Help, hoe voelt dat nou dat vloggen?

VLOGGEN OLYMPUS PEN GENERATIONVLOGGEN OLYMPUS PEN GENERATIONVLOGGEN OLYMPUS PEN GENERATIONVLOGGEN OLYMPUS PEN GENERATIONVLOGGEN OLYMPUS PEN GENERATIONVLOGGEN OLYMPUS PEN GENERATION

HOE VOELT DAT NOU DAT VLOGGEN?

Afgelopen zondag uploadde ik alweer mijn zestiende VLOG, wat betekent dat ik dus alweer zestien weken aan het video bloggen oftewel VLOGGEN ben. De tijd vliegt voorbij en het is tijd om de balans op te maken, want “hoe voelt dat nou dat vloggen?”

Even wennen en slapeloze nachten

Eerlijk? In het begin moest ik er echt aan wennen, ik ging opzoek naar video content en wilde iedere week een betere vlog leveren. Dit is in werkelijkheid lastiger dan het lijkt en niet haalbaar. De bewerking van de eerste paar video’s duurde soms meer dan 24 uur, omdat ik van allerlei muziekjes, geluidjes etc erbij wilde doen. Hierdoor ging mijn hele weekend eraan en was ik soms niet te genieten (#niettedoendus). Daarnaast als ik week weinig te doen had, had ik het gevoel dat de video te saai was om naar te kijken. Toch blijkt het tegendeel, de ene vlog doet het beter dan de andere maar juist de consequentheid van uploaden (iedere zondag) is wat het hem doet.

Oefening baart kunst

Nu ik regelmatiger vlog en meer handigheid krijg in het editen merk ik dat het vloggen ook beter gaat. Ik denk van te voren na wat ik wil laten zien en daardoor gaat het bewerken van de video stukken beter. En inmiddels zit ik niet meer op zaterdag avond tot diep in de nacht op mijn laptop (terwijl mijn ogen bijna dichtvallen) #GELUKKIG.

De vlog camera 

Tot zo ver mijn gevoel over het vloggen, nu verder over mijn vlog camera waar ik regelmatig vragen over krijg. Een paar weken geleden schreef ik daar al een artikel over, maar vandaag deel ik nog wat extra informatie (en foto’s). Ik maak al mij video’s met de OLYMPUS PEN E-PL8 en speciaal voor het vloggen heb ik een externe lens. Deze lens is perfect te gebruiken in de selfie stand en makkelijk mee te nemen in de tas. Als ik weer foto’s wil maken, dan draai ik de M.ZUIKO 9-18 mm lens eraf en doe ik mijn favoriete foto lens de M.Zuiko 17 MM 1:1.8 lens er weer op. Super easy! Hebben jullie nog vragen over het vloggen of zouden jullie graag bepaalde dingen terug willen zien in mijn VLOGS laat het mij dan weten. Hieronder deel ik nog even mijn laatste VLOG. Liefs X

SHOP THE LOOK:

Laarsjes: River Island – jeans: Zara – jacket: Maria Tailor – tas: Moschino – camera: Olympus PEN E-PL8

Lees meer over de OLYMPUS PEN LENZEN

Check de laatste WEEK VLOG:

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP