De Amsterdamse zomer hotspots van 2016

ALCATEL MAKEITPOP ALCATEL POP 4 AMSTERDAM HOTSPOTS
ALCATEL MAKEITPOP ALCATEL POP 4 AMSTERDAM HOTSPOTS
ALCATEL MAKEITPOP ALCATEL POP 4 AMSTERDAM HOTSPOTS
ALCATEL MAKEITPOP ALCATEL POP 4 AMSTERDAM HOTSPOTS
ALCATEL MAKEITPOP ALCATEL POP 4 AMSTERDAM HOTSPOTS
ALCATEL MAKEITPOP ALCATEL POP 4 AMSTERDAM HOTSPOTS
ALCATEL MAKEITPOP ALCATEL POP 4 AMSTERDAM HOTSPOTS
ALCATEL MAKEITPOP ALCATEL POP 4 AMSTERDAM HOTSPOTS
ALCATEL MAKEITPOP ALCATEL POP 4 AMSTERDAM HOTSPOTS
ALCATEL MAKEITPOP ALCATEL POP 4 AMSTERDAM HOTSPOTS
ALCATEL MAKEITPOP ALCATEL POP 4 AMSTERDAM HOTSPOTS

Amsterdam, de stad waar ik wekelijks kom maar nog steeds niet woon. Al vijf jaar lang reis ik op en neer voor mijn werk en ken daarom stiekem de stad op mijn duimpje. Iedere dag komen er natuurlijk hotspots bij en wat de ene dag IN is is de andere dag weer UIT, maar toch weet ik mijn fijne plekjes te vinden. Al een paar keer kreeg ik de vraag of ik mijn favoriete spots op een rijtje wilde zetten, maar eigenlijk wist ik niet goed waar ik moest beginnen. Het is natuurlijk niet zo dat ik altijd op dezelfde plek zit en om nou meteen met een hele waslijst te komen vond ik ook weer zo wat. Totdat ik een mailtje kreeg van Alcatel, zij stuurde mij een persbericht over de lancering van de Alcatel POP4S telefoon. Bij aankoop van deze telefoon maak je kans op een een gratis retourticket naar een van de negen POPulaire Europese bestemmingen. De keuze is aan de koper, maar onder deze bestemmingen vallen onder andere: Berlijn, Barcelona, Parijs, Rome en Amsterdam. Hoe leuk is het om heerlijk een weekendje in Amsterdam te zijn. Maar wat ga je dan doen en waar moet je heen?

Amsterdam, my favourite city that I visit every week. For five year I have travelled to Amsterdam every week for work as a blogger and secretly know the city by my heart. Of course every day there is an opening of a new hotspot and what is IN one day next day is OUT, but during the years I’ve found my own favorite spots. Recently a lot of followers have asked me to make a post about my favorite Amsterdam spots, but I did not know where to start. I go to so many different places and I don’t want to confuse you by giving you a whole big list of spots to visit! Then I got an email from Alcatel about the release and launch of the Alcatel POP4S phone. When you buy the handset you automatically get return flights to one of nine POPular European destinations. The choice of the city is up to the buyer, but on the POP list are cities like Berlin, Barcelona, Paris, Rome and Amsterdam. How much fun is it to spend a lovely weekend in Amsterdam?! But now the question where to go and what to do?

In samenwerking met Alcatel deel ik daarom vandaag met jullie mijn favoriete spots voor 24 uur Amsterdam. Amsterdam is opgedeeld in verschillende delen; Oost, West, Noord, De Pijp, Oud Zuid, Rivierenbuurt, Jordaan etc. Ieder deel heeft weer zijn eigen spots en ik heb geprobeerd om spots te kiezen die in diverse delen liggen, maar wel makkelijk bereikbaar zijn met de fiets of het openbaar vervoer. Het liefst begin ik mijn dag in De Pijp waar ik op het Gerard Douplein (als de zon schijnt) geniet bij De Wasserette van een cappuccino. Ben je hier in de buurt pak dan ook even de Albert Cuypmarkt mee en geniet van een zelf samengestelde yoghurt bij Yoghurtbarn. Voordat het lunch tijd is, is het leuk om een bootje te huren en Amsterdam te verkennen te water. Huur een eigen boot of doe lekker toeristisch en hop op een rondvaartboot. Tussen de Leidsestraat en de Raadhuisstraat bevindt zich het charmante gebied ‘De 9 Straatjes’, genoemd naar de negen dwarsstraatjes die de hoofdgrachten verbinden. Hier ligt mijn tweede favoriete spot genaamd Pluk. Pluk ligt in de Reestraat en biedt vooral gezonde broodjes, salades, sappen, koffie en lifestyle/interieur artikelen. Ik kan nooit kiezen, maar mijn “guilty pleasure” is toch echt wel een heerlijk stukje taart met een cappuccino (yes, ik ben koffie verslaafd). Blijf hierna sowieso even in de Negen Straatjes rondhangen, want er zit hier zoveel leuks. Denk bijvoorbeeld aan alle vintages winkels, L’ Etoile De Saint Honore (designer vintage tassen), The Darling en We Are Labels. Heb je hierna zin in een wijntje gekregen, vervolg dan je route over de grachten via de Raadhuisstraat naar de Dam om neer te ploffen aan de rand van het W Amsterdam zwembad. Zwemmen voor niet gasten is niet toegestaan, maar pootje baden nippend aan een licht roseetje kan altijd. Met het uitzicht over de dam en op het Paleis is daar zeker niks mis mee. Oh en een foto met de roze flamingo levert gegarandeerd veel likes op (mits ze niet ingepikt zijn door de kinderen in het zwembad). Genoeg gedronken en zin in een hapje? Dan is het tijd om door te fietsen naar Amsterdam West. Wil je nog even shoppen (sneaker tips: Baskèts en Sneaker District) en van het oude Amsterdam genieten fiets dan via de Jordaan over de Elandsgracht naar De Waterkant. Twee jaar geleden opende De Waterkant aan de achterkant van de Marnixgarage. Na even decadent doen bij W Amsterdam is het heerlijk om hier jezelf tussen het publiek te voegen en een plekje aan het water of op een van de picknickbanken plaats te nemen. Waar het bij W Amsterdam om luxe en service draait, gaat het hier om lekker eten, bij elkaar komen en is het allemaal wat meer low key. Ik hou er enorm van om juist dit soort combinaties te maken en ze zeggen dat juist de diversiteit de mens maakt. Anyway, mijn favoriete gerecht bij De Waterkant is de hamburger met huisgemaakte frietjes. Dit is een gerecht om je vingers bij af te likken (zie laatste foto). Voor nu waren dit mijn eerste tips van Amsterdam. Op de hoogte blijven van alle #makeitpop4 bestemmingen? Volg dan hashtag #makeitpop en lees meer over de actie hier. Benieuwd naar mijn volgende avontuur zorg er dan voor dat je mij volgt op Snapchat @FashionistaChlo.

In collaboration with Alcatel I will share my favorite destinations in Amsterdam! Amsterdam is divided into several districts: East, West, North, De Pijp, Oud Zuid, Rivierenbuurt, Jordaan etc. Each part has its own hotspots and I tried to pick places that are located in various parts, but are easily accessible by bicycle or public transport (and to do in 48 hours). I like to start my day at the area De Pijp. When the sun is shining I always check for a perfect sunny spot at De Wasserette to enjoy a delicious cappuccino. If you go there, then make sure to visit the famous Albert Cuyp market afterwards and don’t forget to enjoy a self-defined yogurt at Yoghurtbarn.Before the lunch try to explore to city by boat. You can rent a private one or go on a touristic hop on hop off boat. Between Leidsestraat and Raadhuisstraat there is the charming area called “the 9 Streets’, named after the nine side streets connecting the main canals. Here you will find my second favorite spot called Pluk. Pluk is located in Reestraat and offers mostly healthy sandwiches, salads, juices, coffee and lifestyle / decor items. I can not choose which is my favorite meal, but my “guilty pleasure” is a cake with a cappuccino again (yes, I am addicted to coffee). After Pluk you can hang around in the Nine Streets, because there is so many nice things to see here. For example all the good vintage stores, L’Etoile De Saint Honore (vintage designer bags), The Darling and We Are Labels. If you into a nice glass of rose wine after shopping then follow your route along the canals through the Raadhuisstraat to Dam Square to plop down on the edge of the W Amsterdam pool. Swimming for non-guests is not permitted, but paddling while sipping a light rose wine is never bad right? Oh and a picture with the pink flamingos including a view over Damsquare will get you lots of likes guaranteed (providing the kids don’t steal the flamingo) on Instagram! When you have drunk enough and are craving for good food it’s time to ride to Amsterdam West. Still in for shopping (sneaker tips: Baskets and Sneaker District) and want to see the “old” Amsterdam district (De Jordaan) then take the bicycle along Elandsgracht to Cafe restaurant De Waterkant). Two years ago Cafe de Waterkant opened his doors. After doing decadent at W Amsterdam it is lovely to do a little bit down to earth and to catch a spot on one of the picnic benches in-between the crowd. Where at W Amsterdam it is all about luxury and service, De Waterkant is all about good food and coming together (more low key). I always like to make this kind of comparison (in clothes, in hotspots etc) as it all about diversity in life right? Anyway, my favourite dish at De Waterkant is the burger with homemade fries. This is a dish to lick your fingers (see last photo). This was my first post with must-see places of Amsterdam. Be sure to stay on top of all of the incredible destinations in the Alcatel POP 4 project by following the hashtag #makeitpop4 on Instagram and read more about the action here. Want to know more about my next adventures then follow on Snapchat @FashionistaChlo .

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.