W Goa resort – Is Goa het Ibiza van India?

GOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACHGOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACH
GOA, HET IBIZA VAN INDIA

Goa, de deelstad van India,waar de hippies zich in de jaren 70 vestigde en welke inmiddels is uitgegroeid tot het Ibiza van India. Jarenlang vond het grootste elektronisch muziek festival van Azië genaamd Sunburn, waar grote namen als Martin Garrix, Hardwell, David Guetta and Armin van Buuren optraden, op Vagator Beach in Goa plaats. Afgelopen jaar verplaatste het festival van het strand richting de bergen in Pune (dichtbij Mumbai), maar dat maakt Vegator beach zeker geen mindere (party) bestemming.

GOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACH
GOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACHGOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACH
De winterzon opzoeken in Goa 

Het strand van Goa is lang en breed en is omgegeven door palmbomen. Goa kent een tropisch savanneklimaat en heeft daarom een droge en natte periode. Met name in de zomer valt er veel regen, maar in de wintermaanden is het vrijwel droog. De temperatuur is constant boven de twintig graden waardoor het een ideale bestemming om de winterzon op te zoeken. Oh en nog even een laatste weetje, koeien zijn in India heilig dus die kom je wel tegen op het strand.

GOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACH

De deelstaat Goa en Vagator Beach omarmt het echte DNA van het W merk en was daarom perfect voor de opening van het eerste W Resorts van India. W Goa ontvangt mensen die op zoek zijn naar luxe, maar er ook van houden om buiten de lijntjes te kleuren en te dansen tot in de late uurtjes. De perfecte combinatie dus.

GOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACH

Tijdens mijn India reis besloot ik na een paar dagen Mumbai (post volgt later) twee dagen Goa te bezoeken. Goa is ongeveer een uurtje vliegen vanaf Mumbai en omdat wij al vroeg vlogen werden we rond de klok van negen uur opgewacht door de W crew op het vliegveld. Vanaf het vliegveld is het ongeveer een anderhalf uur rijden richting Vagator Beach waar het bekende W Goa gevestigd is.

GOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACH
W Goa is luxe met een down-to-earth mentaliteit 

W Goa is een onderdeel van Starwood hotels en onderscheidt zich van de andere ketens door haar “down-to-earth” mentaliteit. De entree bestaat uit twee grote deuren (die altijd open staan) waarna je binnen komt in de lobby, die je even in Ibiza doet wanen. Bij de receptie word je verwelkomd door een kunstwerk van M Narayan, die op zijn eigen manier Goa met ogen dicht heeft geschilderd. Het is dus echt een feestje om binnen te treden in het eerste W Resort van India.

GOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACHGOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACHDe kamers van W Goa 

W Goa beschikt over 160 kamers, die verdeeld zijn in de categorieën Wonderful, Fabulous, Spectacular, Marvelous Suite, Wow Villas en Extreme Wow Villa. Wij sliepen een nachtje in de Fabulous kamer en jemig wat was dit fantastisch. De kamers zijn enorm groot en van alle gemakken voorzien, een must-go om te boeken dus.

GOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACHGOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACHGOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACHGOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACHDansen tot in de late uurtjes bij Rock Pool 

Maar er is meer te zien bij W Goa, naast het zwembad en het Spice Traders restaurant vind je in het resort ook de Rock Pool. Rock Pool is een beach club gebouwd in amfitheater-stijl, welke uit een rots is gesneden. Tijdens de eerste dag nam ik een bezoekje aan Rock Pool en stond ik letterlijk echt met open mond er naar te kijken. Vanaf de Rock Pool kijk je uit over het strand terwijl je heerlijk kunt genieten met een cocktail in je hand. Kan niet beter toch?

GOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACHGOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACH

Wat vind ik van Goa en is Goa het Ibiza van India?

En nu over Goa zelf. Wat is er te doen? Omdat wij er maar zo kort waren besloten wij alleen maar te genieten in het resort. Wij zijn in de avond nog wel even over het strand gewandeld, maar daar bleef het eigenlijk bij. Goa is een winterzon bestemming, waar je kan feesten tot in de laatste uurtjes Daarnaast is het allemaal begonnen met de hippies, waardoor het veel weg heeft van Ibiza. Juist door de komst van W Goa, kun je nu ook in het noorden van Goa je onderdompelen in alle luxe die bekend is van W resorts. Ben je op India rondreis, maak dan zeker een stop in Goa.

GOA, HET IBIZA VAN INDIA W GOA VEGATOR BEACH

Benieuwd naar meer India, hou dan zeker de blog in de gaten. Voor nu deel ik hieronder nog even mijn eerste India VLOG. Liefs X

NOORD INDIA VLOG:

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.