Mijn reizen in 2016 (deel 1)

KAAPSTAD LIONSHEAD FASHIONISTA CHLOE

MIJN REIZEN IN 2016

Als je mij vijf jaar geleden had verteld dat ik voor mijn blog in 2016, bijna 50 keer (misschien iets meer als we de stopovers ook mee tellen) het vliegtuig in en uit zou stappen, had ik je per direct voor gek verklaard! Nee, maar ook echt nee, dit had ik nooit durven dromen. Toch werd het in 2016 werkelijkheid, knijp mij even! Al een lange tijd dacht ik er over na om deze post te schrijven en hoe leuk is het om dat gewoon te doen net voor het einde van het jaar. Gister avond zat ik op mijn bed rand en besloot ik een reislijstje te maken. Waar was ik nou precies allemaal geweest en hoe vaak had ik nou daadwerkelijk het vliegtuig gepakt? Ik somde alles op en kwam op 23 vliegreizen en ongeveer +/- 25 buitenlandse bestemmingen (#bizar). En wat is er leuker om even terug in de tijd te gaan en alle bestemmingen nog een keer te highlighter. Hieronder mijn reisjaar 2016 deel I in vogelvlucht.

Florence 

Florence luisaviaroma event fashionistachloeFlorence luisaviaroma event fashionistachloe

Ik begon mijn reis avontuur in Florence voor het altijd terugkerende Firenze4ever event. Ook al ben ik al een aantal keer in deze stad geweest, het blijft een van mijn favoriete bestemmingen. De cultuur, het eten, het mooie weer, de prachtige gebouwen en natuurlijk fashion. Het blijft altijd een feestje om Florence te mogen bezoeken.

Berlijn

shopstyle_berlin_fashion_week_day1-96

Nadat ik in Florence was geweest, vloog ik een paar dagen later alweer richting Berlijn. In Berlijn was ik samen met Olympus PEN en bezocht ik onder andere modeshows en verkende de stad. Tijdens de tweede dag sneeuwde het in Berlijn en eerlijk is eerlijk dit blijft prachtig.

Kaapstad

KAAPSTAD LIONSHEAD FASHIONISTA CHLOEKAAPSTAD LIONSHEAD FASHIONISTA CHLOE

Na Berlijn was het even onzeker wat ik zou gaan doen, zou ik diverse steden aantikken voor fashion week of ging mijn droom in vervulling en zocht ik de zon op in Kaapstad. Tot kort voor vertrek was alles onduidelijk, maar half januari kreeg ik het te horen. Ik ging in samenwerking met NanaWoodyAndJohn naar KAAPSTAD. Twee weken lang verbleef ik in deze prachtstad en ja dit kan ik iedereen aanrader. In januari is Kaapstad echt TOP. Het is mooi weer en dagen zijn zonnig en lang. Mijn hoogtepunt was het beklimmen van de Lionshead, maar ook de brillen shoot zelf op Clifton beach was er een om nooit meer te vergeten.

Milaan

MFW MILAAN FASHIONWEEK

Na Kaapstad was het tijd voor Milaan. In februari staat Milaan in het teken van Milaan fashion week en er is niks leukers om dan de nieuwste collecties te spotten vanaf de catwalk. De show van Philipp Plein is altijd een groot spektakel en daarnaast is Milaan natuurlijk een heerlijke stad om te vertoeven.

Gran Canaria
Gran Canaria Maspalomas Dunes FashionistaChloe
Gran Canaria Maspalomas Dunes FashionistaChloe

Na Milaan was ik een tijdje thuis, hopte ik nog langs een van de waddeneilanden en vloog ik naar Hamburg voor een kort tripje met Olympus PEN. Hierna had ik toch weer echt behoefte aan de zon en toen kwam mijn tripje naar Gran Canaria natuurlijk heel goed uit. Gran Canaria was vooral uitrusten, genieten en heerlijk eten. Soms kan dat zo heerlijk zijn! Snappen jullie wel toch?

Lissabon

Lissabon Fashionista Chloe TRAVEL

Na Gran Canaria werd ik uitgenodigd voor een reis naar de Azoren. Deze eilanden groep wilde ik graag verkennen dus op deze uitnodiging zei ik meteen JA! Om op de Azoren te komen moesten we wel een overstap maken op Lissabon. Geen probleem verder, maar als dan het vliegtuig niet kan landen op een van de eilanden (door slechte weersomstandigheden), is dat wel even van binnen janken. Want uiteindelijk moesten we hierdoor weer terug vliegen naar Lissabon. Dat was dus even slikken, maar uiteindelijk hadden we wel een hele leuke zonnige dag in Lissabon. Het viel dus allemaal hartstikke mee!

De Azoren

AZOREN TRAVEL AZOREN TRAVEL

Na een dag zonnig Lissabon probeerde we weer de vlucht te maken naar de Azoren en deze keer lukte het wel. In precies 48 uur maakte we kennis met De Azoren. Hoogtepunt? Deze vulkanische bron midden in de natuur. Ik kon het natuurlijk niet laten om er even in te duiken (in mijn lingerie).

IJsland

IJsland travelblogIJsland travelblog

Na de Azoren was het tijd voor iets totaal anders. Ik ging in plaats van de zon samen met een vriendinnetje naar het koude IJsland. Een land die al lang op mijn bucketlijst stond en wat echt een must-go is. Het is nogal koud (zelfs in mei), maar de watervallen, kraters en andere bezienswaardigheden in het robuuste IJsland zijn adembenemend mooi.

Zuid Frankrijk

ZUID FRANKRIJK CLUB 55 TRAVELZUID FRANKRIJK CLUB 55 TRAVEL

Na al die kou had ik weer behoefte aan zon en toen kwam mijn reis naar Zuid Frankrijk natuurlijk als geroepen. Iets langer dan een week croste ik samen met mijn moeder langs de Cote D’Azur. Mijn favoriet spot? Met stipt op nummer een Villa Marie in Ramatuelle en Club 55 in Saint Tropez.

Midden Portugal

MIDDEN PORTUGAL TRAVEL BLOGMIDDEN PORTUGAL TRAVEL BLOG

Nog geen week thuis en hup weer in het vliegtuig naar Portugal. Daar begon ik mijn trip in Porto en bezocht ik in een kleine week diverse steden in midden Portugal. Hoogtepunt? De prachte bibliotheek in Coimbra (#mustsee).

Kreta

GRIEKENLAND KRETA TRAVEL
KRETA

Terwijl ik nog aan de wijn zat in Portugal belde mijn blogger vriendinnetje Amandine met de vraag of ik het leuk vond om met haar mee te gaan naar het zonnige Kreta. Uh, ja DUH! Daar zeg ik toch geen nee tegen. Dus zo gezegd zo gedaan. Nog geen dag later, nadat ik geland was zat ik alweer in het vliegtuig richting het zonnige Griekenland. Veel meer dan het strand bedje hebben we niet gezien, maar hey dat moet soms kunnen toch?

Wenen & Bratislava

WENEN TRAVEL WENEN TRAVEL

Na Griekenland was ik even in Nederland en vertrok ik half juni richting Oostenrijk om daar mijn verjaardag te vieren. Op het lijstje stonden twee dagen Wenen en een dag Bratislava. Mijn mening? Wenen is denk ik leuker om in de winter te bezoeken (met sneeuw), want qua party is er maar weinig te beleven. Daarentegen vond ik Bratislava echt super leuk. De winkels zijn echt een aanrader en het is zeker geen straf om er rond te lopen. Must GO dus!

KAAPSTAD

Dit was alweer het eerste deel, maar er volgt natuurlijk meer! Mijn favoriete bestemming van dit deel is met stipt natuurlijk… (tromgeroffel) KAAPSTAD!

Lees de artikelen en tips van Kaapstad, Portugal, Kreta, De Azoren en IJsland nog eens terug.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

5 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hee,
    Dit is toch een droom voor elke blogger? Wauw! Zou je me willen vertellen hoe je hier bent gekomen? Heb je tips voor me?
    Hopelijk kan je nog heerlijk nagenieten van deze mooie reisjes!
    X tess