijn en toen eindelijk vonden we de “hidden gem” van Kerala genaamd Purity Malabar Escapes.

PURITY MALABAR ESCAPES KERALA

Een resort aan de oevers van het meer Vembanad

Eenmaal binnen gestapt bij Purity Malabar Escapes is het eerste wat opvalt de pure rust. Het resort is gelegen aan de oevers van het Vembanad meer en heeft nog geen vijftien kamers. De kamers zijn ingericht in Zuid Indiase stijl en zijn van alle gemakken voorzien. Wij sliepen twee nachten in een suite met uitzicht op het meer en jemig wat was dit iedere ochtend heerlijk wakker worden.

Purity Malabar Escapes is onderdeel van Relais & Châteaux, een exclusieve verzameling van 500 van de beste hotels en gastronomische restaurants in 60 landen. Het is een familie van hoteliers en Grands Chefs van over de hele wereld die een passie delen. Daarnaast geven ze een persoonlijke touch aan hun hotel geven om ervoor te zorgen dat hun gasten zich echt thuis voelen.

PURITY MALABAR ESCAPES KERALA
PURITY MALABAR ESCAPES KERALA PURITY MALABAR ESCAPES KERALA

Naast prachtige kamers biedt Purity Malabar Escapes ook een restaurant waar Indiase en internationale specialiteiten gegeten kunnen worden. De eerste dag kregen wij een speciale paaslunch (zie video) waarbij we op een traditionele Indiase manier dineerde. Door de enorme warmte en benauwdheid besloot ik de rest van de dag heerlijk neer te ploffen bij het zwembad. Wat zeker geen straf was. Hieronder nog een kleine impressie van het resort. Need I say more?

PURITY MALABAR ESCAPES KERALA PURITY MALABAR ESCAPES KERALA PURITY MALABAR ESCAPES KERALA PURITY MALABAR ESCAPES KERALA PURITY MALABAR ESCAPES KERALA

De zonsondergang bekijken vanaf het Vembanad meer 

Verblijf je bij Purity Malabar Escapes dan mag je zeker een kanotocht over het Vembanad meer tijdens zonsondergang niet missen. De kanotocht zit bij het verblijf inbegrepen, maar moet wel van te voren geboekt worden. Tijdens de eerste avond boekte wij rond half zes een vaart van een uur en dit was adembenemend mooi. Vanaf het resort vaar je over het meer richting de Chinese visnetten.

Hoewel het concept eeuwenoud is, functioneren de Chinese netten nog steeds goed, vrijwel zonder veranderingen in hun oorspronkelijke ontwerp of bediening. De Chinezen, de Arabieren en de Portugezen zijn al lang weer verdwenen, maar de Chinese netten gaan nog steeds op en neer langs de waterwegen in Kerala, net als meer dan 600 jaar geleden. Tijdens de kanotocht over het Vembanad meer wordt er uitleg gegeven en laat men zien hoe de visnetten werken. Wil je hier meer van zien? Bekijk dan de video ( VLOG over Zuid India) hieronder.

PURITY MALABAR ESCAPES KERALA PURITY MALABAR ESCAPES KERALA

De activiteiten rondom Purity Malabar Escapes

Naast de kanotocht, bestaat er bij Purity Malabar Escapes ook de mogelijkheid om fietsen te lenen, een yoga les te volgen en je te laten masseren. Tijdens de tweede avond gingen wij op pad met twee fietsen om het dorp Muhamma te ontdekken. Eerlijk is eerlijk het was wel even spannend om te fietsen tussen tientallen toeterende riksja taxi, auto’s, loslopende koeien en scootertjes, maar uiteindelijk ging het allemaal goed. En hey, hoe leuk is het om als Nederlander een dorpje te verkennen per fiets. Zie hieronder de fiets impressie.

PURITY MALABAR ESCAPES KERALA PURITY MALABAR ESCAPES KERALA PURITY MALABAR ESCAPES KERALA PURITY MALABAR ESCAPES KERALA PURITY MALABAR ESCAPES KERALA

Algemene informatie Purity Malabar Escapes: 

Beste reistijd: December tot en met februari

Kamerprijs: variërend tussen 80 en 110 euro per nacht

dichtstbijzijnde vliegveld: Kochi

Transfer vanaf vliegveld: 2 uur

munteenheid: Indian Rupee

aanbevolen vaccinaties: Buiktyfus, DTP, Hepatitis A, Hepatitis B

Pictures by: Max Raphael 

ZUID INDIA VLOG:

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.