Dit is de perfecte rondreis in India met Jet Airways

 JET AIRWAYS INDIA RONDTRIP
Met Jet Airways naar India 

India, een land welke ik niet meteen op mijn travel reislijst had staan. De verhalen die ik over dit land hoorde waren divers en ergens gaf mij dat twijfels om te gaan. Laat ik even bij het begin beginnen, het plan om richting India te gaan begon ongeveer een half jaar geleden. Nadat ik via Jet Airways een uitnodiging kreeg om India te ontdekken, ging ik op onderzoek uit en besloot ik het avontuur uiteindelijk aan te gaan. “In the end, we only regret the chances we didn’t take” toch?

 JET AIRWAYS INDIA RONDTRIP

Een rondreis per vliegtuig van 16 dagen 

India is een groot en uitgestrekt land, dus dan duurt het even voordat de perfecte reisplanning is gevonden. Samen met fotograaf Max Raphael had ik ongeveer 16 dagen de tijd om India te ontdekken en dat zijn best wel weinig dagen voor zo’n groot land. Maar wat kan je uiteindelijk in deze tijd allemaal zien? De meeste reizigers in India vervoeren zich per trein (wat een ervaring op zich is), maar juist door middel van het vliegtuig kun je enorm veel tijd besparen.

 JET AIRWAYS INDIA RONDTRIP

Zuid en Noord India ontdekken met Jet Airways 

Jet Airways vliegt naar meer dan 50 bestemmingen binnen India en hierdoor spaar je enorm veel tijd uit. Na lang wikken en wegen besloten we half april richting India te gaan. Vanaf Amsterdam is het mogelijk om richting Delhi en Mumbai te vliegen (vanaf half oktober komt hier Bangalore bij) en wij kozen er voor om onze India trip te starten in Mumbai.

 JET AIRWAYS INDIA RONDTRIP

In Mumbai verbleven we twee nachten waarna we onze reis vervolgde richting Goa, Kochi (Kerala), Jodhpur, Varanasi, Delhi en Agra. Dit allemaal in iets meer dan twee weken. Het vluchtschema was hectisch (lees af en toe midden in de nacht vliegen of een overlay in Mumbai van 7 uur), maar het was het meer dan waard. Daarnaast hielp de Indian Hospitality van onder andere Jet Airways enorm mee.

Economy class richting Mumbai

Op de heenweg vlogen we Economy class richting Mumbai. Tijdens de vlucht van ongeveer 8,5 uur kregen we een keer een Indiase maaltijd (zie foto hieronder) en een keer een snack voorgeschoteld. Daarnaast was er genoeg keus in het entertainment systeem. Op de heenweg keek ik onder andere de film Bridget Jones’s Baby, genoot ik van muziek en voordat ik het wist was de vlucht voorbij.

 JET AIRWAYS INDIA RONDTRIP  JET AIRWAYS INDIA RONDTRIP

Binnenlandse vluchten met Jet Airways 

Tijdens de binnenlandse vluchten kregen we de kans om een aantal keer in de Première class (business class) mee te vliegen en jemig wat was dit een feest. In de Première class zijn de stoelen breder en bij binnenkomst krijg je meteen een heerlijke smoothie, sapje, water of iets anders te drinken en een warm doekje om je handen en of gezicht mee schoon te maken. Hierna krijg je een menu kaart waar je een keuze kan maken tussen diverse gerechtjes. Het meeste van de tijd vlogen we in de ochtend dus bij aankomst na iedere Jet Airways vlucht hadden wij al een heerlijk ontbijt achter onze kiezen. Dat is genieten hoor!

 JET AIRWAYS INDIA RONDTRIP  JET AIRWAYS INDIA RONDTRIP
Een upgrade naar Première class tijdens onze internationale vlucht terug naar Amsterdam 

Na 16 dagen non-stop reizen zat ons avontuur en weer op en vlogen we vanaf Delhi terug naar Amsterdam. Net voor de vlucht kregen we te horen dat we een upgrade hadden gekregen naar de Premiere Class en eerlijk is eerlijk dit was een feestje. De stoelen in de Première class zijn afgeschermd, kunnen veranderd worden in een bed (inclusief dekbed) en er is een 15.4-inch touch screen LCD TV aanwezig. Oh en of het nog niet genoeg is, bestaat er ook nog een mogelijkheid om popcorn aan boord te bestellen. We vlogen in de nacht naar Amsterdam en voor de eerste keer vond ik het jammer dat ik niet wakker kon blijven. Om toch nog een beetje van de Jet Airways Indian hospitality te genieten besloot ik de Indiase film Lion op te zetten (must-see). Hierna viel ik als een blok in slaap en kwam ik voldaan en uitgeslapen aan in Amsterdam. Enig minpuntje was het enorme temperatuur verschil van 30 graden.

 JET AIRWAYS INDIA RONDTRIP  JET AIRWAYS INDIA RONDTRIP  JET AIRWAYS INDIA RONDTRIP

Enthousiast geworden en wil je ook India ontdekken?

Ook van plan om richting India te gaan, boek dan nu de perfecte India rondreis. De aankomende dagen komen er diverse posts over de plaatsen en hotels in India voorbij. Wil je meer weten hierover hou dan zeker mijn blog in de gaten.

Meer zien?


Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.