Van Los Angeles naar San Francisco via Big Sur

BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA
BIG SUR AND THE PACIFIC COASTLINE TRAVEL BLOG CALIFORNIA

Na genoten te hebben van het zonovergoten Santa Barbara was het tijd om de reis met onze Kia Sorento voort te zetten richting San Francisco. Deze route leidt je via Los Padres National Forest langs de Pacific kustlijn en kriskras door de Big Sur in ongeveer 6 uur naar San Francisco.

Je zou denken dat je dit in een middagje kan doen, maar dat raad ik iedereen af. Doordat je overal wilt stoppen (de weg is prachtig en adembenemend mooi) en omdat je door diverse slingerwegen langzaam moet rijden doe je er in praktijk veel langer over en is het onmogelijk om in zes uur in San Francisco te zijn. Wij vertrokken rond de klok van twee en besloten om halverwege in de plaats Cambria een hotel te zoeken.

Cambria is een kustdorp in de San Luis Obispo regio en is ideaal voor een stop. Je hebt hier diverse motels, lodges en hotels langs de kust en dan is kiezen altijd lastig. Last minute probeerde we iets te boeken en stuitte uiteindelijk op Cambria Beach Lodge (aanrader). Ergens is het zo gek dat je in Amerika bij diverse hotels gewoon je auto voor de deur zet en dan zo je hotelkamer inloopt. Dit is wel even wennen, maar ergens natuurijk ook heel erg leuk.

Anyway, na een strandwandeling over het strand van Cambria vielen we vroeg ik slaap. Een dag later vervolgde we onze reis richtig Big Sur. Big Sur is een dunbevolkt gebied (minder dan 1500 inwoners) aan de Californische kust. De geologische ligging biedt schitterende vergezichten en is een toeristische trekpleister. Hier moesten wij natuurlijk meer van weten en eerlijk is eerlijk Big Sur is een must see.

Vooral het gebied er om heen, de wegen en de uitzichten zijn prachtig. Ik kan enorm veel erover vertellen, maar de foto’s zeggen denk ik al genoeg en eigenlijk moet je het met eigen ogen zien, wij hadden echt een WOW gevoel. Na een korte stop in Carmel, waar we genoten van een Amerikaanse burger, frietjes en limonade was het tijd voor onze laatste etappe. Deze etappe leidde ons langs het zonnige Santa Cruz  in twee uur naar San Francisco.

Toen het net donker werd kwamen we aan in de grote stad en wow dit was even wennen. Na de hele dag in de rust te hebben gereden, genoten te hebben van alle uitzichten kwam de drukte van San Francisco echt even op ons af. Maar de combinatie van steden en plaatsen tijdens deze trip is wat het juist ook weer zo leuk maakt.

Ik kan niet wachten om San Francisco en de rest van Californie te bekijken. Ben jij ook benieuwd naar mijn andere avonturen? Volg dan op Snapchat @Fashionistachlo om altijd op to date te blijven. Voor nu Bye Bye, greetings from San Francisco.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.