Mijn 5 favoriete shows en attracties in Disneyland Parijs

disneyland parijs TRAVEL HOTSPOTdisneyland parijs TRAVEL HOTSPOTdisneyland parijs TRAVEL HOTSPOTdisneyland parijs TRAVEL HOTSPOTdisneyland parijs TRAVEL HOTSPOTdisneyland parijs TRAVEL HOTSPOTdisneyland parijs TRAVEL HOTSPOTdisneyland parijs TRAVEL HOTSPOT

Na meer dan 20 jaar terug in Disneyland Parijs 

Disneyland Parijs, door het vele reizen lijkt het alweer een tijdje terug dat ik er was. Toch is niks minder waar, het is namelijk nog geen twee weken geleden dat ik de poorten van Disneyland Parijs binnenstapte. Als klein meisje van vijf bezocht ik een keer Disneyland Parijs (toen nog EuroDisney) voor mijn verjaardag. Ergens heeft Disneyland iets magisch en ben ik er altijd van blijven houden. Dus toen ik een uitnodiging kreeg om met vrienden van mijn ouders en hun twee meisjes van acht en tien mee te gaan naar Parijs om een bezoek te brengen aan Disneyland hoefde ik niet lang na te denken. JA DUH, tuurlijk wilde ik mee!

Bezoek Disneyland Parijs meerdere dagen om niks te missen

Twee nachten verbleven wij in het New York hotel en hierdoor konden we drie dagen het park bezoeken. Dit hotel is gebouwd in Disney Village en daarom op loopafstand van het park. Ideaal natuurlijk om hier te verblijven als je een paar daagjes naar Disneyland gaat. Hierdoor heb je veel minder stress dat je een attractie of show mist, omdat je een aantal dagen de tijd hebt om alles te bezoeken (aanrader dus!) Na mijn laatste bezoek in 1995 zijn er diverse attracties bijgekomen en is ook Walt Disney Studios geopend. Er was dus genoeg te doen en te zien en ik heb mijn ogen uit gekeken. En nu natuurlijk mijn favoriete attracties en shows hieronder even op een rijtje.

Mijn vijf favoriete shows en attracties in Walt Disney Studios en Disneyland Park
  • Mickey and the Magician ( show in Walt Disney Studios)
  • Ratatouille (3D attracties die geopend is vanaf 2014 in Walt Disney Studios)
  • Rock ‘n’ Roller Coaster ( achtbaan in Walt Disney Studios)
  •  Hyperspace Mountain (voorheen Space Mountain: Mission 2 en nu vernieuwd met speciale effecten en muziek)
  • Mijn ultieme favoriet: Disney Illuminations ( een nieuwe avondshow inclusief vuurwerk ter ere van Disneyland Paris 25ste verjaardag)
Hoe vond ik Disneyland Parijs? 

Na drie dagen Disneyland was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het is natuurlijk anders om als volwassenen Disneyland Parijs te bezoeken maar samen met twee kinderen is en blijft het een fantastische ervaring. En yes, ik hoop snel weer terug te gaan of zou ik het gewoon internationaal op gaan zoeken? In september 2016 bezocht ik namelijk al Disneyland California tijdens mijn USA west-coast trip. What’s Next? Disneyland Resort in Hong Kong?

Disneyland VLOG 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wat een leuk artikel! Ik ben zo’n grote Disney-fan, het liefst zou ik elk jaar wel willen, maar toch mag ik niet klagen aangezien ik al regelmatig Disneyland heb bezocht! 🙂 Mijn favorieten zijn Rock ’n Rollercoaster, The Tower of Terror en de Space Mountain, maar het spookhuis blijft ook altijd leuk!