Ik heb een haat liefde verhouding met sporten

sporten afvallen bad beek

PERSONAL: SPORTEN

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, ik heb een haat liefde verhouding met sporten. Vroeger deed ik aan ballet (klassiek, jazz, streetdance en zelfs tappen), paardrijden en ik heb zelfs een blauwe maandag de kunstschaatsen aangetrokken. Naar de sportschool gaan was echt niks voor mij.

k ben een keer binnengestapt in zo’n massale sportschool, maar toen werd ik letterlijk gillend gek. Ik heb niet echt aanleg om dik te worden, maar als je dan wat ouder wordt besef je wel opeens dat je iets moet gaan doen. Alleen maar zittend werk doen is ook niet alles en daarom besloot ik ongeveer een jaar geleden te gaan sporten bij Bad Beek.

pb270377-2

En waar ik dacht dat ik geen kilo hoefde te verliezen (ik vond mijzelf wel OK), zag ik opeens na een aantal weken resultaat. Sporten in combinatie met gezond eten werpt zijn vruchten af en naast dat ik meer in shape kwam, zat ik duizend keer lekkerder in mijn vel. Tijdens events kwamen zelfs mensen naar mij toe met de vraag wat ik gedaan had en dan reageerde ik met “uh, sporten?”.

Nog iets anders geks, laatst hoorde ik via via dat een meisje op een verjaardag over mij en het sporten begon. Ze vond mij enorm afgevallen , want ik was vroeger echt veel dikker. Ergens is het gek dat mensen die ik niet ken iets over mij zeggen, maar dat krijg je met bloggen. It’s what it is, zeg ik maar!

Om een lang verhaal kort te maken, sporten deed mij goed, maar doordat ik de afgelopen weken enorm veel onderweg was, zag ik helaas meer het vliegtuig dan de sportschool. Weet je wat het is en waar ik echt last van heb? Wanneer ik een paar weken niet meer naar de sportschool ben geweest, dan denk ik altijd: ok, laat maar, het heeft nu toch geen zin meer.

Dat is dus hoe ik ben, ik ga altijd een beetje van het ene uiterste in het andere uiterste. Maar goed dat ik weer een ander verhaal, laat ik vooral niet afdwalen en even bij mijn sportschool verhaal blijven.

14808741_10157618275840285_639866362_o

Waar vorig jaar, rond deze tijd, mijn conditie op pijl was en ik een uithoudingsvermogen op top niveau had, is het op dit moment treurig. Althans ik ben alweer op de goede weg. Vorige week toen ik terug kwam uit Porto, besloot ik weer eens een kijkje te nemen bij Bad Beek (zie eerste foto).

Het eerste bootcamp lesje ging mij goed af, maar de dag erna kon ik natuurlijk niet meer lopen. Ergens is het zo oneerlijk, je werkt er zo hard voor, het duurt zo lang voordat je conditie opgebouwd hebt en als je even niet doorzet is alles in een klap weer weg.

Maar hey, ik ben een doorzetter, dus de volgende dag besloot ik weer te gaan en een lesje bootcamp en zumba mee te doen. En na twee dagen kreeg ik gelukkig de smaak weer te pakken. In Portugal, waar ik onder andere samen was met de gedreven Simone was, bezocht ik de gym en kreeg ik de kans om mijzelf af te laten beulen (klinkt ernstig, maar was heel chill) door een personal trainer.

En hierna ging het eigenlijk vanzelf, want je snapt het wel, ik die van het ene uiterste in de andere uiterste is, is natuurlijk nu weer iedere dag in de sportschool te vinden.

Meer zien van mij persoonlijke leven? Volg mij dan ook op Instagram @FashionistaChloe en check mijn wekelijkse vlog.

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ja bizar hoe snel je je niveau weer kwijt ben als je even stopt, maar gelukkig weet je lichaam het ook weer snel en ben je ook redelijk snel terug op niveau. Maar die eerste keren na een tijdje rust of minder fanatiek, pfoe. Leuk stuk geschreven!