Spetses; het perfecte Griekse eiland om tot rust te komen

SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE

SPETSES GREECE SPETSES GREECE
SPETSES GREECE
SPETSES GREECE

Spetses Greece

Griekenland, een land welke bestaat uit maar liefst 6000 eilanden waarvan 78 met meer dan 100 inwoners. De bekendste zijn misschien wel Kreta of Rhodos, maar er zijn er veel meer. Afgelopen twee dagen bezocht ik een van de Saronische Eilanden genaamd Spetses. Via Polyplan bezocht ik Spetses en om eerlijk te zijn; in het begin wist ik het niet zo goed. Om dit eiland te bereiken moet je de boot pakken in de haven van Pireus (ongeveer een half uur vanaf Athene) en deze was onvindbaar. Eerlijk is eerlijk, op dat moment dacht ik echt dat we de boot zouden missen en nooit op Spetses zouden aankomen. Gelukkig, na lang zoeken vonden we de boot en was het tijd om te gaan. De vaart brengt je langs verschillende Saronische eiland als Poros, Hydra en uiteindelijk Spetses. Op de tussenstops, maakt de boot een kleine stop en is het mogelijk om een foto te maken. Uiteindelijk zit je ongeveer 2,5 uur op de boot en ik geef als tip mee om businessclass te boeken. Dit kost ongeveer tien euro extra en is echt de moeite waard (je zit boven, er is bediening en het is rustiger).

Aan het einde van de dag kwamen we aan in Spetses en dit was een verademing. Spetses is een rustig eiland met niet meer dan 4000 inwoners. In de zomers is het vooral in de weekenden erg druk en wordt het bezocht door dagjes mensen. Wij verbleven twee nachten in Nissia hotel dichtbij de haven van Spetses. Spetses is autovrij, dus het vervoer gaat of per paard en wagen, scooters, quads of op de fiets. Super leuk natuurlijk!

Toen we aankwamen in het hotel besloten we meteen een quad te huren om het eiland te verkennen. Voor twintig euro ben je in twee uur het hele eiland over (je moet wel een beetje doorrijden). Wil je het rustiger aan doen, dit kan natuurlijk ook, dan kun je de quad voor een dag huren. Doordat we het eiland verkend hadden wisten we de dagen erna precies wat we wilde doen. Super handig toch?

De eerste dag was het tijd om een beetje te relaxen en dat kan prima op Spetses. Spetses heeft verschillende kleine strandjes en de meeste populaire is Kaiki Beach Club. Per paard en wagen kan je hier voor tien euro worden heen gebracht (wat natuurlijk leuk is). Kaiki Beach Club is een gezellig strandje waar je voor 13 euro twee bedjes inclusief parasol kan huren (inclusief water en handdoeken).

De tweede dag wilde we eigenlijk meer van Spetses zien, maar na een paar winkel besloten we toch weer naar het strand te gaan. In de avond  was het shopping tijd en de winkels in Spetses zijn echt fantastisch. Ik had er om eerlijk te zijn niet te veel van verwacht, maar misschien daarom was ik juist zo enthousiast. Er zijn diverse kleine winkels war Griekse en internationale merken verkocht worden. Daarnaast zijn er souvenir winkeltjes en dergelijke. Er is dus genoeg te doen en te zien op het eiland.

Maar juist omdat het zo klein is, is het ook perfect om te relaxen en dat is eigenlijk wat ik vooral gedaan heb. Ben je dus opzoek naar rust, maar wil je toch wat doen kies dan voor Spetses. Wil je echt ultieme rust kies dan voor Hydra. Voordat ik het door had was het alweer tijd om verder te gaan. Donderdag middag werd ik met de water taxi in tien minuten naar Nikki Beach Porto Cheli gebracht waar ik de komende dagen ben voor het Olympus PEN event. Benieuwd naar deze avonturen? Volg mij dan op Snapchat @fashionisataChlo.

Nisei hotel, Kounoupitsa, Spetses, 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

8 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.