Hier kan je relaxen in de drukke stad Mumbai

THE WESTIN MUMBAI - MUMBAI HOTELS

Een hotel net buiten het drukke centrum van Mumbai 

Tot rust komen in Mumbai, kan dat? Mumbai is de grootste stad van India met meer 18 miljoen inwoners (SAY WHAT? dat is dus meer inwoners dan Nederland) en groeit nog steeds. Toch zijn er plekjes waar je nog heerlijk tot rust kan komen. Een van die plekjes is The Westin Mumbai Garden City, een hotel gelegen op 45 minuten rijden van het centrum. Dit klinkt ver, maar voor omgerekend tien euro ben je met een taxi in de stad, waar alle bezienswaardigheden zoals Gateway of India en Dhobi Ghat te vinden zijn.

Genieten in een executive suite met uitzicht over de stad 

Wij kregen de kans om te verblijven in een van de tweeëntwintig executive suites van maar liefst 103 vierkante meter en dit was een fantastische ervaring. Deze suites zijn van alle gemakken voorzien en eerlijk is eerlijk toen we binnen kwamen keken we echt onze ogen uit. De kamer is zo enorm groot en het uitzicht over de stad is prachtig. Een leuk weetje: de kamerprijzen in India zijn aanzienlijk lager in vergelijking met Nederland. Een van de  executive suites kun je (als je een goede deal hebt) boeken vanaf 200 euro per nacht.

THE WESTIN MUMBAI - MUMBAI HOTELS
THE WESTIN MUMBAI - MUMBAI HOTELS THE WESTIN MUMBAI - MUMBAI HOTELS

Het enige hotel met een eigen waterglijbaan 

De gemiddelde temperatuur in Mumbai is 30 graden, daarnaast heeft het een tropisch moessonklimaat en is de luchtvochtigheid in dit klimaat erg hoog. Dit kan samen met de luchtvervuiling uit de stad tot een zeer klam en benauwd gevoel leiden. Een zwembad bij je hotel, die voor een beetje verkoeling zorgt is dus zeker geen overbodige luxe. The Westin Mumbai beschikt over een zwembad (inclusief waterglijbaan), een fitnesscentrum en drie eetgelegenheden. Op de vierde verdieping vindt men een zwembad met bedjes waar je tot tien uur in de avond kan vertoeven. Daarnaast beschikt het hotel ook nog over een extra kinderbad met waterglijbaan. Daarmee is The Westin het enige hotel met een eigen waterglijbaan. En eerlijk is eerlijk zelfs ik vond dit leuk (zie video hieronder).

gezond lunchen bij restaurant Splash 

Wil je de hele dag onbezorgd bij het zwembad blijven liggen en heerlijk niks doen, dat kan! Bij het zwembad bevindt zich restaurant Splash waar je diverse lekkernijen kan bestellen terwijl je geniet van het zonnetje. Tijdens mijn verblijf koos ik voor een vers geprest sapje, vers fruit en een club sandwich. Smullen! Wil je meer lezen over India en mijn 16daagse reis? Lees dan alle India reis posts.

THE WESTIN MUMBAI - MUMBAI HOTELS THE WESTIN MUMBAI - MUMBAI HOTELS

Algemene informatie The Westin Mumbai:

Beste reistijd: December tot en met februari

Kamerprijs: variërend tussen 150 en 250 euro per nacht

dichtstbijzijnde vliegveld: Mumbai

Transfer vanaf vliegveld: 45 minuten

munteenheid: Indian Rupee

aanbevolen vaccinaties: Buiktyfus, DTP, Hepatitis A, Hepatitis B

Pictures by: Max Raphael 

INDIA VLOG:

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Woah die kamer…. dat lijkt wel gewoon een appartement! Zo mooi! Heerlijk ook dat bad met al die blaadjes erin. Ik krijg helemaal zin om mijn koffers in te pakken en te vertrekken!