Schloss Schönbrunn bezoeken in Wenen

Schloss Schönbrunn vienna travelblog

Guten Morgen vanuit Oosterijk. Vandaag is het tijd voor de tweede post uit Wenen, waarin ik jullie meer vertel over mijn zevenentwintigste verjaardag en het bezoek aan het Schloss Schönbrunn. Hebben jullie nog tips voor mijn andere dagen hier in Wenen, laat het mij dan zeker weten!

Schloss Schönbrunn vienna travelblog park hyatt vienna
Schloss Schönbrunn vienna travelblog park hyatt vienna

Na heerlijk of beter gezegd vorstelijk te hebben geslapen bij Park Hyatt werd ik al vroeg wakker door mijn telefoon. De eerste verjaardagswensen kwamen binnen en meteen voelde ik mijzelf jarig. Het beste cadeau dat ik kon wensen kreeg ik: een zonnige dag in Wenen. Na te hebben gedoucht was het tijd voor een champagne ontbijt in de grote ontbijtzaal. Hierna moesten we onze spulletjes inpakken, omdat we die avond naar een ander hotel gingen. Nog even maakte we een dansje door onze kamer, we wilde ons eigen paleisje stiekem niet verlaten.  Maar hey, er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Na afscheid te hebben genomen van onze kamer pakte we de auto om naar onze eerste stop te rijden. Whoop whoop we hadden er zin in! Even een klein beetje praktische informatie: op zaterdag en zondag kan je gratis parkeren door de hele stad (#ideaal).

Schloss Schönbrunn vienna travelblog park hyatt vienna
Schloss Schönbrunn vienna travelblog park hyatt vienna
Schloss Schönbrunn vienna travelblog park hyatt vienna
Schloss Schönbrunn vienna travelblog park hyatt vienna

SHOP THE LOOKS NOW:

Na ongeveer 30 minuten rijden kwamen we aan bij Schloss Schönbrunn (het paleis ligt net buiten de stad). Schloss Schönbrunn is de meest bezochte attractie van de stad en dat was te zien. Er waren enorm veel mensen, maar dit kwam denk ik ook omdat het en mooi weer en zondag was. Anyway, Schloss Schönbrunn diende als zomer residentie van keizerlijke familie en behoort tot nu tot het UNESCO werelderfgoed. Het slot is enorm groot en de tuinen zijn prachtig om door heen te dwalen, maar ook de binnenkant van het slot is zeker de moeite om te bezoeken. Daarnaast is er ook een kinder gedeelte waar je de jurken van Sisi kan aanpassen (hoe leuk). Stiekem wilde ik ook graag een jurk passen, maar doordat we niet op de tijd hadden gelet was het kindergedeelte al dicht toen we aan kwamen (BUMMER!). In de middag werd het aardig zonnig en daarom besloot ik mijn nieuwe denim Mango shorts te combineren met een glitter topje van Intimissimi (shop hier), Zara tas en witte PUMA sneakers. Na het slot te hebben bezocht doken we even het terras op. Hier bestelde ik een typisch Oostenrijks gerecht genaamd Kaiserschmarrn. Ik eet dit altijd als ik op wintersport ben en de legende vertelt dat dit gerecht de favoriete maal van keizer Frans Jozef was.

Schloss Schönbrunn vienna travelblog park hyatt vienna

Na een lange en warme dag besloten we terug te gaan naar het Park Hyatt hotel. Hier bestelde we een aantal cocktails aan de bar en besloten we een klein verjaardagsfeestje te vieren. Want hey, jarig ben je maar een keer per jaar. Na een aantal cocktails was het tijd om onze spullen te pakken en door te reizen naar het volgende hotel in Wenen. Ben je nou benieuwd welke dat is, blijf mij dan zeker volgen. Wil je 24/7 op de hoogte blijven? Dat kan natuurlijk gewoon via Snapchat @Fashionstachlo.  En voor nu Grüß Gott aus Wien! 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.