Veuve Clicquot champagne proeven in Reims

VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS
VEUVE CLICQUOT REIMS

Veuve Clicquot Reims

Champage, een drankje wat vooral wordt gedronken tijdens de jaarwisseling of voor een speciale gelegenheid. Naast champagne is er natuurlijk ook cava, prosecco en sect en wist je dat je het sprankelende drankje officieel alleen champagne mag noemen als het ook echt uit de streek champagne komt. Noem mij dom, maar zelfs ik wist dit niet en dan ben ik niet eens blond. Hoe ik dat opeens weet, dat komt omdat ik op uitnodiging van Veuve Clicquot een paar dagen geleden afreisde naar Reims, het hart van de champagne.

De reis begon al vroeg in het Amstel hotel in Amsterdam waar we met gepimpte Veuve Clicquot Range Rovers en de nieuwste Jacquard F-Space naar Reims werden gereden. In no-time (ik heb vooral geslapen, dus dan gaat de tijd snel) waren we in Reims. We begonnen onze trip in het wijnhuis van Veuve Clicquot. Dit betekent dat we dus echt een kijkje kregen in de keuken van de “wijn chef”. We keken mee met het begin proces en mochten zelfs de net geperste verse druivensap proeven. Na een rondleiding van ongeveer 20 minuten vervolgde we onze reis richting de wijngaarden (het huis bezit maar liefst 286 hectare aan wijngaarden verspreid over verschillende gemeentes). Hoe meer zon een wijngaard in een bepaalde gemeente krijgt (dus hoe beter de druiven rijpen) hoe smaakvoller de wijn. De beste kwaliteit wijn komt van de grand cru gemeentes als Couzy, Verzenay en Avize. Hier worden onder andere de druiven van de champagne Grand Damme verbouwd.

Maar voordat de pinot noir en chardonnay druiven gedronken kunnen worden als een glas champagne moet er nog heel wat gebeuren. Na een bezoek aan de wijngaarden was het tijd voor een bezoek aan de kilometers lange wijnkelders van Veuve Clicquot. Hier kregen we meer informatie over het rijpingsproces van de druiven (oftewel de assemblage) en het ontstaan van het merk Veuve Clicquot. Het champagne huis Veuve Clicquot Ponsardin werd opgericht in 1772. Het huis dankt zijn naam aan Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin, een zakenvrouw die na de dood van haar man jarenlang leiding gaf aan het bedrijf. Wist je trouwens dat Veuve Clicquot, weduwe van Clicquot betekent en dat de Grand Damme (beste champagne uit de Grand Cru gemeentes) naar haar vernoemd is?

Na enorm veel informatie kregen we natuurlijk een glas Brut champagne om onze tour af te sluiten en was het daarna tijd om in te checken bij Hotel Du Marc. Het land van Hotel Du Marc werd in 1822 gekocht door Madame Clicquot om haar kelders te bouwen, maar ze besloot het aan haar trouwe zakenpartner Edouard Werle te schenken als bewijs van dank. Hij besloot hij huis te verbouwen als woonhuis en vandaag de dag is het huis nog steeds geopend voor VIP gasten van Veuve Clicquot. Het was dus echt een eer om hier een nachtje te mogen logeren (voelde mij echt een prinsesje). Veel tijd tot het diner had ik niet, dus ik kon jammer genoeg niet echt genieten van alle luxe. Rond de klok van zeven was het tijd voor het vier gangen diner. Elke gang werd geserveerd met een ander mooi glas Veuve Clicquot champagne en je snapt natuurlijk wel; ik die nooit drink kwam hierdoor een beetje aangeschoten van tafel (oops).

Maar hey dit kon de pret niet deren. Na een heerlijk diner gingen we samen met de gastheer van het hotel de wijnkelder in, werd er nog een fles champagne ( en misschien nog wel een, en nog een) opgetrokken om in de bar tot in de late uurtjes te dansen, te tafelvoetballen, te darten en vooral heel veel te lachen en dit allemaal in Veuve Clicquot stijl.

De dag erna was het vreselijk lastig om op te staan uit het heerlijke bed en proper aan het champagne ontbijt te verschijnen. Gelukkig was er naast champagne ook koffie en had ik genoeg tijd om in de tuin van Hotel Du Mar wakker te worden. Maar times flies when we are having fun, voordat ik het wist zat ik alweer in de gepimpte Range Rover onderweg naar mijn volgende bestemming, Parijs. Benieuwd naar dit avontuur? Volg mij dan op Snapchat @FashionistaChlo.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.