Mijn reizen in 2016 (deel 2)

Reizen 2016

MIJN REIZEN 2016 DEEL 2

Al een lange tijd dacht ik er over na om een reisoverzicht te maken van 2016.  Een jaar lang reisde ik de wereld rond en dan is het natuurlijk leuk om een reisoverzicht te maken. Ik ging op mijn bed zitten en begon te schrijven, waar was ik allemaal geweest?

Uiteindelijk kwam de teller op 50 x het vliegtuig in en uitstappen (hell god!). Wat nu? Doordat het zoveel reizen zijn geweest besloot ik daarom het reisoverzicht in tweeën te delen. Vorige week deelde ik mijn reizen 2016 deel 1 en vandaag is het tijd voor het tweede deel. Zit je er klaar voor, lees dan gauw verder en ga in vogelvlucht door weer een heleboel bestemmingen heen.

Montenegro

MIJN REIZEN 2016 montenegro
MIJN REIZEN 2016 montenegro

Laten we eerst even terug gaan naar de laatste bestemming van deel 1. We zijn hier gebleven bij Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Nadat ik terug kwam uit deze stad was ik een paar dagen in Nederland om daarna mijn reis te vervolgen naar Montenegro.

Mijn highlights in Montenegro zijn Porto Montenegro, Kotor en het meer van Shkodër. Een leuke tip is om een bezoek aan Montenegro te combineren met Kroatië.

Gibraltar – Marbella

MIJN REIZEN 2016 GibraltarMIJN REIZEN 2016 Marbella

Na Montenegro was ik even thuis en kwam ik tot rust. De Vierdaagse in Nijmegen stond voor de deur en het was echt even heerlijk om met vriendinnetjes een feestje te vieren. Op dat moment had ik ook geen reizen meer op de planning staan en de zomer brak aan.

Wat nu? Tot dat opeens Marbella (samen met familie) om de hoek kwam zetten. Half juli landde ik op Jerez en besloot ik samen met mijn vader een bezoek te brengen aan Gibraltar. Highlight? Natuurlijk de berberaap die je de hele dag kan bezoeken.

Na een middagje letterlijk aapjes kijken vervolgde we onze reis richting Marbella. Hier verbleef ik een week en deze week bestond vooral uit vakantie vieren, zonnen, eten en gewoon genieten. Dat kan op zijn tijd niet verkeerd zijn toch?

CALIFORNIA ROADTRIP

MIJN REIZEN 2016 California roadtrip Amandine Les Berlinettes

Terwijl ik in Marbella zat had ik contact met mijn blogger vriendinnetje uit Berlijn. Zij vertelde mij over het idee om een California roadtrip te gaan maken voor de website. Dat klinkt als muziek in de oren, maar zie het allemaal maar te verwezenlijken.

Op dat moment had ik eerlijk is eerlijk ook echt niet verwacht dat we dit gingen doen. Maar niks was minder waar. Nog geen twee weken later haalde we onze Kia Sorento op om daarmee 2,5 week te touren door het westen van Amerika.

San Francisco

MIJN REIZEN 2016 California roadtrip Amandine Les Berlinettes San Francisco

We begonnen onze roadtrip natuurlijk in LA en vervolgde onze reis via Santa Barbara naar San Francisco. San Francisco verraste mij positief, het is een stad die iedereen gezien moet hebben. Mijn highlight was natuurlijk het zien van de Golden Gate brug, maar ook het bezoeken van de Full House huisjes.

Grappig feitje: op deze foto lijkt het alsof ik super nonchalant bij de Golden Gate brug sta. Maar in werkelijkheid duurde het maken van deze foto een eeuwigheid, omdat er echt duizend mensen stonden te dringen. Oeps!

Death Valley

MIJN REIZEN 2016 California roadtrip Amandine Les Berlinettes Death Valley

We bleven maar 24 uur in San Francisco om vervolgens via Yosemite Park verder te rijden naar Death Valley. Death Valley kende ik alleen uit films en ik wist totaal niet wat ik kon verwachten. Maar jemig, dit was zo apart. Wegen zijn lang en oneindig en diep in de Death Valley is het echt snikheet (ik brandde letterlijk weg). Mijn highlight hier was toch wel om in een tipi tent te slapen. Dit is echt een must-do!

Las Vegas

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMIJN REIZEN 2016 California roadtrip Amandine Les Berlinettes Las Vegas

Via de Death Valley reden we richting Las Vegas. Ik was zo “excited” als een klein kind. Las Vegas was een plaats welke ik niet snel dacht te gaan bezoeken, maar nu was het dan zo ver. Toen ik binnen kwam en het Las Vegas teken zag kon ik helemaal niet meer wachten.

Toch viel het best wel tegen. Door films en social media maak je een beeld van iets, wat er misschien helemaal niet is. Eerlijk is eerlijk ik had het nooit willen missen, maar het zou nooit mijn favoriete stad worden.

Grand Canyon
OLYMPUS DIGITAL CAMERAMIJN REIZEN 2016 California roadtrip Amandine Les Berlinettes Grand Canyon

Na twee dagen zwembad en km’s lopen langs duizend gokautomaten was het tijd voor Grand Canyon. Dit betekende dat we weer 7 uur in de auto moesten en onze reis moesten vervolgen richting de staat Arizona. Net voor de Grand Canyon boekte we een klein motel en aten we heerlijk Mexicaans.

Een dag later was het zo ver, de Grand Canyon. Het is trouwens heel gek als je zo lang onderweg bent dat je dan het wel beleefd, maar steeds minder excited wordt. Op het moment van schrijven beleef ik het echt weer en ben ik enorm dankbaar dat ik dit allemaal heb mogen zien.

Santa Monica

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMIJN REIZEN 2016 California roadtrip Amandine Les Berlinettes Santa Barbara

Na de Grand Canyon hadden we nog een weekje een appartement in Santa Monica tot onze beschikking. We bezochten toen onder andere Venice Beach (niet mijn favoriet), Los Angeles, Hollywood, Malibu (LIKE), Disneyland (master LIKE) en Santa Monica zelf. Dit moment hierboven, kan ik weer even terug?

Ibiza 

Reizen 2016 Ibiza Reizen 2016 Ibiza

Na Santa Monica was ik nog geen twee dagen thuis om vervolgens weer door te vliegen naar Ibiza. Samen met een vriendinnetje verkende ik het eiland. Ik ben geen enorme uitgaanspersoon en laat meestal de grote clubs in Ibiza links liggen, maar de kleine strandjes vind ik fantastisch.

Wist je dat Ibiza ook prachtig is in de winter? Dan is het rustiger, maar de temperatuur is nog prima. Soms kan het in december gewoon  nog 18 tot 20 graden zijn. Niet verkeerd toch?

Griekenland: Athene – Spetses – Porto Heli

Reizen 2016 Spetses GriekenlandReizen 2016 Spetses Griekenland

Toen ik terug kwam van Ibiza was ik nog geen dag thuis om alweer door te gaan naar Reims en Parijs voor mijn blog. Dit was echt gekkenhuis, maar had ik niet willen missen. Na Parijs kwam ik terug in Amsterdam, sliep ik een paar uurtjes en daarna pakte ik het vliegtuig richting Athene.

In Athene verkende ik de stad om vervolgens met de boot richting het eiland Spetses te gaan. Hier verbleef ik twee dagen met mijn vader wat echt super leuk was. Hierna was het weer tijd voor werk in Porto Heli, waar ik aanwezig was voor de Olympus PEN E-PL8 lancering. De eilanden van Griekenland zijn trouwens echt een aanrader.

Portugal: Algarve – Porto

Reizen 2016 Portugal Algarve Reizen 2016 Portugal Porto

Na een week Griekenland landde ik begin oktober op airport Weeze waar ik in rap tempo mijn koffer moest in en uit pakken. Op dat moment stond er dus een koffer van een aantal reizen op mij te wachten. Dit was chaos, want ik had hier maar een kort de tijd voor.

Nog geen twee dagen later zat ik alweer in het vliegtuig richting Faro (Algarve) waar ik samen met een select gezelschap de Algarve bezocht. We hadden enorm geluk met het weer en mijn highlight was toch wel ontdekken van de prachtige kustlijn van de Algarve.

Vanaf Faro vloog ik door naar Porto waar ik mijn vriendin Amandine opzocht. Eigenlijk was dit net iets teveel, want ik was gewoon gesloopt van al het reizen. In Porto stortte ik in en kon ik op een avond alleen maar huilen. Wat was er aan de hand, ik was in een prachtstad?

Uiteindelijk bleek dat het gewoon te veel was geweest. Maar desalniettemin is Porto echt een must-see. Harry Potter fan? Ga dan zeker langs de Lello bookstore.

Spanje: Alicante – Benidorm – Valencia

Reizen 2016 Portugal Valencia

Na Porto vloog ik nog een keer terug naar De Algarve samen met een hotel keten en daarna was het even klaar. Ik had echt rust nodig en besloot even de focus te leggen op mijzelf. Al stond er nog wel een klein tripje half oktober naar Spanje op de planning. In drie dagen tijd bezocht ik Alicante, Benidorm en Valencia.

Aruba

Reizen 2016 Aruba

En terwijl jullie dit lezen ben ik heerlijk aan het chillen billen op Aruba. Last minute besloot ik om eens echt vakantie te gaan vieren. Het is lang geleden dat ik niet op reis ging zonder dat het eigenlijk te maken had met werk. Voor jullie ziet het er waarschijnlijk uit dat ik altijd vakantie heb, maar in werkelijkheid ben ik vaak 24/7 aan het werk.

Dus besloot ik het nieuwe jaar in te gaan luiden in Aruba. Natuurlijk post ik wel updates op Instagram en Facebook, maar heb ik wel besloten om mijn laptop met rust te laten. Gewoon even niks, alleen maar tijd voor mijzelf. Snappen jullie wel toch?

En met Aruba zijn we aan het einde gekomen van 2016, wat was het een fantastisch jaar met zowel hoogte als diepte punten. Mijn favoriete bestemming van dit deel is met stipt natuurlijk… (tromgeroffel) CALIFORNIA!!!

Lees de artikelen en tips van Montenegro, California, Ibiza, en Portugal nog eens terug.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Fantastische reizen,mooi geschreven,ik volg jou al jaren,en ik weet dat je er hard voor werkt! Veel plezier op Aruba! En hele mooi jaarwisseling!